2024.09.16, Hétfő
Beethoven és Chopin - Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész hangversenye
Fotó: szekszardagora.hu

Beethoven és Chopin - Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész hangversenye

Forrás: szekszardagora.hu

2024.09.01. 08:05

Szeptember 4-én 19 órától kezdődik a koncert a Művészetek Házában.

Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a hazai és a nemzetközi zenei élet ismert és elismert képviselője. Pályája 40 évet ölel át, több mint 3600 hangversenyen lépett fel, 42 CD és 6 DVD albumot jelentettek meg hazai és külföldi lemezcégek Hegedűs Endre játéká­val - olvasható az esemény ajánlójában.

Díjesők

A Hungarotonnál megjelent Bellini-Liszt összes operafantáziáit tartalmazó albuma elnyerte a Liszt Ferenc Társaság Nemzetközi Liszt Hanglemez Nagydíját. Televíziós koncertfilmjeinek teljes hossza meghaladja a 35 órát. 20 nemzetközi zongoraverseny résztvevője volt, összesen 10 díjat nyert, többek közt Milánóban, Sydneyben és Budapesten.

Koncertek négy kontinensen

A Zeneakadémia nagytermének színpadán több mint 100-szor, a Müpa Nemzeti Hangversenytermében 16-szor volt egész estét betöltő önálló hangversenye. 14 elismerésben részesült Magyarországon, me­lyek közül a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Köztársasági Érdemérem Lovagkeresztje, a Bu­dapestért-díj és a 2014 márciusában kapott Kossuth-díj a legkiemelkedőbbek. Négy kontinens hallhatta játékát. 

KultúraSzekszárdHegedűs Endrekoncert