2024.04.25, Csütörtök

A 475 milliós Zöld Város projektet is megnyerte Bonyhád.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt, augusztus 25-én jött a hír – amire már nagyon vártunk –, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) belül benyújtott Zöld Város pályázatunk kedvező elbírálásban részesült, így nincs akadálya annak, hogy szeptember 4-én elkezdődjön a kivitelezés – jelentette be Filóné Ferencz Ibolya a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. Bonyhád polgármestere hangsúlyozta, azért indulhat ilyen gyorsan a városközpont megújulását célzó, 475 milliós fejlesztés, mivel alapos előkészítő munka előzte meg a kedvező döntést. A Zöld Várossal együtt – a TOP-támogatásokat tekintve – ez idáig 3 milliárd 360 millió 425 ezer 371 forint fejlesztési forrást nyert Bonyhád.

Összesen 19 napirendi pontról tárgyaltak a képviselők augusztus 31-én. Többek között elfogadták a város I. félévi gazdálkodásáról szóló beszámolót, amelynél elhangzott: bár jogszabályi és törvényi kötelezettség nincs ennek az összeállítására, mégis fontos a tájékoztatás és a tisztán látás szempontjából. Kiegyensúlyozott félévet zárt a város a működést tekintve, a fejlesztési résznél jelentkező, közel 4 milliárdos pályázati siker pedig önmagáért beszél – világított rá a polgármester.

Ugyancsak zöld utat adtak szavazatukkal a települési értéktár bizottság féléves beszámolójának, és annak is, hogy egy évre, 2018. augusztus 31-ig Schnell-Nagy Erikát bízzák meg a Solymár Imre Városi Könyvtár igazgatói feladatainak ellátásával.

 

Forrás: bonyhad.hu

AktuálisBonyhádfejlesztésZöld városvárosközpontTOP pályázatokképviselő-testület2017