2024.04.23, Kedd
Koppányszántó is fejlődik tovább
tolnamegye.hu - Felújított, energetikailag korszerű épületbe költözött Koppányszántó önkormányzatának hivatala

Koppányszántó is fejlődik tovább

tolnamegye.hu

2020.08.03. 16:47

Koppányszántó központi épületét korszerűsítette az önkormányzat. A fejlesztésekről a cikkben található közlemények adnak részletes tájékoztatást.

Hirdetés

A település legfontosabb középülete szépült meg, mi több, energetikailag korszerűbbé is vált. 46 496 549 forint TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak köszönhető, hogy a jövőben lényegesen kevesebb kiadással – közel nulla energia felhasználásával – üzemeljen a hivatalnak, az orvosi rendelőnek, illetve védőnői szolgálatnak helyet adó épület.

A fejlesztés által egyaránt csökken a szén-dioxid, és az üvegházhatású gázok kibocsátása. Korszerűsítették a fűtési rendszert, napelemeket telepítettek, továbbá kiépült a fűtési-, víz- és csatornarendszer.

A fejlesztés mozgatórugója az energiahatékonyság megteremtése volt, amit bizonyít, hogy az ingatlant közel nulla energiaigényű épületté fejlesztették. Ehhez járult hozzá a nyílászárók cseréje, a külső falak, a padló, valamint a födém hőszigetelése, a gépészeti korszerűsítés, illetve napelem és napkollektor telepítése.

Fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítést is magában foglalt a projekt. Ebben a tekintetben a bejárat és legalább egy mellékhelyiség vált elérhetővé valamennyi fogyatékos csoport számára. Többek között rámpa, korlát, vakvezető és jelzőkő burkolat segíti a komfortosságot.

A TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00030 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

AktuálisKoppányszántóTolna megyeenergetikai korszerűsítés