2020.04.07, Kedd

Tolna

Harmincöt parkolóhely épül Tolnán

2020.02.27

Aktuális

Régóta probléma Tolnán a parkolás a CBA-üzletnél, ami most megoldódni látszik.

Fényes a jövő a tolnai pingpong számára

2020.01.28

Aktuális

Abból a szempontból mindenképpen, hogy a helyi bázis felújítása nyomán a csarnok világítása immár nemzetközi színvonalúvá vált.

Indulhat Tolnán a bölcsőde projekt

2020.01.07

Aktuális

Sikeres volt a tolnai önkormányzat pályázata a városi bölcsőde megépítésére. A település mintegy 457 millió forintos támogatást nyert el a beruházásra.

Október végén átadták a tolnai szabadtéri sportparkot

2019.11.13

Aktuális

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázati programja révén épült létesítményhez a városnak nem kellett önerőt hozzátennie.

Szeniorok tornája lett az Alta Ripa

2019.11.08

Helyi hírek

Megkezdődött a 33. tolnai Alta Ripa teremlabdarúgó bajnokság. A nagy múltú sorozatban idén már csak az „öregek” játszanak, kizárólag senior csapatok vágtak neki a bajnokságnak.

Tolnán készül a kínai vb-re a férfi maratoni válogatott

2019.09.26

Aktuális

A hazaiak klasszisa, Boros Adrián mellett az új párostárs, Máthé Krisztián, valamint Aranyosi Gábor és Mészáros Gábor is Tolnán készül a maratoni vb-re.

Átadták a megújult tolnai városi sportpályát

2019.09.25

Aktuális

A közel negyedmilliárd forintos beruházás állami, önkormányzati és civil együttműködéssel valósulhatott meg.

A felgyülemlő víz komoly kárt okozhat a házakban Tolnán

2019.08.13

Aktuális

Az utóbbi időben elharapózott az utcai esővíz elvezető árkok engedély nélküli feltöltése, ami miatt a csapadék kárt okoz az épületekben. Az önkormányzat intézkedéseket tervez ezen káros gyakorlat felszámolása érdekében.

Van új háziorvos a III. számú körzetben Tolnán

2019.07.16

Aktuális

Dr. Andróczi Ferenc, a tolnai III. számú körzet gyógyítója negyvenhárom év után befejezi háziorvosi pályafutását. Az orvost a legutóbbi képviselő-testületi ülésen Appelshoffer Ágnes polgármester köszöntötte, megköszönve a doktor közel fél évszázados tolnai szolgálatát, amelynek során csaknem félmillió alkalommal fordultak hozzá a betegek.

Gobelin és keresztszemes hímzésekből összeállított kiállítás nyílt a tolnai MAG-Házban

2019.06.30

Aktuális

Pata Istvánné munkáiból nyílt a kiállítás, a tolnai nyugdíjas asszony 25 éve foglalkozik gobelin és keresztszemes hímzéssel.

Egészségházat adtak át Gerjenben

2019.05.31

Helyi hírek

Az épületben, ahol az egészségház helyet kapott, korábban a könyvtár, a védőnői szolgálat és a körzeti megbízott irodája működött.

A mai kor elvárásainak megfelelő konyhát kapott a tolnai Wosinsky iskola

2019.05.22

Aktuális

Régi tartozása volt a városnak az iskola ebédlőjének korszerűsítése – mondta Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere azon az ünnepségen, amelyen a Wosinsky iskola Bartók utcai épületének étkezőjét és melegítőkonyháját avatták fel.

Új ruhát kaptak a tolnai iskolák

2019.04.29

Aktuális

Energetikailag korszerűsített iskolaépületeket adtak át. A felújítása jó példa arra, hogy egy önkormányzat akkor is áldozhat jelentős összeget a helyi oktatásra, ha az egyébként már nem az ő kötelező feladata.

Megvan, ki építheti a tolnai játszóházat

2019.04.11

Aktuális

Másodszorra eredményes volt a tolnai önkormányzat által az egykori laktanya területén kialakítandó játszóház és szabadidőpark kivitelezésére meghirdetett közbeszerzési eljárás.

Tolna is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz

2019.03.07

Aktuális

Tolna Város Önkormányzata idén is csatlakozik a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! országos akcióhoz, amelyre ezúttal márciusban kerül sor.

