2018.12.10, Hétfő

Paks

Több paksi utcában is áramszünet lesz december 5-én

2018.12.03

Aktuális

A szolgáltatás átmeneti szüneteltetése miatt a lakosság megértését és türelmét kéri az E-ON.

Az esélyegyenlőség jegyében szervezett táncversenyt a paksi Csillagshow

2018.11.30

Aktuális

A versenyre száz produkciót neveztek az ország minden részéből, és külföldről is jelentkeztek csapatok

Negyven évvel ezelőtt nyitották meg Paks kulturális központját

2018.11.29

Kultúra

Nyilvános szakmai napot szervezett a Csengey Dénes Kulturális Központ az intézmény fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából.

Csatornaiszap fogadó épül a paksi szennyvíztisztító telepen

2018.11.22

Aktuális

Átadták első ütemben a szennyvíztisztító telep területén kialakítandó csatornaiszap fogadó létesítmény munkaterületét. A kivitelező a DC Dunakom Városfejlesztési és Szolgáltató Zrt.

A paksi beruházást is szolgálja a helyi magyar cég új üzeme

2018.11.19

Gazdaság

A Trade-Kontakt a korábbinál négyszer nagyobb csarnokot épít, amivel 30 százalékos árbevétel-növekedésre számít.

Pakson rendezik a Fúvószenekarok VIII. Országos Fesztiváljának döntőjét

2018.11.06

Kultúra

A Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa, azaz a Landesrat minden évben országos fesztivált rendez a hazai német kultúrcsoportok számára rotációs rendszerben, idén a zenekarok voltak soron.

Átadták a Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány díjait

2018.10.25

Aktuális

Az anyanyelvi kultúra, a művészet, a tanulmányi munka és a sport területén kimagasló eredményt elérő diákok és a felkészítők tevékenységének elismerése, ösztönzésük a további sikerekre, eredményekre – ez a célja az önkormányzat és az atomerőmű által létrehozott Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítványnak.

Együttműködik Paks városa a Pécsi Tudományegyetemmel

2018.10.19

Aktuális

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) széles körű szakmai munkával támogatja Paks Város Önkormányzatát, ezzel együtt a Paks 2 beruházást – az erről szóló megállapodást szerdán délelőtt írták alá a PTE Állam- és Jogtudományi Karán.

Felújítást végeznek a paksi szakgimnázium kollégiumi épületén

2018.10.16

Aktuális

Megviselte az elmúlt 35 év az Energetikai Szakgimnázium kollégiumának épületét.

Több mint háromszáz paksi diák vett részt az idei Szakmatúrán

2018.10.10

Aktuális

A program célja, hogy a Paksi járás területén tanuló, pályaválasztás előtt álló 7., 8., 11. és 12. osztályos diákok megismerjék a hiány- és egyéb népszerű szakmákat. Az idei programra 325 tanuló jelentkezett.

Készülnek a tervek a Duna-part rekonstrukciójához

2018.10.06

Aktuális

A mintegy egymilliárd forintos beruházás vázlatterveit Szabó Péter polgármester és Klenk Csaba tervező ismertette sajtótájékoztatón.

Börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla a donyecki szakadárok paksi zsoldosát

2018.10.02

Aktuális

Jogerősen két év - négy év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte kedden a Pécsi Ítélőtábla azt a paksi férfit, aki 2015 és 2017 között az úgynevezett Donyecki Népköztársaság hadseregében harcolt.

Új eszközöket kapott a paksi mentőállomás

2018.09.27

Aktuális

Kétmillió forint értékben jutott új mentéstechnikai eszközökhöz a Paks és Környéke Mentéséért Közalapítvány, aminek köszönhetően tovább korszerűsödött a paksi mentőállomás mentőautóinak felszereltsége.

Legyél Pakson e-buszsofőr!

2018.09.23

Aktuális

Buszsofőrképzés indul elektromos buszokra.

Paks is csatlakozik az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz

2018.09.17

Aktuális

A program célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés, az elektromos közlekedési eszközök, valamint az egészséges életmódhoz elengedhetetlenül szükséges mozgás (gyaloglás, kerékpározás) népszerűsítése.

Testek sebessége - Káldi Katalin kiállítása a paksi Képtárban

2018.12.01

Kultúra

Káldi Katalin festőművész alkotásaiból rendez kiállítást a Paksi Képtár, a Testek sebessége című tárlaton látható munkák a művész szerint az elmozdulások sorát, folyamatosságát fejezik ki.

