2024.05.26, Vasárnap
Bronzérmes a Szekszárd női kosárlabda csapata
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Bronzérmes a Szekszárd női kosárlabda csapata

MTI

2024.05.10. 08:42

A Szekszárd hazai pályán magabiztosan legyőzte a Sopront a női kosárlabda NB I harmadik helyéért zajló párharc harmadik, utolsó mérkőzésén, így 2-1-es összesítéssel megszerezte a bronzérmet.

A női szezon utolsó élvonalbeli mérkőzését felfokozott várakozás előzte meg, részben két fontos búcsúzó miatt: a 39 éves Fegyverneky Zsófia nemrég bejelentette, hogy visszavonul. A 136-szoros válogatott klasszis 2011-ben igazolt Pécsről Sopronba, mellyel kilenc bajnoki cím és kilenc Magyar Kupa-győzelem mellett 2022-ben Euroligát nyert.
A hazai kispadon pedig utolsó meccsét dirigálta Djokics Zseljko, a nyolc és fél év után távozó szerb-magyar szakember irányításával a Szekszárd négy bajnoki ezüstérmet és egy Magyar Kupát nyert, Európa Kupa-bronzérmes lett, valamint bejutott az Euroliga csoportkörébe.

Búcsú bronzéremmel: távozik a vezetőedző, visszavonul Fegyverneky

Az 1-1-es állásról induló csata első negyede kiegyenlített küzdelmet hozott, majd a házigazdák hat pontra megléptek. A márciusban Magyar Kupa-győztes Sopron a folytatásban is csak futott az eredmény után, a nagyszünetben pedig főként az amerikai Kathryn Westbeld és Jacinta Monroe kosaraival már 56-43 volt az állás.
Térfélcsere után gyakorlatilag eldőlt a találkozó, mivel a Szekszárd egy 18-7-es rohammal 24 ponttal elhúzott (74-50), a túloldalon leginkább csak a kétszeres Európa-bajnok szerb Jelena Brooks jeleskedett. Gáspár Dávid vezetőedző együttesének a hátralévő időben már nem volt esélye a fordításra, így a tolnaiak nyerték meg a bronzcsatát.
Fegyverneky Zsófia 13 ponttal búcsúzott az élsporttól, a tavaly negyedik Szekszárd bronzéremmel köszönt el Djokics Zseljkótól, az előző nyolc bajnoki aranyat bezsebelő Sopronnak pedig az idén be kellett érnie a negyedik hellyel.    
Eredmény:
    a 3. helyért, 3. mérkőzés:
TARR KSC Szekszárd-Sopron Basket 91-75 (29-23, 27-20, 22-13, 13-19)
 A párharc végeredménye: 2-1 a Szekszárd javára.
    
    A bajnokság végeredménye:
    ------------------------
 1. DVTK HUN-Therm
 2. Serco UNI Győr
 3. TARR KSC Szekszárd
 4. Sopron Basket
 5. NKA Universitas Pécs
 6. Vasas Akadémia
 7. TFSE-MTK
 8. E.ON ELTE BEAC
 9. BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós
10. VBW CEKK Cegléd - kiesett

Helyi hírekSzekszárdTARR KSC Szekszárdnői kosárlabda