2018.07.22, Vasárnap

Bonyhád

Az országban egyedülálló diagnosztikai géppel bővült a bonyhádi kórház

2017.02.21

Aktuális

Új, 14 millió forint értékű ultrahang-diagnosztikai eszközzel gazdagodott a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet. Az ultrahang-diagnosztikai eszközt több vizsgálati területen is hasznosíthatja majd az intézmény, főként a stroke megelőzését szolgáló, nyaki erek feltérképezésében – jelentette ki dr. Barcza Zsolt a témában tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Bonyhádi siker is született Az Év Agrárembere versenyében

2017.02.13

Aktuális

Az Év Agrárembere Kitüntető Díj 2016-os versenyében az állattenyésztés kategóriájának győztese a bonyhádi Dr. Füller Imre lett.

Időjárási sajátosságok is gazdagítják a bonyhádi tárlatot

2017.02.08

Kultúra

2017. február 7-én Gyimes címmel nyílt kiállítása Kirchné Máté Rékának a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban.

A Kormányhivatal is segített a paradicsompusztai gyerekeken

2017.01.25

Aktuális

A Tolna megyei kormányhivatal dolgozói gyűjtésének, valamint több lakossági felajánlásnak köszönhetően ruha-, és egyéb tárgyi adományokban részesült az elmúlt időszakban a Bonyhádi Gondozási Központ Család- és Gyermekjóléti szolgálata.

Interaktív meseórát tartottak a bonyhádi könyvtárban

2017.01.17

Helyi hírek

Vig Balázs író, hétfőn délelőtt a Solymár Imre Városi Könyvtárba látogatott, ahol bemutatta a Három bajusz gazdát keres című meseregényét a BÁI Vörösmarty Mihály Általános Iskola negyedik osztályos tanulóinak.

Wass Albert tiszteletére szerveződtek programok Bonyhádon

2017.01.10

Kultúra

Wass Albert író, születésének 109., bonyhádi köztéri mellszobra állításának pedig 12. évfordulója alkalmából szervezte meg idén a Wass Albert-napot a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központ.

Az elhurcolt völgységi németekre emlékeznek Bonyhádon

2017.01.02

Aktuális

A Bonyhádi Német Önkormányzat kiállítással, koszorúzással, és könyvbemutatóval tart szerdán megemlékezést a völgységi németek elhurcolásáról a málenkij robot kezdetének 72. évfordulóján.

Bővül és megújul a bonyhádi sportcsarnok

2016.12.29

Aktuális

A leromlott állagú épület területe közel kétszeresére nő, lelátóján 600 néző foglalhat majd helyet a tolnai településen.

Együtt készülődnek az ünnepekre a bonyhádi fiatalok

2016.12.23

Helyi hírek

Bonyhád polgármestere, Filóné Ferencz Ibolya folytatva a szép hagyományt idén is ellátogatott az „Együtt 1 másért” Nappali Intézménybe karácsony előtt, hogy közösen készítsen adventi díszeket az értelmileg sérült, fogyatékkal élő fiatalokkal.

A Mikulás is csatlakozott az adományok kiosztásához

2016.12.20

Helyi hírek

A napokban osztották ki a „Legyen minden gyereknek karácsony!” jótékonysági adománygyűjtő akcióban érkezett csomagokat, ajándékokat a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban.

Átadták a Pétermann Jakab-díjat Bonyhádon

2016.12.16

Aktuális

A 2016-os év utolsó tervezett képviselő-testületi tanácskozását követően tartotta meg hagyományos év végi polgármesteri fogadását Filóné Ferencz Ibolya. A rendezvényen sor került a Pétermann Jakab-díj átadására. Idén a képviselő-testület döntésének megfelelően Bogos László, a Bogos-Trans Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az elismerést a város polgármesterétől.

Sokan dicsérik a felújított Szabadság teret

2016.12.02

Helyi hírek

Filóné Ferencz Ibolya szerdán tájékoztatta a sajtó képviselőit a már helyrehozott Szabadság téren arról, hogy a faültetéssel és a tereprendezéssel befejeződtek a felújítási munkálatok.

Igazi bonyhadikum a 25 éves népdalkör

2016.11.22

Aktuális

A közel másfél órás, szívmelengető eseményen beszédekkel, a baráti csoportok pedig szép műsorcsokorral kedveskedtek a születésnapos völgységieknek.

Rengeteg fellépő lesz a bonyhádi Halmos Béla népzenei találkozón

2016.09.23

Kultúra

Több mint száz kezdő népzenész és énekes lép színpadra Bonyhádon, az idei Halmos Béla Országos Népzenei Találkozón, amelyet október első hétvégéjén tizenhetedik alkalommal rendez meg a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ.

Rendőrök költözhettek a felújított bérlakásokba

2016.09.13

Helyi hírek

Két önkormányzati béringatlan felújítása elkészült, a harmadiké még folyamatban Bonyhádon.

