2024.07.21, Vasárnap
Paksi FC- Elkezdődött a felkészülés a kupaküzdelmekre, bemutatták a klub új kabaláját
Fotók: Paksi FC facebook oldala

Paksi FC- Elkezdődött a felkészülés a kupaküzdelmekre, bemutatták a klub új kabaláját

MTI

2024.06.28. 09:30

Az Európa-bajnokság árnyékában rengeteg dolog történik a Paksi FC-nél. Távozókról-érkezőkről az idényre való felkészülésről tartottak tájékoztatót.

Az ötszörös válogatott Könyves Norbert távozik a Magyar Kupa-címvédő Paksi FC labdarúgócsapatától. Haraszti Zsolt ügyvezető a klub sajtótájékoztatóján elmondta, a játékoskeretben lényeges változás nem lesz, egyelőre Ötvös Bence az egyetlen érkező, Könyves Norbert pedig távozik, mert június végén lejár a szerződése, és kérte, hogy engedjék el. A válogatott csatár a harmadik időszakát töltötte a tolnaiaknál, akikkel ezüstérmes lett az élvonalban. Az előző idényben 31 tétmérkőzésen 13 gólt szerzett.

 

 

Július 11-én kezdődnek a kupaküzdelmek

Haraszti megjegyezte: reméli, meg tudják ismételni a 2011-es Európa-liga-szereplésüket, amikor a selejtező harmadik fordulójáig jutottak. Idén az első körben a román másodosztályú és kupagyőztes Corvinul Hunedoarával találkoznak, a párharcot július 11-én hazai pályán kezdik. Továbbjutás esetén a horvát HNK Rijeka, kiesés esetén a Konferencia-ligában pedig a ciprusi AEK Larnaca vár a paksiakra.

Bemutatták a klub kabaláját

A Magyar Kupa-győztes egy hete kezdte meg a felkészülést, amelynek részeként a szlovéniai edzőtáborban a tervek szerint az Austria Wien és a Bohemians Praha ellen is pályára lép.
 A tájékoztatón bemutatták a klub kabalaállatát, egy három hónapos kuvaszt, amelyet a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesülettől kap a Paksi FC. A kutya nevét a szurkolók választhatják majd ki, és minden hazai mérkőzésen találkozhatnak vele - mondta Balog Judit társügyvezető. Hozzátette, azért választották a kuvaszt, mert hungarikum, a Paksi FC pedig csak magyar játékosokat foglalkoztató klub. Emellett a kuvasz veszélyeztetett fajta is volt.

Helyi hírekPaksPaksi FCEurópa-liga