2018.07.22, Vasárnap

Paks

Véradás lesz a Paksi Polgármesteri Hivatalban

2018.05.16

Aktuális

Hosszú kihagyás után, Kovács Sándor alpolgármester kezdeményezésére, újra véradást szerveznek a Magyar Vöröskereszt Paks Városi Szervezetével együtt a Paksi Polgármesteri Hivatalban.

Rákász Gergely orgonaművész ismét Pakson koncertezik

2018.05.15

Kultúra

Idei országjáró körútján sem hagyja ki egyik kedvelt koncertállomását, Paksot Rákász Gergely, aki 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét.

Paksi bővítés - Süli János: az új blokkok határidőre elkészülnek

2018.05.14

Gazdaság

A Paks II. beruházás ütemterv szerint halad, az új blokkok határidőre elkészülnek, minden reális esély megvan arra, hogy 2026-ban, illetve 2027-ben az új termelő egységek belépjenek a rendszerbe és részt vegyenek a magyar energiatermelésben - jelentette ki Süli János ügyvezető tárca nélküli miniszter magyar újságíróknak hétfőn Szocsiban, miután tárgyalt a Roszatom vezetőivel.

Fizikaismereti vetélkedőt rendezett Paks Atomenergetikai Múzeuma

2018.05.12

Aktuális

A Paksi Vak Bottyán Gimnázium csapata nyerte a Teller Ede vetélkedőt, amelyet harmadik alkalommal rendezett meg az Atomenergetikai Múzeum.

Újabb beruházások indulhatnak el Pakson

2018.05.09

Aktuális

Források átcsoportosításáról határozott a képviselő-testület, így újabb kiviteli tervvel rendelkező beruházások indulhatnak el idén Pakson. A döntés eredményeként elkezdődik többek között a Paksi Életfa Idősek Otthona és az Anna utca felújítása, valamint elkészülhet a Városháza és a központi park korszerűsítése.

Változik a Paks-Géderlak kompjárat menetrendje

2018.05.04

Aktuális

A Paks-Géderlak között üzemelő komp május 6-tól 7-től 12 óráig, majd délután 14-től 19 óráig közlekedik óránként.

Kínában folytatják a gazdasági kapcsolatok megalapozását Paks képviselői

2018.05.03

Aktuális

Liaochengbe utazik Paks képviseletében egy háromfős delegáció május 9-én. A Pekingtől 300 km-re, délre fekvő város polgármestere fogadja majd Szabó Péter polgármestert és a város két alpolgármesterét, Bana Jánost és Kovács Sándort.

Februárra elkészül a paksi stadion

2018.05.02

Aktuális

Négyezer fős lelátó várja majd a drukkereket a Pakson felépülő létesítményben.

Hatszázezer forintig is felszökhetnek a paksi lakásárak

2018.04.27

Gazdaság

Óriási ingatlanpiaci fejlődésen megy keresztül a Tolna megyei Paks – amit tovább fokozhat az atomerőmű két új blokkjának várható megépítése is.

Kiválasztották a Paks borait

2018.04.21

Aktuális

Idén 151 bort neveztek a gazdák a városi borversenyre, 79 vöröset, 49 fehéret, rozé és sillerbor pedig összesen 23 került a bizottságok asztalára.

Esélyegyenlőségi napot tartanak Pakson

2018.04.16

Aktuális

Esélyegyenlőségi napra várja az érdeklődőket a Paksi Református Egyházközség és a Veled is törődünk Egyesület április 17-én 16 órára a Csengey Dénes Kulturális Központba.

Megoldást találtak a paksi diákok sóstói táboroztatására

2018.04.07

Aktuális

Az elmúlt hetekben keresték a lehetőséget a paksi gyerekek sóstói táboroztatásának támogatására, és megtalálták a megoldást, jelentette be Kovács Sándor sajtótájékoztatón.

Idén is keresik Paks borát

2018.04.04

Aktuális

Borversenyre hívja a termelőket a Paksi Hegyközség és Paks Város Önkormányzata. A megméretésre két palack borral jelentkezhetnek azok a Paksi Hegyközséghez tartozó szőlőterülettel rendelkező termelők, akik fajtánként legalább 100 liter saját készítésű nedűvel rendelkeznek.

Lerakták az ország egyik legnagyobb naperőművének alapkövét Pakson

2018.03.30

Gazdaság

Pakson építi meg az MVM Hungarowind Kft. az ország egyik legnagyobb naperőművét, a 20,6 megawatt kapacitású erőmű alapkövét csütörtökön délelőtt rakták le néhány kilométernyire a paksi atomerőműtől.

Baján, Pakson és Mohácson is megtekinthető lesz a Lajta Monitor Múzeumhajó

2018.03.29

Aktuális

A Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulójához kapcsolódó programok keretében 11 városban köt ki a Lajta Monitor Múzeumhajó. A honvédség tiszteletbeli zászlóshajója az első világháború történetéről, valamint a hadihajózás históriájáról is képet ad az érdeklődőknek.

