2018.07.22, Vasárnap

Paks

Postázták a választási értesítőket Pakson

2018.07.17

Aktuális

Megérkeztek a szeptember 2-ra kiírt időközi választásról szóló értesítők a paksi kettes számú egyéni választókerületben lakó választópolgárokhoz a Nemzeti Választási Irodától. Aki július 16-ig nem kapta meg a dokumentumot, az keresse fel a Helyi Választási Irodát.

Támogatást ajánlottak fel a Vöröskeresztnek Paks városvezetői

2018.07.08

Aktuális

Szabó Péter polgármester és Kovács Sándor alpolgármester 100-100 ezer forintot ajánlott fel tiszteletdíjából a Magyar Vöröskereszt Paks Városi-Területi Szervezetének. Az adományt gyermekek táboroztatására használja fel a szervezet, jelentették be sajtótájékoztatón.

Idén is várja a közönséget a paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál

2018.07.02

Aktuális

Koncertekkel, főzőversennyel, tradicionális magyar ételek és italok bemutatójával, valamint külföldi és magyar előadókkal várja a blues, dzsessz és rock zene kedvelőit július 2. és 8. között a paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál.

Előzetes letartóztatásba helyezték a barátját mellkason lövő paksi férfit

2018.06.26

Aktuális

Előzetes letartóztatásba helyezte a Szekszárdi Járásbíróság azt a paksi férfit, aki szombaton mellkason lőtte barátját - közölte a Tolna Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Aláírták Paks térfigyelő rendszerének korszerűsítéséről szóló megállapodást

2018.06.21

Aktuális

Újságírók jelenlétében írta alá Szabó Péter, Paks polgármestere és Kandolka Károly, az Erando Kft. ügyvezető igazgatója a település térfigyelő rendszerének korszerűsítéséről szóló megállapodást.

Fergeteges EDDA koncerttel indult a Kávé, Bor és Pálinka Fesztivál Pakson

2018.06.17

Kultúra

A fesztiválon finom falatokat – köztük a kihagyhatatlan Sebestyén kemencés lángost – és remek italokat, egyebek mellett paksi borokat, környékbeli pálinkákat, kínáltak.

Paksi bővítés - Süli: az idén benyújtják az új paksi blokkok létesítési engedélykérelmét

2018.06.13

Gazdaság

A tervek szerint az idén benyújtják a paksi atomerőmű két új blokkjának megépítéséhez szükséges létesítési engedélykérelmet - mondta a beruházás tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter szerdán Pécsen.

Paks is részt vett a Nemzeti Regattán

2018.06.11

Aktuális

Első alkalommal vett részt Paks a Nemzeti Regattán, Magyarország településeinek vitorlás fesztiválján.

Újdonságokkal is készülnek az idei paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztiválra

2018.06.08

Kultúra

Huszonhatodik alkalommal rendezik meg július 2. és 8. között Pakson a Nemzetközi Gastroblues Fesztivált. Lesznek ebben az évben is templomi és klubkoncertek, kísérőprogramként zenei kurzus, főzőverseny, országos borbarát találkozó, sőt teljesítménytúra is – hangzott el a programot ismertető sajtótájékoztatón.

Megújul Pakson a Csengey központ

2018.06.05

Aktuális

80-100 fős kamaramozi kialakítását és a színházterem felújítását tervezi az önkormányzat a Csengey központban, a lehetőségekről helyszíni bejáráson tájékozódott Kovács Sándor alpolgármester.

Együttműködési megállapodást kötött Paks és Salgótarján

2018.06.01

Gazdaság

Smart City és Smart Grid fejlesztések kidolgozása és megvalósítása terén Salgótarjánnal működik együtt a jövőben Paks.

Időközi önkormányzati képviselő-választás lesz Pakson

2018.05.29

Aktuális

Magyarné Nagy Edina halála miatt időközi önkormányzati képviselő-választás lesz Paks 02. számú egyéni választókerületében 2018. szeptember 2-án, határozott május 28-án megtartott ülésén a Helyi Választási Bizottság, illetve a grémium kitűzte a választás határnapjait.

Jön a gyermeknapi kavalkád Pakson!

2018.05.26

Aktuális

A Gyermekek és családok napjára várják a lakosságot május 26-án 10-től 20 óráig. A rendezvény helyszíne az ASE Sporttelep és az ASE sportcsarnok melletti zöldövezeti terület.

Anyák napi Operett Nagykoncert Pakson

2018.05.23

Május 23-án (szerdán) 19 órakor új műsorral várnak mindenkit szeretettel a Pesti Magyar Operett Színpad művészei.

