2024.03.19, Kedd
Új ipari területet adtak át Bonyhádon
Illusztráció: pexels

Új ipari területet adtak át Bonyhádon

mti

2021.02.25. 16:55

Új ipari területet adtak szerdán Bonyhádon, ahol 800 millió forintos beruházással 3,5 hektáron négy csarnokkal bővült az ipari park.

Hirdetés

Az átadás előtt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy az ipari park első csarnokát 2015-ben adták át, és mára a bonyhádi az egyik leggyorsabban fejlődő gazdasági térséggé vált.

 Azt mondta, a kormány 2020-ban mindent megtett annak érdekében, hogy a recesszió ne érje el a 2008-as szintet, és több mint 2500 milliárd forintot pumpált a gazdaságba. Országosan a visszaesés 5,1 százalék volt, ezt azonban a városban és környékén alig érezték, mert a térség nem a szolgáltató ágazatra, hanem az ipari termelésre épül, ahol nem beszélhetünk csökkenésről - tette hozzá.

Megjegyezte: az itt élő vállalkozók az év hátra lévő részére jelentős megrendelésekről számolnak be, ebben bízva a térségben magasabb lehet a gazdasági növekedés a 4-5 százaléknál. "A város aktívan tud kapcsolódni a gazdasági újraindítás akciótervhez, és Bonyhád példája lehet annak az építkezésnek, ami remélhetően az egész országot fogja jellemezni a következő években, évtizedekben" - fogalmazott.

Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), a város polgármestere többek között arról beszélt, hogy az új iparterületre betelepülő négy cég jelentősen hozzájárul a város egy főre jutó adóerő-képességének növeléséhez.

Sebestyén Miklós, az önkormányzati tulajdonú Bonyhádi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója közölte, a beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 480 millió forintos támogatásával valósították meg, a forrást az ipari parkba betelepülő négy vállalkozás egészítette ki, amelyek a továbbiakban bérlői lesznek a létesítményeknek.

Az ügyvezető elmondta, a bővítéssel az ipari park területe 10 hektárra nőtt. A most átadott részen megépült egyik, 900 négyzetméteres csarnokba asztalos üzem, egy másik, 500 négyzetméteres épületbe szállítmányozással foglalkozó cég települ. Egy további, 400 négyzetméteres raktár nagykereskedelmi vállalkozás telephelye lesz, egy 1600 négyzetméteres csarnokban lakatosüzemnek ad helyet, a négy cég több száz embert foglalkoztat.

Helyi hírekBonyhádipari park