2021.04.23, Péntek

Tolna

Női kosárlabda NB I - Könnyedén nyert Szekszárdon a bajnok Sopron

2021.02.18

Helyi hírek

A tolnai együttes a harmadik negyedben három pontot szerzett.

Gyorsan kipontozódhat

2020.07.02

Aktuális

Alig egy perc alatt tizenhat büntetőpontot gyűjtött össze az a motoros, aki Szekszárd központjában három súlyos közlekedési szabályszegést is elkövetett.

Nem bírt a Fradi Bödéékkel - dupla meccsbeszámoló

2020.05.13

Helyi hírek

A tolnaiak két csapatot küldtek a pályára.

Drága volt a fenntartás, eladják a tolnai kisbuszt

2020.04.23

Aktuális

Eladja a tulajdonában lévő kisbuszt Tolna Város Német Nemzetiségi Önkormányzata – döntött legutóbbi ülésén a nemzetiségi önkormányzat képviselő-testülete.

A tolnai vizeken a korábbinál többen horgásztak éves jeggyel

2020.04.15

Aktuális

Főként háromnyaras ponty került tavaly a tolnai horgászvizekbe, emellett jelentős mennyiségű törpeharcsa került ki az Alsó-holtágból. Az értékesített éves horgászjegyek száma emelkedett – derül ki a tolnai horgászvizek üzemeltetőinek beszámolóiból.

Lengyelországi pápaszobrot kapott Tolna

2020.03.12

Aktuális

Egyre erősödik a II. János Pál pápa iránti tisztelet a tolnai katolikusok körében.

Harmincöt parkolóhely épül Tolnán

2020.02.27

Aktuális

Régóta probléma Tolnán a parkolás a CBA-üzletnél, ami most megoldódni látszik.

Fényes a jövő a tolnai pingpong számára

2020.01.28

Aktuális

Abból a szempontból mindenképpen, hogy a helyi bázis felújítása nyomán a csarnok világítása immár nemzetközi színvonalúvá vált.

Indulhat Tolnán a bölcsőde projekt

2020.01.07

Aktuális

Sikeres volt a tolnai önkormányzat pályázata a városi bölcsőde megépítésére. A település mintegy 457 millió forintos támogatást nyert el a beruházásra.

Október végén átadták a tolnai szabadtéri sportparkot

2019.11.13

Aktuális

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázati programja révén épült létesítményhez a városnak nem kellett önerőt hozzátennie.

Szeniorok tornája lett az Alta Ripa

2019.11.08

Helyi hírek

Megkezdődött a 33. tolnai Alta Ripa teremlabdarúgó bajnokság. A nagy múltú sorozatban idén már csak az „öregek” játszanak, kizárólag senior csapatok vágtak neki a bajnokságnak.

Tolnán készül a kínai vb-re a férfi maratoni válogatott

2019.09.26

Aktuális

A hazaiak klasszisa, Boros Adrián mellett az új párostárs, Máthé Krisztián, valamint Aranyosi Gábor és Mészáros Gábor is Tolnán készül a maratoni vb-re.

Átadták a megújult tolnai városi sportpályát

2019.09.25

Aktuális

A közel negyedmilliárd forintos beruházás állami, önkormányzati és civil együttműködéssel valósulhatott meg.

A felgyülemlő víz komoly kárt okozhat a házakban Tolnán

2019.08.13

Aktuális

Az utóbbi időben elharapózott az utcai esővíz elvezető árkok engedély nélküli feltöltése, ami miatt a csapadék kárt okoz az épületekben. Az önkormányzat intézkedéseket tervez ezen káros gyakorlat felszámolása érdekében.

Van új háziorvos a III. számú körzetben Tolnán

2019.07.16

Aktuális

Dr. Andróczi Ferenc, a tolnai III. számú körzet gyógyítója negyvenhárom év után befejezi háziorvosi pályafutását. Az orvost a legutóbbi képviselő-testületi ülésen Appelshoffer Ágnes polgármester köszöntötte, megköszönve a doktor közel fél évszázados tolnai szolgálatát, amelynek során csaknem félmillió alkalommal fordultak hozzá a betegek.

Akciókra készül a NAV Tolna megyében

2020.09.01

Helyi hírek

A zöldség- és gyümölcsárusokat ellenőrzik, valamint vizsgálják a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Még több óvodát nyitnak meg a vidéki nagyvárosokban

2020.05.14

Helyi hírek

Kaposváron a növekvő igények miatt az eddigi hat ügyeletes óvodán kívül még hármat, az egy ügyeletes bölcsőde mellett még egyet kinyitottak, hogy fogadni tudják a gyerekeket. A városban a múlt héten óvodai elhelyezést 79, bölcsődeit 22 gyermek vett igénybe.