Idén a sportcsarnok felújítása lesz Bonyhád legfontosabb projektje

2017.02.19

Helyi hírek

2017. február 16-án Bonyhád képviselő-testülete elfogadta a város 2017-es költségvetését. A főösszeg közel 2,6 milliárd forint, mely Magyarország Kormánya által a sportcsarnok felújítására biztosított 674 milliós támogatásnak köszönhető. Ez az év egyik, ha nem a legfontosabb napirendi pontja – fogalmazott a költségvetési-tervezet felvezetésében Bonyhád polgármestere.

Átadásra készen a Balassi-emlékkardok

2017.02.10

Kultúra

Fazekas József bonyhádi fegyverkovács 1997 óta kap megbízást a Balassi-emlékkardok elkészítésére. A Balassi Bálint-emlékkardot minden évben február 14-én, Bálint napon adják át Budapesten. A kitüntetést idén Szikra János bácsalmási költő és Nelson Ascher brazil műfordító kapja.

Nyílt ülésen tanácskoztak Bonyhád vezetői

2017.01.27

Helyi hírek

Több napirendi pont is elfogadtatásra került a városvezetők által a 2017. január 26-án tartott képviselő-testületi tanácskozáson. Az ülés a veronai busztragédia áldozataira való megemlékezéssel kezdődött, majd közmeghallgatással folytatódott.

Több mint 15 millió forint támogatásból gazdálkodhat a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet

2017.01.18

Gazdaság

A kormánytól – a kórház-konszolidáció részeként – kapott támogatás részleteiről közleményt is adott ki az intézet. A 15 millió forint összeget az intézmény működtetésére, és a betegellátás javításának fejlesztésére tervezik felhasználni.

Egy bonyhádi szakember is megnyerheti az Év Agrárembere díjat

2017.01.11

Aktuális

Elérkezett harmadik szakaszához „Az Év Agrárembere kitüntető díj” versenye. Tolna megyét egy bonyhádi szakember, Dr. Füller Imre képviseli. Szavazni egészen január 31-éig lehet.

Értékes díjjal gazdagodott a Völgység városa

2017.01.04

Helyi hírek

Az Európai Mobilitási Hét és az Európai Autómentes Nap 2016-os helyi programjának megszervezéséért, sikeres lebonyolításáért Kiemelkedő Önkormányzat Díjat adományozott Bonyhád számára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – tájékoztatta levelében dr. Mosóczi László Filóné Ferencz Ibolya polgármestert.

A malacokat, és a 2016-os évet is elűzték Bonyhádról

2017.01.02

Helyi hírek

A 2016-os esztendő utolsó napján a – hagyományokhoz híven –, ismét megtartották a város, az áruház, valamint az AC Bonyhád által létrehozott óévbúcsúztató, vidám, sportos programot: a Szilveszteri Malackergető Futást, melyen közel 250-en vettek részt.

János-nap előtt kértek áldást az új borokra

2016.12.28

Aktuális

Bonyhádon december 26-án, a karácsony másnapján tartott misén Wigand István katolikus plébános szentelte meg a gazdák által készített, friss nedűket. Ugyancsak a liturgián köszöntötték a jubiláló házaspárokat.

A BÖSZ alapítása óta eltelt 80 évre emlékeztek

2016.12.21

Helyi hírek

A Bonyhádi Öregdiák Szövetség (BÖSZ) hétfőn megalapításának 80. évfordulójára alkalmából szervezett programot a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kollégiuma előtt, a lélekharangnál.

Eredményes évet tudhat maga mögött a Völgységi Önkormányzatok Társulása

2016.12.17

Aktuális

A Völgységi Önkormányzatok Társulás idei utolsó tanácsülésének a bonyhádi Rosé Étterem adott otthont december 16-án.

Könyv jelent meg a völgységi vérfagyasztó eseményekről

2016.12.13

Aktuális

Könyvet adtak ki a sok völgységi családot érintő szörnyű időszakról „Málenkij Robot Bonyhádon és környékén” címen. A könyvet elsőként szombaton a Völgységi Múzeumban mutatták be.

Bonyhád jövőjéről döntöttek

2016.11.26

Aktuális

A képviselők kinevezésekről, valamint a város gazdasági érdekéhez fűződő javaslatokról is döntöttek.

Életfa program Bonyhádon

2016.11.11

Helyi hírek

Újabb facsemetéket ültettek a szülők.

Új fotókiállítása nyílik a megyébe visszaköltözött fotóművésznek

2016.09.14

Kultúra

Móser Zoltán augusztusban megnyílt bonyhádi galériájában havonta tervez új kiállításokat rendezni életművéből. Ezúttal a magyar keresztény művészetről nyílik fotótárlat.

Nyárbúcsúztató party Kenderesi Tamással a termálfürdőben

2016.08.24

Helyi hírek

Érdemes lesz ellátogatni a hétvégén a Bonyhádi Termálfürdőbe, hiszen egy kiválónak ígérkező szezonzáró rendezvénysorozatot hívnak életre a szervezők.