2019.08.25, Vasárnap

Tolna

Van új háziorvos a III. számú körzetben Tolnán

2019.07.16

Aktuális

Dr. Andróczi Ferenc, a tolnai III. számú körzet gyógyítója negyvenhárom év után befejezi háziorvosi pályafutását. Az orvost a legutóbbi képviselő-testületi ülésen Appelshoffer Ágnes polgármester köszöntötte, megköszönve a doktor közel fél évszázados tolnai szolgálatát, amelynek során csaknem félmillió alkalommal fordultak hozzá a betegek.

Gobelin és keresztszemes hímzésekből összeállított kiállítás nyílt a tolnai MAG-Házban

2019.06.30

Aktuális

Pata Istvánné munkáiból nyílt a kiállítás, a tolnai nyugdíjas asszony 25 éve foglalkozik gobelin és keresztszemes hímzéssel.

Egészségházat adtak át Gerjenben

2019.05.31

Helyi hírek

Az épületben, ahol az egészségház helyet kapott, korábban a könyvtár, a védőnői szolgálat és a körzeti megbízott irodája működött.

A mai kor elvárásainak megfelelő konyhát kapott a tolnai Wosinsky iskola

2019.05.22

Aktuális

Régi tartozása volt a városnak az iskola ebédlőjének korszerűsítése – mondta Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere azon az ünnepségen, amelyen a Wosinsky iskola Bartók utcai épületének étkezőjét és melegítőkonyháját avatták fel.

Új ruhát kaptak a tolnai iskolák

2019.04.29

Aktuális

Energetikailag korszerűsített iskolaépületeket adtak át. A felújítása jó példa arra, hogy egy önkormányzat akkor is áldozhat jelentős összeget a helyi oktatásra, ha az egyébként már nem az ő kötelező feladata.

Megvan, ki építheti a tolnai játszóházat

2019.04.11

Aktuális

Másodszorra eredményes volt a tolnai önkormányzat által az egykori laktanya területén kialakítandó játszóház és szabadidőpark kivitelezésére meghirdetett közbeszerzési eljárás.

Tolna is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz

2019.03.07

Aktuális

Tolna Város Önkormányzata idén is csatlakozik a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! országos akcióhoz, amelyre ezúttal márciusban kerül sor.

Tolnán fogták el a nemzetközi körözés alatt álló férfit

2019.02.08

Aktuális

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai egy szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit vettek őrizetbe Tolnán.

Szép járdák készültek Tolnán

2019.01.02

Aktuális

Folytatódott az elmúlt hetekben a járdafelújítási program Tolnán.

Támogatásból hozzák rendbe a tolnai „sportszékházat”

2018.12.23

Aktuális

Több mint tízmillió forint támogatást kap létesítményfejlesztésre a tolnai Fastron Asztalitenisz Club, az országos szövetségen keresztül, az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Megmentenék a régi síremlékeket Tolnában

2018.11.10

Aktuális

Síremlékmentő akciót tervez Tolna Város Német Nemzetiségi Önkormányzata, együttműködve a temető üzemeltetőjével – tájékoztatott Koleszár Ferencné, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke.

Civil házak újulhatnak meg Tolnában

2018.10.19

Aktuális

Két támogatási kérelmet – játszóterek építésére, illetve tolnai civil ház átalakítására-felújítására – nyújt be a tolnai önkormányzat az úgynevezett CLLD-pályázat keretében – döntött a tolnai képviselő-testület legutóbbi ülésén.

További nem használt ingatlanokat adna el a tolnai önkormányzat

2018.09.29

Aktuális

Újabb nem használt, funkció nélküli ingatlanokat tervez értékesíteni a tolnai önkormányzat.

Szakrendeléseken és az alapellátásban is vannak változások Pakson

2018.07.30

Aktuális

A Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója, dr. Bodnár Imre számolt be róla, hogy mennyi változás történt egy esztendő alatt, kezdve az orvoshelyzettel, aminek tekintetében számos változás van.

Jön az Arany 200 busz Paksra

2018.07.19

Aktuális

Július 23. és július 26. között, a Csengey Dénes Kulturális Központnál parkol majd az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából, a Petőfi Irodalmi Múzeum által kialakított országjáró busz, az Arany János életét bemutató reprezentatív, interaktív kiállítótér.