Már készül Paks a XI. Országos Sillerfesztiválra

2018.05.17

Aktuális

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg Paks Város Önkormányzata és a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete az Országos Sillerfesztivált.

Megerősítették a Paks és Galánta közötti testvérvárosi szerződést

2018.07.11

Aktuális

Megújították a Galánta és Paks közötti testvérvárosi szerződést. A húsz esztendővel ezelőtt megkötött megállapodást – akárcsak akkor – a Gastroblues Fesztivál keretében írták alá. Szabó Péter, Paks polgármestere és Peter Paška, Galánta polgármestere az evangélikus templomban tartott templomikoncert-rendezvényen látta el kézjegyével a szerződést.

Júliusban tartják a Duna-átúszást Pakson

2018.07.05

Aktuális

Duna-átúszást szervez a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. Paks Város Önkormányzatának megbízásából július 14-re.

Tolnaikum lett a paksi atomenergetikai szaktudás

2018.06.27

Aktuális

Kiemelt megyei érték, Tolnaikum lett a paksi atomenergetikai szaktudás. A Tolna Megyei Értéktár Bizottság döntését a Vár a megye – Tolna Megyei Értékek Napján, Bogyiszlón jelentették be, s adták át az ezt igazoló okleveleket. Ugyanitt a paksi csapat megnyerte a Megyejáró hétpróbát.

Zárva tart júliusban Paks könyvtára

2018.06.21

Aktuális

A Pákolitz István Városi Könyvtár július 2. és július 30. között zárva lesz.

125 lakásos lakópark épülhet Pakson

2018.06.20

Gazdaság

Az új Liget utcai lakópark terveit is ismertették a legutóbbi lakossági fórumon.

Köszönőlevelet kapott a Paksi Rendőrkapitányság

2018.06.14

Aktuális

Egy paksi hölgy tett feljelentést 2018. május 17-én a Paksi Rendőrkapitányságon, mert a tengelic-szőlőhegyi ingatlanjának udvarában levő fúrt kútból ismeretlenek eltulajdonították a búvárszivattyút.

Nyári táboroztatást szervez Paks

2018.06.11

Aktuális

Sikeres pályázat eredményeként nyári gyermekfelügyeletet/nyári táboroztatást szervez a nyári szünidőben a Paks Kistérségi Szociális Központ Napközis Erzsébet Tábor programként.

Paksi delegáció járt nemzetközi e-mobilitás találkozón

2018.06.09

Aktuális

Nemzetközi e-mobilitás workshopon vettek részt Paks Város Önkormányzata és a Protheus Holding Zrt. képviselői Ausztriában, az Energie- und Umweltagentur Niederösterreich (eNu) szervezésében.

Kevesebb uránt tartalmazó üzemanyagot fejlesztenek a paksi atomerőműbe

2018.06.06

Gazdaság

Kevesebb uránt tartalmazó, úgynevezett karcsúsított üzemanyagtípus kifejlesztésén dolgoznak magyar és orosz kutatók, amellyel költséghatékonyabban üzemelhet a paksi atomerőmű - mondta az erőmű vezérigazgatója kedden Pakson az MTI-nek.

E-Taxi címmel új műsor indul a paksi televízióban

2018.06.01

Aktuális

A sorozat célja az elektromos közlekedés népszerűsítése, az elektromos mobilitás program megismertetése.

Országos Sillerfesztivált tartanak a hétvégén Pakson

2018.05.30

Aktuális

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a hétvégén az Országos Sillerfesztivált Pakson. Az elmúlt évek hagyományait követve pénteken tartják a borok szakmai értékelését, szombaton pedig a közönségnapot gasztronómiai és kulturális programokkal.

Megvan az idei paksi lomtalanítási rend

2018.05.28

Aktuális

Kérik a lakosságot, hogy a megjelölt napon reggel 6 óráig helyezzék ki ingatlanjuk elé a feleslegessé vált lomot, úgy, hogy az a forgalmat ne akadályozza.

A rendőrség munkáját mutatták be Pakson

2018.05.25

Aktuális

A Paksi Rendőrkapitányság toborzói is részt vettek a Paks Város Napja rendezvényen 2018. május 19-én.

Közlekedési és energetikai együttműködés Salgótarján és Paks között

2018.05.22

Gazdaság

Közlekedési és energetikai fejlesztésekben együttműködik Salgótarján és Paks, összehangolva a két város smart city projektjeit is.

Paksi bővítés - Süli János: Jövőre indul a főépület építése

2018.05.17

Gazdaság

A Paks II. beruházás főépületének érdemi munkái 2019 végén, 2020 elején kezdődhetnek - mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt csütörtökön az M1 aktuális csatornán.