2024.03.29, Péntek
Drága volt a fenntartás, eladják a tolnai kisbuszt
pixabay - illusztráció

Drága volt a fenntartás, eladják a tolnai kisbuszt

tolna.hu

2020.04.23. 16:05

Eladja a tulajdonában lévő kisbuszt Tolna Város Német Nemzetiségi Önkormányzata – döntött legutóbbi ülésén a nemzetiségi önkormányzat képviselő-testülete.

Hirdetés

A Ford típusú kisbuszt a Német Szövetségi Belügyminisztérium és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata által kiírt pályázaton nyerte a német nemzetiségi önkormányzat.

A járművet 2012 februárjában vették át a tolnaiak. A 25 százalékos pályázati önrészt a tolnai települési önkormányzat állta, az autó fenntartási költségeinek biztosítását ugyancsak a város vállalta. A járművet a német önkormányzaton kívül a városi önkormányzat és helyi civil szervezetek, intézmények is használhatták. Fülöp Mónika, a német önkormányzat elnöke a döntés okairól szólva lapunknak elmondta: alapvetően anyagi oka van annak, hogy a kisbusz értékesítéséről határoztak. A jármű fenntartása évente több százezer forintba került, ehhez az összeghez jöttek még a kisbusz használata során történt kisebb sérülések javítási költségei. Mindeközben az autó igazából nem volt kihasználva, mindössze néhány tízezer kilométert futott.

Bár a városi önkormányzat részéről nem érkezett ilyen irányú hivatalos megkeresés, a nemzetiségi önkormányzat úgy döntött, hogy a kisbusz eladásával megkíméli ettől a tehertől a városi költségvetést. Az eladás egyébként azáltal vált lehetővé, hogy lejárt a pályázatban meghatározott kötelező fenntartási időszaka. Az értékesítés még nem történt meg, az eladási ár felhasználásáról sem született döntés. Az előzetes tervek alapján az összeg egy részét a német önkormányzat által idén alapítandó „Tolna Város Német Nemzetiségéért” elismerés díjazására szeretnék fordítani.

AktuálisTolnakisbuszTolna Város Német Nemzetiségi Önkormányzatford