Eddig 900 millió eurós megrendeléshez jutottak a magyar vállalatok a Paks II projektben

2018.05.15

Gazdaság

Kirill Komarov szerint, tekintetbe véve, hogy a projekt még csak az elején tart, ez az összeg időarányosan jelentős.

Oklevéllel ismerték el az Atomexpo Díj pályázaton a paksi programokat

2018.05.14

Gazdaság

Az Atomexpo Díj pályázaton oklevéllel ismerték el az emberi erőforrás fejlesztés kategóriában az MVM Paks Atomerőmű Zrt. mentor programját, illetve a társadalmi kommunikáció kategóriában a Paks II. Atomerőmű Zrt. interaktív tájékoztató kamion pályázatát, az elismeréseket hétfőn este adták át Szocsiban.

62 millió forintból újítják fel Paks főutcáját

2018.05.13

Aktuális

Felújítják a Dózsa György úton a járdát és a zöldfelületet az ESZI főiskolai épületétől a körforgóig tartó szakaszon.

Javában zajlik a paksi Ürgemezei Strand felkészítése az idei szezonra

2018.05.10

Aktuális

Június 2-án nyitják meg a Paksi Ürgemezei Strandot.

Kérdezőbiztosok járják Paks térségét

2018.05.08

Aktuális

Közvélemény-kutatást végez Pakson és térségében a Kutatópont KFt. a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Nonprofit Kft. megbízásából.

Élelmiszermentő program működik Pakson

2018.05.04

Aktuális

Évente akár tízmillió forint értékű élelmiszert menthetnek meg és juttathatnak el rászorulókhoz annak a megállapodásnak a keretében, amit a Paks Kistérségi Szociális Központ az Élelmiszerbankkal kötött, és amelyet támogat Paks Város Önkormányzata – jelentette be sajtótájékoztatón Szabó Péter polgármester és Borbás László, a központ igazgatója.

Kiemelt arany minősítést kapott a paksi Roger Schilling Fúvószenekar

2018.05.02

Aktuális

A Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa, azaz a Landesrat minden évben országos fesztivált rendez a hazai német kultúrcsoportok számára rotációs rendszerben, idén a zenekarok voltak soron.

Százmillióval segíti a lakóépületek korszerűsítését Paks önkormányzata

2018.04.28

Aktuális

Idén is 50-50 millió forintos keretet biztosít Paks Város Önkormányzata a hagyományos és a panelépületek felújítására. Könnyítettek az adminisztráción, pontosították a befogadás és elszámolás rendjét, hogy még könnyebben elérhetővé tegyék az energia megtakarítást célzó fejlesztések támogatására biztosított forrás elérését.

320 vándortáborban fedezik fel a diákok Magyarországot

2018.04.21

Aktuális

Hatalmas érdeklődés övezi a 2017-ben elindított Vándortábor Programot: a 320 vándortáborba, a gyalogos, kerékpáros és vízi túrákra mostanáig több mint 7000 tanuló jelentkezett.

Taroltak a paksi csapatok a katasztrófavédelmi versenyen

2018.04.17

Aktuális

A napokban rendezték meg a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Tolna megyei döntőjét, amelynek helyszíne Tolna volt.

Az egész várost várják az atomerőműves paksi majálisra

2018.04.13

Aktuális

Programokban bővelkedő lesz az idei atomerőműves majális is, ahova változatlanul nemcsak a munkatársakat várják, hanem Paks és környéke lakosságát is.

Már lehet jelentkezni a Város napján rendezendő paksi főzőversenyre

2018.04.06

Aktuális

Halászléfőző versenyt hirdet Paks Város Önkormányzata és a Csengey Dénes Kulturális Központ a Város napja program keretében civilszervezeteknek, intézményeknek, családoknak, baráti társaságoknak. A rendezvény május 19-én lesz a Táncsics parkban.

Védett épületek felújításának támogatására lehet pályázni Pakson

2018.04.03

Aktuális

A városépítő bizottság közzétette első félévi pályázatát védett épületek felújításának, korszerűsítésének támogatására. A pályázatokat május 31-ig lehet benyújtani, az értékelés határideje június 15.

Felújítják a Paksi Református Egyházközség épület belsejét és az egykori iskolaépületet

2018.03.30

Aktuális

Hatvankilenc millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Paksi Református Egyházközség épületeinek felújítását.

Másfél milliárd forinttal támogatja Paks térségét a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány

2018.03.28

Gazdaság

A rendelkezésére álló másfél milliárd forintból 106 fejlesztést támogat Paks térségében a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) - döntött Szekszárdon tartott ülésén a Paksi Atomerőmű által létrehozott szervezet kuratóriuma szerdán.