2019.02.16, Szombat

Paks

Pakson rendezik az országos linedance fesztivált

2019.02.12

Kultúra

Paks lesz a helyszíne, és a Csámpai Country Road Club a házigazdája az első vidéken rendezett Országos Country és Linedance Fesztiválnak (OLCF), amely egyébként a tizenegyedik lesz a sorban. A rendezés jogát részben a szerencsének köszönhetően nyerték el: a vállalkozó klubok között sorsolással dőlt el a tavalyi OLCF-en, hogy ki lehet a házigazda.

Teljeskörű felújításra lenne szükség a paksi általános iskolában

2019.02.09

Aktuális

Az épület és az udvar teljeskörű rekonstrukciójára lenne szükség a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, ahol a kisebb és nagyobb fejújítási igényekről egyeztetett a polgármester és az intézményvezető.

Folyamatosan dolgoznak Pakson az orvoshiány megoldásán

2019.01.31

Aktuális

A gyermekorvosi és felnőtt háziorvosi körzetek helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója. Hangsúlyozták: minden lehetőséget megragadnak és megadnak ahhoz, hogy a két megüresedett gyermekorvosi körzet biztonságos ellátását megoldják.

Elektromos kerékpárokat tesztelnek Pakson

2019.01.28

Aktuális

Két elektromos kerékpár tesztelését kezdik meg Pakson: a polgármesteri hivatalban dolgozók fogják ezeket a járműveket használni a munkavégzésükhöz szükséges városban történő rövidtávú közlekedés során.

Ezzel a fejlesztéssel bővül Paks kerékpárút hálózata

2019.01.25

Helyi hírek

A Real-Rent és a Soltút munkájának köszönhetően bekötik a kerékpáros közlekedésbe az északi Dunakömlőd városrészt.

Megkezdődik a Paks-Dunakömlőd kerékpárút építése

2019.01.17

Gazdaság

Aláírták a Paks-Dunakömlőd kerékpárút kivitelezéséről szóló szerződést, és megkezdődött a munkaterületet átadása is tegnap délelőtt (01.16.).

Tárlatot nyitnak a paksi és környékbeli házaspárok esküvői fotóiból

2019.01.12

Aktuális

Kiállításra készülnek a Kultúrházak éjjel-nappal és a Házasság hete országos programsorozathoz csatlakozva a Csengey Dénes Kulturális Központban “Ásó, kapa, nagyharang” címmel.

Átadták a jótékonysági süteményvásáron befolyt összeget Pakson

2019.01.11

Helyi hírek

A harmadik alkalommal megrendezett süteményvásár bevételeiből idén egy rászoruló családot támogattak.

Kikerült Paks zászlaja a Kilimandzsáróra - videó

2019.01.10

Kitekintő

Feljutott a Kilimandzsáró csúcsára a paksi származású Berta Viktor. A jelenleg Londonban élő fiatalember az 5895 méter magas hegycsúcsra magával vitte Paks zászlaját is.

Népszerű a Paksi Műjégpálya

2019.01.08

Aktuális

December óta várja a látogatókat a paksi műjégpálya. A létesítmény főleg hétvégén telik meg a fiatalokkal, akik közül sokan rutinosak, többen pedig első alkalommal merészkednek jégre.

Paks 10 darab villanybusz beszerzésére tett közzé ajánlati felhívást

2018.12.29

Aktuális

A zéró emissziós járművek elterjesztését célzó Protheus program keretében, Paks Város Önkormányzata a Protheus Holding Zrt.-vel karöltve, a városi e-mobilitás program keretében 10 darab tisztán elektromos autóbusz beszerzését és forgalomba helyezését tervezi.

Graffiti pályázatot írt ki Paks Város Önkormányzata

2018.12.21

Aktuális

Paks Város Önkormányzata Molnár Ferenc születésének 140. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet graffiti művészek számára, a KRESZ-park aszfalt pálya melletti falfelületének kidekorálására. A pályázat során elkészített műveknek kötődniük kell a Pál utcai fiúk regény/film történetéhez, emlékezetes momentumaihoz.

Elbírálták a Bursa Hungarica pályázatokat Pakson

2018.12.11

Aktuális

Döntött a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatról a humánpolitikai bizottság. Évek óta csatlakozik Paks az ösztöndíjpályázathoz, melynek célja rendszeres anyagi támogatást nyújtani a felsőoktatási intézmények hátrányos helyzetű hallgatóinak.

Kutyafuttató épül akadálypályával Pakson

2018.12.04

Aktuális

Szlalompálya, libikóka, asztal, palló és alagút. Egy a közös a felsorolt dolgokban, mindegyik elemből lesz egy-egy a paksi kutyafuttatóban.

Testek sebessége - Káldi Katalin kiállítása a paksi Képtárban

2018.12.01

Kultúra

Káldi Katalin festőművész alkotásaiból rendez kiállítást a Paksi Képtár, a Testek sebessége című tárlaton látható munkák a művész szerint az elmozdulások sorát, folyamatosságát fejezik ki.

