2024.04.27, Szombat
Hétfőn kezdődik a szekszárdi Zöld Város munkaterületeinek átadása
Fotó: szekszard.hu

Hétfőn kezdődik a szekszárdi Zöld Város munkaterületeinek átadása

szekszard.hu

2023.07.08. 10:00

A TOP 6.3.2-16-SE1-2017-0001 azonosítószámú pályázat keretében több közterületet újítanak fel a városban.

Hirdetés

Szekszárd városi honlapjának tájékoztatásából kiderült, elsőként a Liszt Ferenc tér és a Luther tér kerül sorra, amelyeket július 10-én adnak át a kivitelezőknek. A műszaki ellenőrzést végző szervezet 10 órakor kezdi meg az átadás-átvételi eljárást. A Liszt Ferenc tér és a Luther tér közötti térsor, valamint a Wosinsky és Kölcsey lakótelepek területei július 14-én, csütörtökön kerülnek átadásra.

Az önkormányzat már elkezdte előkészíteni a területeket: leszerelték a köztéri padokat és játszótereket, felszedték a kőburkolatot a Prométheusz parkban, és megóvták a meglévő és maradó növényzetet.

Látványterv: szekszard.hu

 

A részterületeken az alábbi munkálatok zajlanak majd:

  1. Liszt Ferenc téren a burkolatok és a zöldfelületek teljes egészében megújulnak.
  2. A Liszt Ferenc tér – Luther tér közötti térsoron, kiegészülve a Prométheusz parkkal, valamint az ún. 160 lakásos épület és a Babits Mihály Kulturális Központ közötti térrel, ahol a burkolatok cseréje, zöldfelületek megújítása és növelése, játszótér építés, térrendezés, valamint a Prométheusz park szökőkútjának felújítása történik.
  3. Luther téren a jelenlegi park bontása után sétány- és térburkolat kialakítása valósul meg, a zöldfelületek megújítása mellett számos új bútorzat is kihelyezésre kerül.
  4. Wosinsky és a Kölcsey lakótelep épületei közötti terek felújításában a következők valósulhatnak meg:
    - Járdák burkolatcseréje és zöldfelületek felújítása.
    - A Kölcsey lakótelep új „fitness parkja” a Kölcsey ltp. 3-4. társasház mögötti területen, a régi sportpálya helyén valósul meg.
    - A Kölcsey lakótelep játszótere megújul és bővül.
    - A Wosinsky Mór lakótelep játszótere korszerűsödik, sportpályája megújul.

A látványtervek a www. szekszard.hu/hu/zold-varos oldalon megtekinthetők.

A kivitelezési munka előrehaladásáról tájékoztatást a www.szekszard.hu honlapon, valamint a Facebookon Szekszárd Város Hivatalos Oldalán nyújtunk, hetente aktualizálva azt.

Aki közvetlenül szeretne értesülni a beruházás előrehaladásáról, elektronikus tájékoztatást is kérhet. Ehhez e-mail elérhetőségét küldje el a [email protected] címre és a jövőben a Hivatal elektronikus levélben tájékoztatja a kivitelezés részleteiről!

Kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken áll rendelkezésre a Polgármesteri Hivatal kollégája:
Horváth János
e-mail: [email protected]
telefonszám: 74/999-313

Helyi hírekSzekszárdZöld város