Korszerűsítik Pakson a Barátság úti rendelőt

2019.07.10

Aktuális

A vizesblokkokban, a folyosón, a talajon és a falakon lévő burkolat felett is eljárt az idő, ezért döntött úgy a városvezetés, hogy forrást biztosít a II. számú rendelőintézet részleges rekonstrukciójára annak érdekében, hogy kulturáltabb környezetben vehesse igénybe itt is a lakosság az egészségügyi szolgáltatásokat – tájékoztatott Szabó Péter, Paks polgármestere.

Lesz halőri bázisa a tolnai horgászoknak

2019.06.12

Aktuális

Megállapodás született a tolnai önkormányzat és a Tolnai Horgász Egyesület között a Duna-parton egy halőri bázis (kezelőépület) ügyében.

Tűzmegelőzési ismeretekkel gazdagodtak a tolnai iskolások

2019.05.29

Aktuális

A tűzesetek során bekövetkező halálesetek csökkentése a célja annak az ismeretterjesztő előadássorozatnak, melynek részeként a tolnai Szent István Katolikus Gimnázium és Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulóinak tartott előadást a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka és helyettese a közelmúltban.

A tolnai iskola bezárása helyett a fenntartói jog átadását javasolták

2019.04.30

Aktuális

Új helyzet állt elő a tolnai Szent Mór katolikus iskola bezárása miatt ősztől esedékes általános iskolai átszervezésekkel kapcsolatban.

Vigyázzunk a Duna-partra!

2019.04.14

Aktuális

Hatalmas népszerűségnek örvend a lakosság körében a több, mint negyedmilliárd forintból létrehozott Alta Ripa Szabadidőpark a Duna-parton. Hogy ez hosszú távon is így maradhasson, fontos, hogy a partra érkezők betartsanak bizonyos szabályokat.

Véget ért az útlezárás az M6-os autópályán

2019.03.27

Aktuális

Befejeződött a baleset helyszínelése Tolna térségében.

Játszóház és szabadidőpark kialakítására indított közbeszerzési eljárást Tolna

2019.02.27

Aktuális

A beruházás célja a 7130 Tolna, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 73/E. szám alatti, a tolnai 970/41 hrsz.ú ingatlanon a volt lovassági laktanya istálló épületben játszóház kialakítása.

Mobil kemencével gyarapodott a tolnai MAG-Ház

2019.01.29

Aktuális

Új berendezéssel, egy mobil kemencével gyarapodott a tolnai MAG-Ház, pályázati forrásból. A turisztikai látogatóközpontban többek között állandó malomtörténeti kiállítás is van, erre utal az intézmény neve is.

Továbbra is támogatják a tolnai családi bölcsődéket

2018.12.27

Aktuális

A jövő évben is támogatja a város a tolnai családi bölcsődéket, az eddigi gyakorlatnak megfelelően – döntött a tolnai képviselő-testület.

Ezek a döntések születtek a tolnai testületi ülésen

2018.11.14

Aktuális

Az idei fűtési szezonban 12 ezer forintos tűzifa utalványt kaphatnak a rászorulók.

Katasztrófavédelmi bemutató Tolnán

2018.10.20

Aktuális

Hangos gyermekzsivaj és szirénaszó töltötte be ma délután a tolnai sportpályát.

Megújulhat a tolnai Festetich utca burkolata

2018.10.12

Aktuális

A nyári szünet utáni első rendes ülését szeptember 27-én tartotta a képviselő-testület. A városvezetők egyebek mellett döntést hoztak a Festetich utca burkolatának felújításával kapcsolatban is.

Hamarosan kizöldül Tolna városa

2018.08.10

A zöld területek mellett játszóterekkel és sportpályákkal színesítik a környéket.

Nosztalgia találkozó lesz Csámpán

2018.07.19

Aktuális

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Csámpai Nosztalgia Találkozót július 21-én.

Értékesítené nyaralóját (is) Tolna város testülete

2018.07.14

Aktuális

Ingatlanértékesítési eljárást indított nemrég a tolnai képviselő-testület.