Újabb két embercsempészt tartóztattak le Tolnában

2020.02.06

Aktuális

Két újabb embercsempészettel gyanúsított férfit helyezett letartóztatatásba a Szekszárdi Járásbíróság, a gyanúsítottak a hétvégén összesen 17 illegális bevándorlót szállítottak Ausztria felé - közölte a Tolna Megyei Főügyészség az MTI-vel.

Fel kell tüntetni a házszámokat Tolnán

2020.01.14

Aktuális

A közterületek elnevezéséről szóló helyi rendelet alapján pedig a házszámtáblát az ingatlan utcafronti kerítésére, vagy házfalára, az utcáról jól látható módon kell az ingatlan tulajdonosának elhelyeznie.

Fogynak a közterületekre kihelyezett útbaigazító utcanévtáblák Tolnán

2019.12.28

Aktuális

Fogynak, mert lerugdalják, ellopják, tönkre teszik őket.

Sikeres volt az „Őszi lombhullás” Tolnán

2019.11.09

Helyi hírek

A Zafír Alapítvány a közelmúltban rendezte meg Őszi lombhullás elnevezésű eseményét, amelynek a MAG-Ház, illetve a Lovarda volt a helyszíne.

A felújított tolnai gyárkút tornyot kap, kilátóként is szolgál majd

2019.10.13

Aktuális

Felújítják a Tolnai-holtág selyemgyár alatti részén levő egykori „gyárkutat”, amely a jövőben hivatalosan a Rosmayer emlékhely nevet fogja viselni.

Elkészült a tolnai Aprajafalva óvoda felújításának második üteme

2019.09.26

Aktuális

A keddi ünnepélyes átadáson az intézmény kisdedjei adtak műsort, majd Appelshoffer Ágnes polgármester beszélt.

Már németül is olvasható a tolnai receptkönyv

2019.09.02

Kultúra

Megjelent a 2016-ban kiadott tolnai receptkönyv, a „Minden ízében tolnai – 33 plusz 3 és egy ráadás recept a sárgalábúak városából” című kiadvány német nyelvű változata.

Íjászkodtak, gyöngyöt fűztek, pogácsát sütöttek a tolnai Mag Napon

2019.07.25

Aktuális

Mag Nap elnevezéssel tartottak tegnap szabadidős programot a gyerekeknek a tolnai Mag-Házban.

Korszerűsítik Pakson a Barátság úti rendelőt

2019.07.10

Aktuális

A vizesblokkokban, a folyosón, a talajon és a falakon lévő burkolat felett is eljárt az idő, ezért döntött úgy a városvezetés, hogy forrást biztosít a II. számú rendelőintézet részleges rekonstrukciójára annak érdekében, hogy kulturáltabb környezetben vehesse igénybe itt is a lakosság az egészségügyi szolgáltatásokat – tájékoztatott Szabó Péter, Paks polgármestere.

Lesz halőri bázisa a tolnai horgászoknak

2019.06.12

Aktuális

Megállapodás született a tolnai önkormányzat és a Tolnai Horgász Egyesület között a Duna-parton egy halőri bázis (kezelőépület) ügyében.

Tűzmegelőzési ismeretekkel gazdagodtak a tolnai iskolások

2019.05.29

Aktuális

A tűzesetek során bekövetkező halálesetek csökkentése a célja annak az ismeretterjesztő előadássorozatnak, melynek részeként a tolnai Szent István Katolikus Gimnázium és Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulóinak tartott előadást a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka és helyettese a közelmúltban.

A tolnai iskola bezárása helyett a fenntartói jog átadását javasolták

2019.04.30

Aktuális

Új helyzet állt elő a tolnai Szent Mór katolikus iskola bezárása miatt ősztől esedékes általános iskolai átszervezésekkel kapcsolatban.

Vigyázzunk a Duna-partra!

2019.04.14

Aktuális

Hatalmas népszerűségnek örvend a lakosság körében a több, mint negyedmilliárd forintból létrehozott Alta Ripa Szabadidőpark a Duna-parton. Hogy ez hosszú távon is így maradhasson, fontos, hogy a partra érkezők betartsanak bizonyos szabályokat.

Véget ért az útlezárás az M6-os autópályán

2019.03.27

Aktuális

Befejeződött a baleset helyszínelése Tolna térségében.

Játszóház és szabadidőpark kialakítására indított közbeszerzési eljárást Tolna

2019.02.27

Aktuális

A beruházás célja a 7130 Tolna, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 73/E. szám alatti, a tolnai 970/41 hrsz.ú ingatlanon a volt lovassági laktanya istálló épületben játszóház kialakítása.