2024.05.21, Kedd
Zöld Város: Már több helyen a térköveket rakják
Illusztráció, unslpash.com

Zöld Város: Már több helyen a térköveket rakják

szekszard.hu

2023.08.10. 09:48

A bontási munkák döntő részével elkészült a kivitelező, most a végleges burkolatok alá kerülő ágyazatok lerakásán dolgoznak nagy erővel Szekszárd belvárosában.

A Prométheusz parkban a bazalt kövek egy része már visszakerült a végleges helyére, a Szent István téren pedig akad, ahol a térköveket is elkezdték lerakni, de a legfontosabb most a fővállalkozó HGT Invest Kft. vezetője szerint, hogy az ágyazatokkal minél több helyen elkészüljenek. Ha az megvan, akkor egy esős időszak után is szinte azonnal tudják folytatni a munkát. Hámori Szabolcs elmondta, az ütemtervnek megfelelően haladnak, eddig semmi nem akadályozza őket, hogy a vállalt négy hónap alatt elkészüljenek.

A Gyurkovics János alpolgármesterrel tartott heti tájékoztatón szóba került a Prométheusz park szökőkútja is. Ezzel kapcsolatban elmondták, hogy a felújítást az előírásoknak megfelelően végzik el. A terveket szaktervező készítette, a szökőkútra hét év garanciát vállal az építő, de miután elkészül az előírt rétegrend, víztartási próbát is végeznek és vizsgálni fogják, hogy minden az előírások szerint működik-e.

Az építkezéssel kapcsolatban továbbra is segítő hozzáállás tapasztalható a lakosság részéről, amit az építtető önkormányzat és a kivitelező egyaránt megköszönt. A most érvényben lévő gyalogos és autós forgalmi viszonyok a következő héten érdemben nem fognak változni.

A Polgármesteri Hivatal az érintettekkel közvetlenül tartja a kapcsolatot, a lakosság tájékoztatása pedig a hivatal elektronikus felületein és a sajtón keresztül valósul meg. Aki a [email protected] címen jelzi elérhetőségét, az közvetlenül is megkapja a projekttel kapcsolatos tájékoztató anyagokat, továbbá a Hivatal a 74/999-313-as számon telefonon is nyújt felvilágosítást munkaidőben, ideértve az augusztus 7-11 közötti igazgatási szünet idejét is.

A részterületeken az alábbi munkálatok zajlanak:

 • Liszt Ferenc téren a burkolatok és a zöldfelületek teljes egészében megújulnak.
 • A Liszt Ferenc tér – Luther tér közötti térsoron, kiegészülve a Prométheusz parkkal, valamint az ún. 160 lakásos épület és a Babits Mihály Kulturális Központ közötti térrel, ahol a burkolatok cseréje, zöldfelületek megújítása és növelése, játszótér építés, térrendezés, valamint a Prométheusz park szökőkútjának felújítása történik.
 • Luther téren a jelenlegi park bontása után sétány- és térburkolat kialakítása valósul meg, a zöldfelületek megújítása mellett számos új bútorzat is kihelyezésre kerül.
 • Wosinsky és a Kölcsey lakótelep épületei közötti terek felújításában a következők valósulhatnak meg:
  - Járdák burkolatcseréje és zöldfelületek felújítása.
  - A Kölcsey lakótelep új „fitness parkja” a Kölcsey ltp. 3-4. társasház mögötti területen, a régi sportpálya helyén valósul meg.
  - A Kölcsey lakótelep játszótere megújul és bővül.
  - A Wosinsky Mór lakótelep játszótere korszerűsödik, sportpályája megújul.

A kivitelezés várható időtartama: négy hónap.

A látványtervek a www. szekszard.hu/hu/zold-varos oldalon megtekinthetők.

A kivitelezési munka előrehaladásáról tájékoztatást a www.szekszard.hu honlapon, valamint a Facebookon Szekszárd Város Hivatalos Oldalán nyújtunk, hetente aktualizálva azt.

Helyi hírekZöld városSzekszárdvárosfejlesztés