Aláírták a paksi polgármesteri hivatal energetikai felújításáról szóló szerződést

2019.02.10

Aktuális

Aláírták a kivitelezésről szóló szerződést, elkezdődik a városháza energetikai felújítása. A beruházás 284 millió forintból augusztus végére fejeződik be.

Látogatási tilalom van a Paksi Életfa Idősek Otthonában

2019.02.03

Aktuális

Látogatási tilalom lépett életbe 2019. február 1-től a Paksi Életfa Idősek Otthonában. Dr. Farkas Edina, az intézmény orvosa úgy tájékoztatott, hogy járványügyi érdekből, a fertőző megbetegedések számának jelentős növekedése miatt, a fertőzés veszélye és a járvány megelőzése érdekében szükséges a látogatási tilalmat elrendelni.

Minősített Közművelődési Intézmény lett a paksi Csengey Központ

2019.01.31

Kultúra

A díjat Tell Edit igazgató vette át Budapesten, a Hagyományok Házában, a magyar kultúra napján. A három évig viselhető cím azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Az elismerés kapcsán ma (01.22.) sajtótájékoztatót tartott Tell Edit igazgató és Szabó Péter, Paks polgármestere.

Birtokba vehetik az új lelátórészeket a Paksi FC szurkolói

2019.01.27

Aktuális

Kinyílnak februárban az elkészült új lelátórészek kapui a Fehérvári úti futballstadionban. A fedett lelátók alatti kényelmes, lehajtható székek mellett a büfék és az illemhelyiségek tágasak és korszerűek lettek.

Európai mobilitási hét – Paks is elismerést kapott

2019.01.20

Aktuális

Paks Város Önkormányzatának megbízásából a 2018. évi Európai Mobilitási Hét – Autómentes Nap szervezési és lebonyolítási feladatait a Protheus Holding Zrt., a Telepaks Médiacentrum Nonprofit Kft. és a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. látta el. A kiemelkedő munkát az Innovációs és Technológiai Minisztérium elismerő oklevéllel díjazta idén januárban.

Pakson is indul Alzheimer Café

2019.01.12

Aktuális

Alzheimer Café elnevezéssel indít A Veled is törődünk Egyesület Paks (VITE) támogató közösséget. Ennek célja a demenciával élők és az őket gondozók segítése. Az első találkozót január 17-én tartják.

A testek sebességét mutatják be egy paksi kiállításon

2019.01.11

Kultúra

A tárlaton hétköznapi tárgyak - mint például a kézisúlyzó vagy a vasaló - „sebessége” kerül a figyelem középpontjába.

A vízórák elfagyására figyelmeztet a regionális víziközmű

2019.01.11

Aktuális

Ha egy vízóra meghibásodása mulasztásból ered, a mérő cseréjének költségét, illetve az elfolyt víz díját is az ingatlantulajdonosnak kell megfizetnie.

Paksi férfit támadott meg egy medve Székelyföldön

2019.01.08

Aktuális

Medve támadt egy vadászaton levő magyar állampolgárra Székelyföldön, akit válltöréssel és zúzódásokkal szállítottak kórházba. Az 54 éves áldozatot a székelyudvarhelyi kórházban műtötték meg, hétfőn már elhagyhatta a kórházat.

Nyolcmilliárd forint kormányzati támogatás érkezik Paks fejlesztésére

2018.12.31

Aktuális

8 milliárd 17 millió forintot bocsát az önkormányzat rendelkezésére városfejlesztési feladatok megvalósítására a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért, és üzeme helyezéséért felelős minisztérium előterjesztése alapján a kormány – tájékoztatta a képviselő-testület tagjait a Magyar Közlönyben december 20-án megjelent kormányhatározatról Szabó Péter polgármester a grémium rendkívüli ülésén. Az összegről várhatóan január közepén írják alá a támogatói okiratot.

Az Ismerős Arcok és a Hooligans lép fel szilveszterkor Pakson

2018.12.27

Aktuális

Városi szilveszter zárja a Paks Város Önkormányzata finanszírozásával, a Csengey Dénes Kulturális Központ szervezésében megvalósult decemberi programsorozatot.

Bérlakások újultak meg Pakson

2018.12.15

Aktuális

Kilenc önkormányzati bérlakást újított fel Paks Város Önkormányzata.

Újabb mérföldkő a TelePaks történetében

2018.12.06

Aktuális

A Telekom IPTV rendszerén is látható a TelePaks műsora. A fejlesztésnek köszönhetően háromezer előfizetővel nőtt azoknak a száma, akik a TelePaks kistérségi televízión keresztül tájékozódhatnak Paks és a kistérség híreiről.

Több paksi utcában is áramszünet lesz december 5-én

2018.12.03

Aktuális

A szolgáltatás átmeneti szüneteltetése miatt a lakosság megértését és türelmét kéri az E-ON.

Az esélyegyenlőség jegyében szervezett táncversenyt a paksi Csillagshow

2018.11.30

Aktuális

A versenyre száz produkciót neveztek az ország minden részéből, és külföldről is jelentkeztek csapatok