2019.04.25, Csütörtök

Paks

Fokozottabban felügyelik a paksi játszótereket

2019.04.07

Aktuális

Fokozottan felügyelik a jövőben Paks játszótereit, parkjait, jelentette be sajtótájékoztatón Szabó Péter.

Zárva lesz a paksi hulladékkezelő központ és hulladékudvar

2019.03.25

Aktuális

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. értesíti a lakosságot, hogy a Paksi Hulladékkezelő Központ és Hulladékudvar 2019. április 5-én 9-től 12 óráig technikai okok miatt zárva tart.

Csiky Tibor és Hencze Tamás műveiből nyílik kiállítás Pakson

2019.03.21

Kultúra

A magyar neoavantgárd két klasszikusának, Csiky Tibor szobrásznak és Hencze Tamás festőnek az alkotásaiból rendez kiállítást a Paksi Képtár szombaton.

Bérlakás pályázatot írt ki Paks önkormányzata

2019.03.11

Aktuális

Költségalapon meghatározott lakbérű lakás bérleti jogviszonyára írt ki pályázatot az önkormányzat, melyen azok a paksi lakosok vehetnek részt, akik vállalják a lakbér és a közüzemi díjak megfizetését.

Elkészült az új kutyafuttató Pakson

2019.03.06

Aktuális

Lakossági igényre, csaknem 900 négyzetméteren, nettó 5,5 millió forintból épült meg a Kurcsatov utcai kutyafuttató, melyet ma (03.06.) adtak át.

Felújítják a paksi polgármesteri hivatalt

2019.02.25

Helyi hírek

A Dózsa György utcai épületre új napelemeket is felszerelnek.

Elkezdődik két paksi óvoda udvarának teljes körű felújítása

2019.02.16

Aktuális

Aláírták a Paksi Napsugár Óvoda Vörösmarty utcai székhelyóvodája és Munkácsy utcai tagóvodája udvarának felújításáról szóló kivitelezési szerződést, amelyet Szabó Péter polgármester és Siklósi Zoltán, a munkálatokat végző ZO-BAU Építőipari Kft. ügyvezetője látták el kézjegyükkel.

Új helyre költözik a paksi Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály

2019.02.14

Aktuális

A költözés ideje alatt az ügyfélfogadás szünetel.

Aláírták a paksi polgármesteri hivatal energetikai felújításáról szóló szerződést

2019.02.10

Aktuális

Aláírták a kivitelezésről szóló szerződést, elkezdődik a városháza energetikai felújítása. A beruházás 284 millió forintból augusztus végére fejeződik be.

Látogatási tilalom van a Paksi Életfa Idősek Otthonában

2019.02.03

Aktuális

Látogatási tilalom lépett életbe 2019. február 1-től a Paksi Életfa Idősek Otthonában. Dr. Farkas Edina, az intézmény orvosa úgy tájékoztatott, hogy járványügyi érdekből, a fertőző megbetegedések számának jelentős növekedése miatt, a fertőzés veszélye és a járvány megelőzése érdekében szükséges a látogatási tilalmat elrendelni.

Minősített Közművelődési Intézmény lett a paksi Csengey Központ

2019.01.31

Kultúra

A díjat Tell Edit igazgató vette át Budapesten, a Hagyományok Házában, a magyar kultúra napján. A három évig viselhető cím azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Az elismerés kapcsán ma (01.22.) sajtótájékoztatót tartott Tell Edit igazgató és Szabó Péter, Paks polgármestere.

Birtokba vehetik az új lelátórészeket a Paksi FC szurkolói

2019.01.27

Aktuális

Kinyílnak februárban az elkészült új lelátórészek kapui a Fehérvári úti futballstadionban. A fedett lelátók alatti kényelmes, lehajtható székek mellett a büfék és az illemhelyiségek tágasak és korszerűek lettek.

Európai mobilitási hét – Paks is elismerést kapott

2019.01.20

Aktuális

Paks Város Önkormányzatának megbízásából a 2018. évi Európai Mobilitási Hét – Autómentes Nap szervezési és lebonyolítási feladatait a Protheus Holding Zrt., a Telepaks Médiacentrum Nonprofit Kft. és a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. látta el. A kiemelkedő munkát az Innovációs és Technológiai Minisztérium elismerő oklevéllel díjazta idén januárban.

Pakson is indul Alzheimer Café

2019.01.12

Aktuális

Alzheimer Café elnevezéssel indít A Veled is törődünk Egyesület Paks (VITE) támogató közösséget. Ennek célja a demenciával élők és az őket gondozók segítése. Az első találkozót január 17-én tartják.

