2024.04.22, Hétfő

Csaknem 20 kilométer alsóbb rendű utat újítanak fel Tolnában

MTI

2018.05.09. 21:11

Négy- és ötszámjegyű utak csaknem 20 kilométernyi szakaszát újítják fel Tolna megyében a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) több mint 1,7 milliárd forintos forrásából - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója szerdán Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Becze Szabolcs ismertette: a munkák kivitelezője a Soltút Kft. és az Euroaszfalt Kft., négy munkaterületet már átadtak, a felújítások várhatóan az év második felében fejeződnek be.

A rekonstrukcióval Pincehelyet Ozorával összekötő 6408-as út 8,9 kilométeres szakasza, Jágónak és Kaposszekcső között, a 6519-es út 5,9 kilométere, Bonyhád és Tolna egy-egy belterületi útszakasza újul meg. A felújítandó szakaszok között szerepel a 6317-es út Sárszentlőrinchez közeli, az 5601-es út szálkai, egy-egy kilométeres szakasza, az 51165-ös út bogyiszlói része és a 6313-as út 190 méteres hossza Kölesd és Kistormás között. Átépítik az 51366-os út Tolnától Domboriig vezető részén a faddi csomópontot, ahol a faddi elágazásnak lesz elsőbbsége.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlése szerint TOP-ok keretében a társaság országszerte 526 kilométerút teljes körű felújítását indíthatja el.

Becze Szabolcs jelezte: Tolna megyében hazai forrásból további harminc kilométer hosszan újítanak fel kétszámjegyű utakat, 1,2 milliárd forintos TOP-támogatással pedig Szekszárd térségében 8,8 kilométer hosszan végeznek majd felújításokat.

Fehérvári Tamás (Fidesz-KDNP), a Tolna megyei közgyűlés elnöke elmondta: az alsóbb rendű útszakaszokat a gazdaságfejlesztés szempontjából fontos, felújításra váró utak közül választották ki.
 

GazdaságTolna megyeTOPútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.