2024.09.28, Szombat
Új edzővel vág neki az NBI-nek a szekszárdi nőikosárcsapat
illusztráció - pixabay

Új edzővel vág neki az NBI-nek a szekszárdi nőikosárcsapat

mti

2024.09.28. 10:00

Djokics Zseljko nyolc és fél év elteltével elköszönt az együttestől, és a legutóbb ötödik Pécs edzője lett.

 

A női NB I 2024/25-es idénye 10 helyett ismét 12 csapattal rajtol el, így a kiesett VBW CEKK Cegléd továbbra is a mezőny tagja marad, és újoncként a Dávid Kornél KA és a Darazsak Sportakadémia csatlakozik. Utóbbi szombaton a városi rivális Sopron Basket ellen vívja fennállása első élvonalbeli meccsét.

Az élcsapatok közül vélhetően a legutóbbi bronzérmes Szekszárd számára lesz a legnehezebb a szezonrajt, mivel szerdán elbukta az Euroliga selejtezőjét. A tolnai együttes számára azért lehet különösen fájó, hogy alulmaradt a Brnóval szemben, mert idegenben csupán egy ponttal kapott ki, majd a hazai visszavágó utolsó negyede előtt héttel vezetett, végül azonban 80-73-as vereséget szenvedett.

A Szekszárd hosszú évek után nem Djokics Zseljkóval kezdte meg a felkészülést, a tréner ugyanis nyolc és fél év elteltével elköszönt az együttestől és a legutóbb ötödik Pécs edzője lett, míg a tolnaiak irányítását Magyar Bianka vette át. A női NB I 2024/25-es idénye 10 helyett ismét 12 csapattal rajtol el, így a kiesett VBW CEKK Cegléd továbbra is a mezőny tagja marad, és újoncként a Dávid Kornél KA és a Darazsak Sportakadémia csatlakozik. Utóbbi szombaton a városi rivális Sopron Basket ellen vívja fennállása első élvonalbeli meccsét.

Helyi hírekSzekszárd