2023.12.10, Vasárnap

Zöld város

Zöld Város: A II. világháborús emlékmű környékén is elkészült a burkolat

2023.09.15

Helyi hírek

Továbbra is az ütemezésnek megfelelően halad a Zöld Város Program építési része. Hámori Szabolcs, a kivitelező HGT Invest Kft. vezetője arról számolt be, hogy gőzerővel dolgoznak, a határidőt tartani tudják - derült ki Szekszárd városi honlapjának tájékoztatásából.

Zöld Város: a héten áthelyezik a Liszt téri buszmegállót Szekszárdon

2023.08.26

Helyi hírek

6500 négyzetméter burkolatot már leraktak a kivitelezők, így hat hét után a térkövek közel fele a végleges helyére került - derült ki Szekszárd városi honlapjának tájékoztatásából.

Kizöldül Szekszárd belvárosa, másfél hektár éled újjá

2023.08.06

Helyi hírek

Mintegy másfél hektárnyi területen új burkolatot építenek, utcabútorokat, játékelemeket, növényzetet telepítenek.

Megkezdődött a belváros felújítása Szekszárdon

2023.07.18

Helyi hírek

A Zöld Város Program másik két részterületét is átvette a kivitelező HGT Invest Kft. pénteken. A munkagépek hétfőn kezdtek neki dolgozni - tájékoztatott róla Szekszárd városi honlapja.

Aláírták a Zöld város projekt kivitelezői szerződését Szekszárdon

2023.07.05

Helyi hírek

Aláírták a szekszárdi belváros megújítását célzó, Zöld város kialakítása elnevezésű projekt kivitelezői szerződését kedden - közölte honlapján a város önkormányzata.

A VárosFa programban ültettek fákat Pakson

2022.10.29

Helyi hírek

Harmincegy facsemetét ültettek el Pakson a VárosFa elnevezésű, négy évet felölelő, országos növénytelepítési programsorozat támogatásával, amely a MOL-Új Európa Alapítvány, az Agrárminisztérium, az Országos Erdészeti Egyesület és a Megyei Jogú Városok Szövetsége közreműködésével jött létre. A programsorozat első körében a tízezernél nagyobb lélekszámú magyar városok pályázhattak. Paks sikeresen tette, aminek eredményeként összesen harmincegy fát ültettek el három helyszínen, a Fenyves utcai és a Kodály Zoltán utcai játszótereknél, valamint a KESZ-parkban.

2019-ben már a megújult Duna-part adhat helyet a Bárka Fesztiválnak

2017.09.15

Augusztus végén eldőlt, hogy az ún. Zöld város programban, a Duna-part fejlesztésére 264 millió forintot nyert el Tolna városa.

Közel egymilliárdos fejlesztéssel növelik Tamási vonzerejét

2017.06.04

Látogató központ, civil ház, park és véderdő is létesül a Tolna megyei városban.

Zöld Város: Áthelyezték a Liszt téri buszmegállót Szekszárdon

2023.08.29

Helyi hírek

​A Liszt Ferenc téri buszmegállót – ahol még a régi burkolat volt – néhány méterrel arrébb helyezték, így a kivitelezők tovább tudnak haladni az építkezéssel. A Zöld Város program heti tájékoztatóján az is elhangzott, hogy a következő héten, várhatóan szeptember első napjaiban megnyitják a Liszt tér déli részét, így az Auchan áruház megközelítése könnyebbé válik. A projekt továbbra is ütemterv szerint halad, a díszburkolatok készülnek. A Szent István tér kulturális központ előtti részén már a végső simítások, tereprendezés zajlik.

Zöld Város: Már több helyen a térköveket rakják

2023.08.10

Helyi hírek

A bontási munkák döntő részével elkészült a kivitelező, most a végleges burkolatok alá kerülő ágyazatok lerakásán dolgoznak nagy erővel Szekszárd belvárosában.

Zöld Város: már a bontási munkák többsége elkészült Szekszárdon

2023.08.02

Helyi hírek

A Zöld Város Program kivitelezése két hete zajlik. A fővállalkozó HGT Invest Kft. tájékoztatása szerint minden az ütemtervnek megfelelően halad. A bontási munkák jelentős részével mára elkészültek, a Liszt téren már a térkő szegélyek beépítése is elkezdődött és több helyszínen az építést megelőző alapozási munkák zajlanak.

Hétfőn kezdődik a szekszárdi Zöld Város munkaterületeinek átadása

2023.07.08

Helyi hírek

A TOP 6.3.2-16-SE1-2017-0001 azonosítószámú pályázat keretében több közterületet újítanak fel a városban.

Utcabútorok és fémoszlopos korlátok leszerelése zajlik a napokban Szekszárdon

2023.07.02

Helyi hírek

Utcabútorok (padok, szemétgyűjtő kelyhek) és fémoszlopos korlátok leszerelése zajlik a napokban a belváros érintett pontjain.

Hamarosan kizöldül Tolna városa

2018.08.10

A zöld területek mellett játszóterekkel és sportpályákkal színesítik a környéket.

Megújul a bonyhádi városközpont

2017.09.01

A 475 milliós Zöld Város projektet is megnyerte Bonyhád.