Évfordulót ünnepel a Paksi Bezerédj Általános Iskola

2018.11.30

Aktuális

125. évfordulóját ünnepli idén a Paksi intézmény.

Mézeskalácsból kell elkészíteni paksi épületek mását

2018.11.26

Aktuális

Alkotópályázatot hirdet a Paksi Városi Múzeum a karácsonyi készülődés jegyében. A kiíró ebben az évben Paks város épített örökségére szeretné felhívni a figyelmet, a pályázatban mézeskalácsból kell elkészíteniük a nevezőknek Paks (ikonikus) épületeit, épületegyütteseit 2D-ben vagy 3D-ben.

December közepétől lehet korizni a paksi jégpályán

2018.11.22

Aktuális

December 15-én nyitják meg az új szezonra a paksi műjégpályát. A DC Dunakom Zrt. már megkezdte a létesítmény felkészítését.

Városfejlesztési elképzelésekről tartottak tájékoztató fórumot Pakson

2018.11.07

Gazdaság

A Duna-part felülvizsgálatával, új városközpont kialakításával, a gesztenyesorral és inert hulladéklerakó tervezésével kapcsolatosan tartott lakossági fórumot az önkormányzat, az építési szabályozási terv módosítását készítve elő ezzel.

Pályázati pénzből újul meg Paks Városháza

2018.11.02

Aktuális

Lezárult a közbeszerzési eljárás, a tervek szerint novemberben aláírják a kivitelezésről szóló szerződést a városháza felújítására.

Százhúsz éves gesztenyefák megőrzésével újul meg Paks sétánya

2018.10.22

Aktuális

A paksi Duna-parti sétány fejlesztése 1 milliárd forintból jön létre, melynek köszönhetően új rendezvényházzal és zöld területekkel bővül a város.

Új köntösbe bújik Paks plébániája

2018.10.18

Aktuális

Fel van állványozva a paksi katolikus plébánia, felújítási munkálatokat végeznek az épületen. – A plébánia 1972-ben épült, ezért takarékossági és esztétikai szempontból is eljött az ideje a fűtéskorszerűsítésnek, valamint a külső hőszigetelésnek – mondta Kutas Attila.

Elnyerte a Családbarát Önkormányzat Díjat Paks

2018.10.15

Aktuális

Családbarát Önkormányzat Díjat nyert el Paks Város Önkormányzata a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) pályázatán – jelentette be Szabó Péter sajtótájékoztatón.

Vers- és prózamondó versenyt hirdet a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ

2018.10.08

Kultúra

Vers- és prózamondó versenyt hirdet a Csengey Dénes Kulturális Központ az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából.

Ettől a létesítménytől még biztonságosabb lesz Paks

2018.10.04

Aktuális

2500 négyzetméteres földrengésálló kettős irányítási központot épít a Mészáros és Mészáros, valamint a WHB konzorciuma, melyből veszélyhelyzet esetén is megbízhatóan lehet majd irányítani majd az atomerőművet.

Paks: karbantartás miatt csökkentett teljesítménnyel üzemel a 3-as blokk turbinája

2018.09.28

Aktuális

Az egyik turbinához tartozó kondenzátor tervezett tisztítása miatt péntek hajnali három órától a Paksi Atomerőmű 3-as blokkján 140 megawattos teljesítményszintre csökkentették a turbina terhelését - olvasható az atomerőmű honlapján.

Huszonhárom millió forintot fordít idén intézményfelújításra Paks

2018.09.24

Aktuális

Az önkormányzat üzemeltetésében lévő intézmények felújítására idén nettó 23 millió forintot különített el a hivatal. A kivitelezésre a DC Dunakom Zrt. kapott megbízást.

40 millió forintból korszerűsítették Paks térfigyelő rendszerét

2018.09.19

Aktuális

Megkezdték a térfigyelő rendszer korszerűsítése, fejlesztése beruházás műszaki átadását. A fejlesztés részeként a már meglévő térfigyelő központ, az adatátviteli rádiós hálózat korszerűsítése és fejlesztése, a meglévő térfigyelő kamerák lecserélése új Full HD felbontású berendezésre, a kamerák számának bővítése és rendszámfelismerő rendszer kiépítése történt meg.

Augusztusban volt a legnagyobb látogatottsága a paksi strandnak

2018.09.11

Aktuális

A strandszezon június elején indult a Paksi Ürgemezei Strandon.