Új parkolók épültek Tolnán - több vásárló hiányolja a zebrát

2020.05.04

Aktuális

Megoldódott a tolnai kápolna közelében lévő CBA-üzletnél az a probléma, hogy a boltba betérő vásárlók autói hol várakozzanak.

Tolnán is több a feladat

2020.04.22

Aktuális

A város mindennapi életét is megváltoztatta a járvány. Ottjártunkkor nagyon kevesen tartózkodtak az utcákon, tereken. Az üzletek egy része már napok óta zárva tartott. A zsaruk a napi rutin mellett végezték többletfeladatukat. A 11 ezer lakosú járási székhely nagy forgalmat bonyolít le, hiszen kiváló a logisztikai helyzete, az M6-os sztráda és az M9-es autóút csomópontja mellett helyezkedik el.

Nem lesz utcanév változtatás Tolnán

2020.04.09

Aktuális

Az érintettek túlnyomó többsége nem szeretné, hogy az önkormányzat megváltoztassa a tolnai és mözsi azonos nevű utcák valamelyikét – derült ki az önkormányzat által végzett felmérésből.

Kezdődhet a bölcsőde tervezése Tolnán

2020.03.11

Aktuális

Kezdődhet a tolnai városi bölcsőde épületének tervezése, miután a képviselő-testület legutóbbi ülésén kiválasztotta a létesítmény tervezőcégét.

Újabb két embercsempészt tartóztattak le Tolnában

2020.02.06

Aktuális

Két újabb embercsempészettel gyanúsított férfit helyezett letartóztatatásba a Szekszárdi Járásbíróság, a gyanúsítottak a hétvégén összesen 17 illegális bevándorlót szállítottak Ausztria felé - közölte a Tolna Megyei Főügyészség az MTI-vel.

Fel kell tüntetni a házszámokat Tolnán

2020.01.14

Aktuális

A közterületek elnevezéséről szóló helyi rendelet alapján pedig a házszámtáblát az ingatlan utcafronti kerítésére, vagy házfalára, az utcáról jól látható módon kell az ingatlan tulajdonosának elhelyeznie.

Fogynak a közterületekre kihelyezett útbaigazító utcanévtáblák Tolnán

2019.12.28

Aktuális

Fogynak, mert lerugdalják, ellopják, tönkre teszik őket.

Sikeres volt az „Őszi lombhullás” Tolnán

2019.11.09

Helyi hírek

A Zafír Alapítvány a közelmúltban rendezte meg Őszi lombhullás elnevezésű eseményét, amelynek a MAG-Ház, illetve a Lovarda volt a helyszíne.

A felújított tolnai gyárkút tornyot kap, kilátóként is szolgál majd

2019.10.13

Aktuális

Felújítják a Tolnai-holtág selyemgyár alatti részén levő egykori „gyárkutat”, amely a jövőben hivatalosan a Rosmayer emlékhely nevet fogja viselni.

Elkészült a tolnai Aprajafalva óvoda felújításának második üteme

2019.09.26

Aktuális

A keddi ünnepélyes átadáson az intézmény kisdedjei adtak műsort, majd Appelshoffer Ágnes polgármester beszélt.

Már németül is olvasható a tolnai receptkönyv

2019.09.02

Kultúra

Megjelent a 2016-ban kiadott tolnai receptkönyv, a „Minden ízében tolnai – 33 plusz 3 és egy ráadás recept a sárgalábúak városából” című kiadvány német nyelvű változata.

Íjászkodtak, gyöngyöt fűztek, pogácsát sütöttek a tolnai Mag Napon

2019.07.25

Aktuális

Mag Nap elnevezéssel tartottak tegnap szabadidős programot a gyerekeknek a tolnai Mag-Házban.

Korszerűsítik Pakson a Barátság úti rendelőt

2019.07.10

Aktuális

A vizesblokkokban, a folyosón, a talajon és a falakon lévő burkolat felett is eljárt az idő, ezért döntött úgy a városvezetés, hogy forrást biztosít a II. számú rendelőintézet részleges rekonstrukciójára annak érdekében, hogy kulturáltabb környezetben vehesse igénybe itt is a lakosság az egészségügyi szolgáltatásokat – tájékoztatott Szabó Péter, Paks polgármestere.