2024.05.21, Kedd
Megkezdődött a belváros felújítása Szekszárdon
Fotók: szekszard.hu

Megkezdődött a belváros felújítása Szekszárdon

szekszard.hu

2023.07.18. 16:00

A Zöld Város Program másik két részterületét is átvette a kivitelező HGT Invest Kft. pénteken. A munkagépek hétfőn kezdtek neki dolgozni - tájékoztatott róla Szekszárd városi honlapja.

M int írták, a belvárosi építési területeket szakaszosan zárják majd el a közlekedők elől, elsőként már hétfőn a Babits Mihály Kulturális Központ és a 160 lakásos épület közti parkoló hátsó részén, valamint a Prométheusz park melletti párhuzamos oldalon szűnt meg a parkolási lehetőség (lenti képeken), továbbá számítani kell az Auchan parkolótól a Liszt térre vezető bejárat melletti területek lezárására is. A boltok, üzletek, hivatalok és lakóházak, lakások megközelíthetősége biztosított lesz.

Gyurkovics János alpolgármester a lakók és a környéken dolgozók megértését kérte a Szekszárd szinte teljes belvárosát érintő felújítás miatt.

A Polgármesteri Hivatal az érintettekkel közvetlenül is felvette a kapcsolatot, a lakosság tájékoztatása pedig a hivatal elektronikus felületein és a sajtón keresztül valósul meg. Újdonság, hogy aki a [email protected] címen jelzi elérhetőségét, az közvetlenül is megkapja a projekttel kapcsolatos tájékoztató anyagokat, továbbá a Hivatal a 74/999-313-as számon telefonon is nyújt felvilágosítást munkaidőben, ideértve az augusztus 7-11 közötti igazgatási szünet idejét is.

A részterületeken az alábbi munkálatok zajlanak majd:

 1. Liszt Ferenc téren a burkolatok és a zöldfelületek teljes egészében megújulnak.
 2. A Liszt Ferenc tér – Luther tér közötti térsoron, kiegészülve a Prométheusz parkkal, valamint az ún. 160 lakásos épület és a Babits Mihály Kulturális Központ közötti térrel, ahol a burkolatok cseréje, zöldfelületek megújítása és növelése, játszótér építés, térrendezés, valamint a Prométheusz park szökőkútjának felújítása történik.
 3. Luther téren a jelenlegi park bontása után sétány- és térburkolat kialakítása valósul meg, a zöldfelületek megújítása mellett számos új bútorzat is kihelyezésre kerül.
 4. Wosinsky és a Kölcsey lakótelep épületei közötti terek felújításában a következők valósulhatnak meg:
  - Járdák burkolatcseréje és zöldfelületek felújítása.
  - A Kölcsey lakótelep új „fitness parkja” a Kölcsey ltp. 3-4. társasház mögötti területen, a régi sportpálya helyén valósul meg.
  - A Kölcsey lakótelep játszótere megújul és bővül.
  - A Wosinsky Mór lakótelep játszótere korszerűsödik, sportpályája megújul.

A kivitelezés várható időtartama: négy hónap.

A látványtervek a www.szekszard.hu/hu/zold-varos oldalon megtekinthetők.

A kivitelezési munka előrehaladásáról tájékoztatást a www.szekszard.hu honlapon, valamint a Facebookon Szekszárd Város Hivatalos Oldalán nyújtanak, hetente aktualizálva azt.

A Babits Mihály Kulturális Központ és a Prométheusz park közötti parkoló munkaterület lesz, ezt már hétfőn elzárták a forgalom elől.

A Prométheusz park melletti párhuzamos oldalon is megszűnik a parkolási lehetőség:

 

IMG-9522.jpg

 

A következő napokban számítani kell az Auchan parkolótól a Liszt térre vezető bejárat melletti 2-2 parkoló lezárására is:

 

IMG-9508 (2).jpg

Helyi hírekSzekszárdvárosfejlesztés Zöld város