2018.09.23, Vasárnap

Paks

Augusztusban volt a legnagyobb látogatottsága a paksi strandnak

2018.09.11

Aktuális

A strandszezon június elején indult a Paksi Ürgemezei Strandon.

Médiatanács: pályázható egy paksi és két budapesti rádiós frekvencia

2018.09.09

Aktuális

Pályázható egy paksi és két budapesti rádiós frekvencia - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel. Tudatták azt is, hogy a médiatanács megbírságolta a Szent István Rádiót és az Ipoly Televíziót.

Az új városközpont kialakításának terveit mutatták be a paksi lakossági fórumon

2018.08.31

Aktuális

A Duna-part felülvizsgálatának és az új városközpont kialakításának tervei adták egy újabb lakossági fórum apropóját. Az önkormányzat által meghirdetett fórumon bemutatták a terveket, és lehetőség volt kérdések, vélemények megfogalmazására.

Országszerte 110 naperőművet épít idén az MVM-csoport

2018.08.29

Aktuális

Országszerte 7 projekt alapján 110, egyenként 0,5 megawatt teljesítményt nem meghaladó naperőművet épít az idén uniós társfinanszírozással az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tagvállalata, a MVM Hungarowind Kft.

Pekárik Géza a Paksi Atomerőmű Zrt. új vezérigazgatója

2018.08.15

Aktuális

A paksi atomerőmű 53 éves műszaki vezérigazgató-helyettesét nevezték ki augusztus 15-től az erőmű új vezérigazgatójának, miután Hamvas István korábbi cégvezető nyugdíjba vonult.

Nemzetközi rézfúvós napokat rendeznek Pakson

2018.08.13

Kitekintő

A rézfúvós zenei élet kiemelkedő képviselői adnak koncerteket a Pakson első alkalommal rendezendő Nemzetközi Rézfúvós Napokon augusztus 21. és 26 között.

Csökken a paksi atomerőmű hatásfoka

2018.08.08

Gazdaság

Az elmúlt napok meleg időjárása miatt emelkedik a Duna vizének hőmérséklete, ami rontja a paksi atomerőmű kondenzátorainak hatásfokát - közölte honlapján az atomerőmű kedden.

Még az idén elkezdődik a Paksi Életfa Idősek Otthonának bővítése

2018.08.02

Aktuális

Emelt szintű, demens és ápolási részleggel bővül a Paksi Életfa Idősek Otthona, a beruházásnak köszönhetően újabb hatvan gondozott ellátását tudják biztosítani az intézményben. A kiviteli tervek elkészültek, az átalakítás még idén elkezdődik.

Gázrobbanás történt Pakson

2018.07.25

Aktuális

Egy ember súlyosan megsérült.

Zárva lesz a paksi gyógyfürdő

2018.07.23

Aktuális

Július 28-tól augusztus 5-ig zárva lesz a Paksi Gyógyászati Központ gyógyfürdő részlege karbantartás miatt.

Kétnapos fesztivál lesz a paksi strandon

2018.07.18

Aktuális

Harmadik alkalommal lesz Pool Festival a paksi strandon. A rendezvény első napján, július 20-án 17.30-kor lesz kapunyitás, majd másnap folytatódik a fesztivál, akkor már 10 órakor nyitják a kaput.

Megerősítették a Paks és Galánta közötti testvérvárosi szerződést

2018.07.11

Aktuális

Megújították a Galánta és Paks közötti testvérvárosi szerződést. A húsz esztendővel ezelőtt megkötött megállapodást – akárcsak akkor – a Gastroblues Fesztivál keretében írták alá. Szabó Péter, Paks polgármestere és Peter Paška, Galánta polgármestere az evangélikus templomban tartott templomikoncert-rendezvényen látta el kézjegyével a szerződést.

Júliusban tartják a Duna-átúszást Pakson

2018.07.05

Aktuális

Duna-átúszást szervez a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. Paks Város Önkormányzatának megbízásából július 14-re.

Tolnaikum lett a paksi atomenergetikai szaktudás

2018.06.27

Aktuális

Kiemelt megyei érték, Tolnaikum lett a paksi atomenergetikai szaktudás. A Tolna Megyei Értéktár Bizottság döntését a Vár a megye – Tolna Megyei Értékek Napján, Bogyiszlón jelentették be, s adták át az ezt igazoló okleveleket. Ugyanitt a paksi csapat megnyerte a Megyejáró hétpróbát.

Zárva tart júliusban Paks könyvtára

2018.06.21

Aktuális

A Pákolitz István Városi Könyvtár július 2. és július 30. között zárva lesz.

Közös projektet indítanak a paksi kulturális intézmények!

2018.09.10

Kultúra

A Csengey központ, a Pákolitz könyvtár, a városi múzeum és a képtár Egy “CSEPP” a nevelésért elnevezésű pályázatának célja az iskolán túli tudás gyarapítása és az oktatási, nevelési munka segítése.

