2020.08.14, Péntek

Hirdetés

104 gyorshajtó néhány óra alatt
police.hu

104 gyorshajtó néhány óra alatt

police.hu

2020.07.29. 17:00

Tolna megye útjain július utolsó hétvégéjén tartottak fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést az egyenruhások.

Hirdetés

Az országos rendőrfőkapitány a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme érdekében az ország több megyéjében, így Tolnában is fokozott ellenőrzést rendelt el a nyár végéig.

A megye teljes területén, különösen a balesetek szempontjából kockázatosnak tűnő főútvonalakon – 6-os-, 65-ös-, 61-es, 63-as főút – szerveztek fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést. A rendőrök ezúttal elsősorban azokat a közlekedőket figyelték, akik nem tartották be a sebességhatárokat. Az ellenőrzésekre azért volt szükség, mert a megyében a sérüléses balesetek több mint fele a sebességtúllépés miatt következik be. Az egyenruhások a megyében néhány óra alatt 104 felvételt készítettek azokról, akik a megengedettnél gyorsabban közlekedtek. 53 olyan sofőr volt, aki jelentősen túllépte a sebességhatárokat. Akadt olyan járművezető is, aki a megengedett 90 km/h-s sebességhatár helyett 159 km/h-val vagy az 50 km/h-s sebességhatár helyett 106 km/h-val vagy 94 km/h-val közlekedett.    

A további komoly sérüléssel és esetlegesen a tragédiával végződő balesetek megelőzése, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a jövőben is számíthatnak nagyobb létszámú rendőri jelenlétre Tolna megye útjain.

Kérünk mindenkit a közlekedési szabályok maradéktalan betartására, hogy a balesetek elkerülhetőek legyenek, figyeljünk egymásra,

 … hogy mindenki hazaérjen!

AktuálisTolna megyegyorshajtásfokozott ellenőrzésrendőrség