2024.06.16, Vasárnap

Közel egymilliárdos fejlesztéssel növelik Tamási vonzerejét

mti

2017.06.04. 12:30

Látogató központ, civil ház, park és véderdő is létesül a Tolna megyei városban.

Több mint 900 millió forintot fordít Tamási idegenforgalmi fejlesztésre és parkosításra. A város önkormányzata fenntartható ökoturisztikai fejlesztésekre 444 millió, a zöld város programra pedig 474 millió forint támogatást nyert el.

Porga Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek elmondta, az idegenforgalmi projekt keretében a tamási termálfürdő környezetének és a miklósvári parkerdőnek a fejlesztése valósul meg. A fürdőnél vendéglátóhely és túrapont készül, valamint túraösvényt jelölnek ki. A parkerdőben épülő, 40 ember befogadására alkalmas, 450 négyzetméteres ökoturisztikai látogató központban a város történelmét és környezetének természeti értékeit mutatják majd be interaktív módon. A központ és a tamási Várhegyen felújítandó kilátó egyaránt organikus építmény lesz.

A zöld város programban mintegy 70-80 ezer négyzetméteren végeznek zöldfelületi rekonstrukciót, és egy 2432 négyzetméteres véderdőt telepítenek a város északi iparterülete mellett. Kiépítenek egy 1,8 hektáros aktív parkot a város belterületén, amelyet tanösvényekkel egészítenek ki. Szintén a zöld város program keretében Tamási budai városrészén egy 550 négyzetméteres alapterületű zöld pontot és civil házat is létesítenek.

A polgármester azt is elárulta, a fejlesztésekkel szeretnék növelni a vonzerejét a tamási termálfürdőnek, amit 160-180 ezer látogató keres fel évente. Néhány projektelem kivitelezése már idén elkezdődik, a munkák várhatóan 2018 végére fejeződnek be.

 

Forrás: mti

AktuálisfejlesztésZöld városTamásiidegenforgalom