Szekszárd, Paks, Tengelic, Bölcske és Bátaapáti településeken szervez lakossági felmérést az OGYÉI

2018.09.04

Aktuális

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (továbbiakban: OGYÉI) „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és a gyógyszerfogyasztás területén” című projekt keretében –lakossági felmérést szervez a 18 éven felüliek körében. A felmérésre 2018. szeptember 1. és december 15. között kerül sor országszerte 149 településen, Tolna megyében 5 település érintettségével.

Szeptember 3-ától megváltozik a Paksi Kormányablak ügyfélfogadási rendje

2018.08.30

Aktuális

A Tolna Megyei Kormányhivatal Paksi Járási Hivatala tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy 2018. szeptember 3-ától megváltozik a Paksi Kormányablak ügyfélfogadási rendje.

Segíti az iskolakezdést Paks önkormányzata

2018.08.28

Aktuális

Ahogy a korábbi években, úgy idén is több módon nyújt segítséget az önkormányzat a családoknak a beiskolázáshoz.

Alacsony vízállás mellett is van elég hűtővíz a paksi atomerőműben

2018.08.15

Aktuális

A folyó az eddig mért legalacsonyabb vízállása esetén is percenként 800 köbméter feletti hozamú, ami bőven kielégíti az erőmű és a tervezett 5., és 6. blokk hűtővízigényét. A jelenlegi négy blokk hűtésére percenként 100 köbméter vízre van szükség.

Jutalomban részesültek a paksi életmentő rendőrök

2018.08.08

Aktuális

Szabó Péter polgármester megköszönte az egyenruhások munkáját.

Buszkifestő rajzpályázatot hirdet Paks önkormányzata és a Protheus Holding Zrt.

2018.08.06

Aktuális

Paks Város Önkormányzata a Protheus Holding Zrt.-vel közösen buszkifestő rajzpályázatot hirdet. A pályázók feladata az, hogy elkészítsék a megadott buszsablon színtervét, melyet később felhasználhatnak a kiírók a Pakson beszerzendő elektromos buszok dizájnjának kialakítása során.

Szakrendeléseken és az alapellátásban is vannak változások Pakson

2018.07.30

Aktuális

A Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója, dr. Bodnár Imre számolt be róla, hogy mennyi változás történt egy esztendő alatt, kezdve az orvoshelyzettel, aminek tekintetében számos változás van.

Paks több utcájában várható átmeneti vízhiány

2018.07.24

Aktuális

A vízellátó hálózat egy nagy átmérőjű csővezetékének meghibásodása miatt javítási munkálatokat végeznek, ezért vízhiány lesz a lentebb felsorolt városrészeken, utcákban július 24-én 7 és 19 óra között.

Jön az Arany 200 busz Paksra

2018.07.19

Aktuális

Július 23. és július 26. között, a Csengey Dénes Kulturális Központnál parkol majd az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából, a Petőfi Irodalmi Múzeum által kialakított országjáró busz, az Arany János életét bemutató reprezentatív, interaktív kiállítótér.

Postázták a választási értesítőket Pakson

2018.07.17

Aktuális

Megérkeztek a szeptember 2-ra kiírt időközi választásról szóló értesítők a paksi kettes számú egyéni választókerületben lakó választópolgárokhoz a Nemzeti Választási Irodától. Aki július 16-ig nem kapta meg a dokumentumot, az keresse fel a Helyi Választási Irodát.

Támogatást ajánlottak fel a Vöröskeresztnek Paks városvezetői

2018.07.08

Aktuális

Szabó Péter polgármester és Kovács Sándor alpolgármester 100-100 ezer forintot ajánlott fel tiszteletdíjából a Magyar Vöröskereszt Paks Városi-Területi Szervezetének. Az adományt gyermekek táboroztatására használja fel a szervezet, jelentették be sajtótájékoztatón.

Idén is várja a közönséget a paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál

2018.07.02

Aktuális

Koncertekkel, főzőversennyel, tradicionális magyar ételek és italok bemutatójával, valamint külföldi és magyar előadókkal várja a blues, dzsessz és rock zene kedvelőit július 2. és 8. között a paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál.

Előzetes letartóztatásba helyezték a barátját mellkason lövő paksi férfit

2018.06.26

Aktuális

Előzetes letartóztatásba helyezte a Szekszárdi Járásbíróság azt a paksi férfit, aki szombaton mellkason lőtte barátját - közölte a Tolna Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Aláírták Paks térfigyelő rendszerének korszerűsítéséről szóló megállapodást

2018.06.21

Aktuális

Újságírók jelenlétében írta alá Szabó Péter, Paks polgármestere és Kandolka Károly, az Erando Kft. ügyvezető igazgatója a település térfigyelő rendszerének korszerűsítéséről szóló megállapodást.