2024.04.27, Szombat
Több mint tízezer négyzetméteren újult meg bonyhádi sportpálya
Illusztráció: unsplash.com

Több mint tízezer négyzetméteren újult meg bonyhádi sportpálya

MTI

2021.09.09. 08:00

Az újonnan átadott sportpályán kialakítottak többek között egy hatsávos futópályát, egy háromszáz férőhelyes lelátót, megújultak a center- és edzőpályák, emellett teljes energetikai korszerűsítés is lezajlott.

Hirdetés

Átadták a több mint másfél milliárd forintos kormánytámogatással felújított városi sportpályát kedden Bonyhádon. A létesítmény ünnepélyes avatásán Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár beszámolt a fejlesztésről:

A füves pályákon süllyesztett szórófejes öntözőrendszer épült ki, új, hatsávos futópálya készült, megújult a lelátó, és teljes energetikai korszerűsítés zajlott le.

Minden sportolási igényt kielégít

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere az átadó ünnepségen elmondta: az egymilliárd 567 millió 180 ezer forintos kormánytámogatásból a Perczel kúria felújítását is megvalósították. A sporttelep felújítása tavaly novemberben fejeződött be, az átadását a járvány miatt halasztották 2021-re.

A Bonyhádi Sportcentrum honlapján számolt be a fejlesztés eredményeiről:

  • a sporttelep centerpályáját 9300 négyzetméter felületen újították fel,
  • az edzőpálya mellett 5300 négyzetméteren újabb élőfüves pályát alakítottak ki,
  • a 6 sávos futópálya 3200 négyzetméteren épült meg, és kiegészült egy 900 négyzetméteres, szintén atlétikai sportokra alkalmas, rekortán burkolatú felülettel,
  • a lelátó pedig 300 férőhelyessé bővült,

A sporttelepet elsősorban a Tolna megyei bajnokság első osztályában szereplő Bonyhád Városi Labdarúgó Club használja, emellett szabadidős futók és a bonyhádi atlétikai klub versenyzői edzenek a létesítményben.

Helyi hírekBonyhádsportpályatolnai sportpályafutópályaépületfelújítássporttelep sportBonyhád Városi Labdarúgó Club