A testek sebességét mutatják be egy paksi kiállításon

2019.01.11

Kultúra

A tárlaton hétköznapi tárgyak - mint például a kézisúlyzó vagy a vasaló - „sebessége” kerül a figyelem középpontjába.

Miss Alpok Adria - Ismét keresik Tolna megye szépét

2019.03.27

Aktuális

Az esten fellép Horváth Diana, Kovács Aliz, Dránovics László, valamint a Csillag Show Dance Team táncosai.

Kékfestésről tanulhattak Pakson

2019.03.22

Gazdaság

Műhelymunkával egybekötött előadásokra hívták az iskolásokat és a felnőtteket is a városi múzeum munkatársai, akik kékfestő napot tartottak.

Átadták az Urántoll és Atomtoll díjat Pakson

2019.03.20

Aktuális

Átadták az Urántoll díjat és az Atomtoll díjat a magyar sajtó napja alkalmából a Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által közösen szervezett, már hagyományos ünnepségen.

Ekkor lesz az óvodai beíratás Pakson

2019.03.07

Aktuális

Április 29-én és 30-án lesz az óvodai beíratás a 2019/2020-as nevelési évre Pakson.

Átadták az ország legnagyobb naperőművét Pakson

2019.03.05

Gazdaság

Mintegy 8500 háztartás, azaz több mint 20 ezer ember villamosenergia-ellátását biztosítja a 9 milliárdos költséggel készült paksi naperőmű, melynek ünnepélyes avatását kedden tartották.

Szeptemberben nyit a Kalkuttai Szent Teréz Óvoda Pakson

2019.02.20

Aktuális

Kopácsolás, talicskazörgés és láncfűrészzúgás fogad egyelőre mindenkit, aki elhalad a Kossuth Lajos utca 2. szám alatt lévő épület mellett. Szeptemberben itt nyitják meg a Kalkuttai Szent Teréz Óvodát, és mivel a mostani állapotok nem teszik lehetővé a gyerekek befogadását, felújítás zajlik.

Zárva lesz Paks gyógyfürdője

2019.02.14

Aktuális

Karbantartási munkálatok miatt zárva lesz a Paksi Gyógyászati Központ gyógyfürdő részlege 2019. február 23. és 2019. március 3. között.

Pakson rendezik az országos linedance fesztivált

2019.02.12

Kultúra

Paks lesz a helyszíne, és a Csámpai Country Road Club a házigazdája az első vidéken rendezett Országos Country és Linedance Fesztiválnak (OLCF), amely egyébként a tizenegyedik lesz a sorban. A rendezés jogát részben a szerencsének köszönhetően nyerték el: a vállalkozó klubok között sorsolással dőlt el a tavalyi OLCF-en, hogy ki lehet a házigazda.

Teljeskörű felújításra lenne szükség a paksi általános iskolában

2019.02.09

Aktuális

Az épület és az udvar teljeskörű rekonstrukciójára lenne szükség a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, ahol a kisebb és nagyobb fejújítási igényekről egyeztetett a polgármester és az intézményvezető.

Folyamatosan dolgoznak Pakson az orvoshiány megoldásán

2019.01.31

Aktuális

A gyermekorvosi és felnőtt háziorvosi körzetek helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója. Hangsúlyozták: minden lehetőséget megragadnak és megadnak ahhoz, hogy a két megüresedett gyermekorvosi körzet biztonságos ellátását megoldják.

Elektromos kerékpárokat tesztelnek Pakson

2019.01.28

Aktuális

Két elektromos kerékpár tesztelését kezdik meg Pakson: a polgármesteri hivatalban dolgozók fogják ezeket a járműveket használni a munkavégzésükhöz szükséges városban történő rövidtávú közlekedés során.

Ezzel a fejlesztéssel bővül Paks kerékpárút hálózata

2019.01.25

Helyi hírek

A Real-Rent és a Soltút munkájának köszönhetően bekötik a kerékpáros közlekedésbe az északi Dunakömlőd városrészt.

Megkezdődik a Paks-Dunakömlőd kerékpárút építése

2019.01.17

Gazdaság

Aláírták a Paks-Dunakömlőd kerékpárút kivitelezéséről szóló szerződést, és megkezdődött a munkaterületet átadása is tegnap délelőtt (01.16.).

Tárlatot nyitnak a paksi és környékbeli házaspárok esküvői fotóiból

2019.01.12

Aktuális

Kiállításra készülnek a Kultúrházak éjjel-nappal és a Házasság hete országos programsorozathoz csatlakozva a Csengey Dénes Kulturális Központban “Ásó, kapa, nagyharang” címmel.

Átadták a jótékonysági süteményvásáron befolyt összeget Pakson

2019.01.11

Helyi hírek

A harmadik alkalommal megrendezett süteményvásár bevételeiből idén egy rászoruló családot támogattak.