2023.09.29, Péntek
Nem bírt a Fradi Bödéékkel - dupla meccsbeszámoló
Illusztráció - Pixabay

Nem bírt a Fradi Bödéékkel - dupla meccsbeszámoló

Forrás: nb1.hu

2020.05.13. 17:21

A tolnaiak két csapatot küldtek a pályára.

Hirdetés

Ferencvárosi TC - PAKSI FC 0 - 0 
FTC: 
Gróf (Varga Á., 62.) - Lovrencsics (Botka, 62.), Frimpong, Otigba, Heister - Sigér (Haratin, 62.), Vécsei - Ramadan, Lodico, Tokmac - Sihnevich
Paks: Első félidő Holczer - Poór, Kelemen, Gévay, Szabó - Kecskés, Bertus, Könyves, Szakály - Hahn, Böde
Második félidő: Rácz - Báló, Szélpál, Lenzsér, Osváth - Balogh, Windecker, Bor, Papp - Haraszti, Sajbán

AZ FTC BESZÁMOLÓJA

"A ZTE elleni, 14.00-kor kezdődő találkozót megelőzően 11.00-tól még a Paks ellen is pályára léptünk az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban. Sergei Rebrov a Gróf - Lovrencsics, Frimpong, Otigba, Heister - Sigér, Vécsei - Ramadan, Lodico, Tokmac - Sihnevich kezdő tizenegyet küldte pályára.

Az első helyzetünk a hetedik percben volt, Tokmac Nguen passza után Mikalai Sihnevich lőtt, korábbi kapusunk, Holczer Ádám nagyot védett. Három perccel később újra Tokmac volt az előkészítő, a bal oldalon felfutó Marcel Heisterhez játszott, akinek keresztbe lőtt labdája centikkel ment el a bal kapufa mellett.

Negyedóra elteltével Vécsei Bálint távoli kísérleténél kellett nyújtóznia Holczernek, majd tíz perccel később Heistert indította középpályásunk, akinek középre lőtt labdáját Sihnevich nem tudta gólra váltani. Nemcsak Vécsei, Sigér Dávid is próbálkozott távoli lövéssel, ám nem született gól az első félidőben.

A második félidő elején Lovrencsics Gergő szabadrúgását Otigba Kenneth fejelte fölé, majd még ugyanebben a percben Gastón Lodico indítása után Tokmac lőtt mellé. Az 56. percben Tokmac látványos lövését védte a csereként beállt Rácz Gergő, két perccel később már rajta is túl voltunk, de az egyik paksi védő a gólvonalról kivágta Lodico lövését, középpályásunk Tokmactól kapott remek, sarkazós passzt.

A 62. percben hármat cseréltünk, Varga Ádám, Botka Endre és Ihor Haratin állt be Gróf, Lovrencsics és Sigér helyett. Öt perccel később ismét Vécsei lőtt távolról, ez még az első félidei kísérleténél is jobb volt, Rácz újra hatalmasat védett.

A hátralévő időben már nem alakult ki nagy helyzet, gól nélküli döntetlent játszottunk a nap első edzőmeccsén. Folytatás 14 órától a ZTE ellen, a Groupama Arénában – a találkozót élőben közvetíti az M4 Sport!"

A PAKS BESZÁMOLÓJA
"A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, az első negyedórában többször veszélyeztettek, de Holczer bravúrokkal hárítani tudott. Ezt követően csapatunk is felébredt, és Könyves, Böde, valamint Hahn révén többször is veszélyes szituációkat teremtettünk az FTC kapuja előtt. Újabb tizenöt perc elteltével kiegyenlítődött a játék, a pálya közepén folyt nagy csata a labdáért. Öt minutummal a szünet előtt Böde ugratta ki középen Könyvest laposan, aki egyedül vihette Dibuszra a labdát, majd egy cselt követően a kapuba talált, de a játékvezető les miatt nem adata meg a találatot. A hármas sípszóig Holczer mutatott be még egy szép védést.

A második játékrész elején Osváth indult meg kiválóan a jobb oldalon, majd pontos beadására középen Sajbán érkezett, aki sarokkal nem sokkal a hazai kapu mellé pofozta a labdát. Igazán szép támadás volt. Öt perccel később a Fradi is felpörgött, Otigba fejelt nem sokkal a kapunk fölé egy bal oldali beadást. A hatvanötödik percben Rácz is bemutatott egy bravúrt, Tokmac 16 méterről megeresztett lövését hárította vetődve. Az ezt követő percekben a hazaiak irányították a mérkőzést, de a stabil és harcos védekezésünk rendre állta a sarat, sőt, többször is jól indultunk meg, formás ellentámadásokat vezettünk, melyek végén csak a beadásokkal akadtak gondjaink. A találkozó utolsó öt perce mindkét oldalon izgalmas játékot hozott, de a beívelések ismét veszélytelenek voltak, így végül gólnélküli döntetlennel zártult a kilencven perc."

Helyi hírekFerencvárosTolnasportfutball