2024.02.21, Szerda

ellenőrzés

ORFK: egyhetes országos ellenőrzés lesz az utakon

2023.06.13

Országos hírek

Országos ellenőrzést tart a rendőrség az utakon június 14. és 20. között - tudatta a Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata kedden a police.hu oldalon.

Volánbusz: az állomásokon is ellenőrzik a maszkviselési kötelezettség betartását

2020.08.24

Aktuális

A nagyobb autóbusz-állomásokon is ellenőrzi a rendőrség a közegészségügyi előírások - például a maszkviselési kötelezettség - betartását a jövő héten, mert az elmúlt időszakban egyre többen utaznak maszk nélkül - közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.

Vannak még kérdőjelek a szekszárdi uszodaberuházás körül

2020.01.09

Aktuális

Először ülésezett az épülő új városi uszoda műszaki kivitelezési folyamatainak ellenőrzésére létrehozott eseti bizottság.

Ellenőrzések az ünnepek biztonsága érdekében

2019.08.15

Aktuális

Országszerte több száz rendezvényt és tűzijátékot terveznek augusztus 20-a alkalmából. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a tűzijátékok telepítését, a biztonsági távolság betartását, az oltóvízforrások helyét, és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik.

Fokozottan ellenőrzi a vonatokat és vasútállomásokat a rendőrség

2019.03.25

Aktuális

Fokozott ellenőrzésbe kezd a rendőrség a vonatokon és a vasútállomásokon - közölték a police.hu-n hétfőn.

Egy rosszul működő kazán akár életveszélyes is lehet

2019.01.03

Aktuális

Súlyos gondokat okozhat a téli időszakban egy rosszul működő kazán vagy kémény, akár a család vagy a gyermekek élete is veszélyben foroghat. Ennél kisebb, de jelentős problémát jelentenek a megemelkedett fűtési költségek, amelyek néhány praktikával csökkenthetők – írta közleményében a Budapesti Békéltető Testület.

Autóbuszokat és teherautókat ellenőriz a rendőrség a jövő héten

2018.10.14

Aktuális

Autóbuszokat és nehéz-tehergépjárműveket ellenőriz a rendőrség a jövő héten, hétfőtől vasárnapig egy TISPOL-akció keretében, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján.

Megemelt bérek: célzottan ellenőriz a NAV

2018.02.14

Idén a kötelező legkisebb minimálbér már 138 ezer forint, a középfokú végzettségűek számára a garantált bérminimum pedig 180 ezer 500 forint. Azt ellenőrzi az adóhatóság, hogy a munkavállalók megkapják-e a nekik járó összeget.

NFM: ellenőrzik a járművek téli felkészítését a hatóságok

2017.11.03

Összehangolt akcióban ellenőrzik a közlekedési hatóságok szakemberei a személyautók és az autóbuszok megfelelő felkészítettségét a téli időjárási körülményekre 2017 november 8. és 10. között

Százakat nem érdekelt épségük Tolna útjain

2017.09.18

Aktuális

Összesen 153 esetben mulasztották el használni a biztonsági övet az autósok Tolnában.

Tolna megyét is elérte a NAV nyári ellenőrzési akciója

2017.07.18

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által közzétett legújabb lista szerint idén nyáron Tolna megyében is aktív helyszíni ellenőrzéseket folytatnak a revizorok.

Nőnapi árusokat ellenőriz a NAV

2017.03.08

Nőnaphoz kötődő ellenőrzést folytat országszerte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Tolna megyében március 8-án fokozottan ellenőrzik a piacokon, közterületeken, boltokban virágot árusítókat.

A sofőrök józan belátásában bízik a rendőrség

2016.03.27

Sikeresen zajlott a teljes élelmiszerláncra kiterjedő ellenőrzés

2021.09.10

Országos hírek

Az ellenőrzés kiterjedt a turisztikai szempontból frekventált helyeken, rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítményekre.

Ellenőrzés volt a decsi református szeretetotthonban

2020.05.05

Aktuális

Ellenőrzést tartott kedden a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a decsi református egyházközség Lórántffy Zsuzsanna Szeretetotthonában.

A paksi kirendeltséget ellenőrzi az igazgatóság

2019.10.12

Aktuális

Október 11-én vette kezdetét a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség átfogó ellenőrzése, mely során a kirendeltség 2016. október 1. és 2019. szeptember 30. között eltelt időszakra vonatkozó szakmai munkáját és gazdálkodását vizsgálja az igazgatóság.

A megengedettnél több színezéket találtak a gyerekeknek szánt cukorkában

2019.05.13

Gazdaság

A megengedettnél több kinolinsárga, és nem jelölt tartrazin színezékeket mutatott ki a szlovák hatóság gyerekeknek szánt, nyelvszínező cukorkában; a lengyel előállítású termékből Magyarországra is érkezett - tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) internetes oldalán hétfőn.

Tolna megyében ellenőrzi az online pénztárgépek használatát a Nav

2019.02.18

Aktuális

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. február 18. és 22. között kiemelten ellenőrzik az online pénztárgépek használatát.

A Nébih rendben találta az édes fehér pezsgőket

2018.12.27

Gazdaság

Élelmiszerbiztonsági szempontból mind a 32 fajta vizsgált édes fehér pezsgő megfelelt a jogszabályi előírásoknak, jelölési hiba miatt azonban egy esetben intézkedni kellett - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta termékteszt program során végzett vizsgálata eredményéről.

A rendőrség felfüggesztette a biztonsági rendszerek ellenőrzési akcióját

2018.03.18

Papp Károly országos rendőr-főkapitány a rendkívüli időjárás miatt felfüggesztette a szombattól hétfőig tervezett, a gépjárművek passzív biztonsági rendszereit ellenőrző akcióját - közölte a rendőrség a police.hu honlapon.

Az egylakásos ingatlanba januártól kérésre érkezik a kéményseprő

2018.01.03

Aktuális

Az Országgyűlés döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.

Bicikli- és autószervizek, éttermek a NAV célkeresztjében

2017.10.09

Fokozottan ellenőrzik az adóhatóság revizorai ezen a héten a kerékpár- és autószervizeket a már megszokott vendéglátó-ipari számla-, nyugtaadás szabályszerűségének vizsgálata mellett.

Hétfőtől háromnapos razziát tart a rendőrség az utakon

2017.09.10

Országos hírek

2017. szeptember 11. és szeptember 13. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzi Magyarország közútjain a rendőrség.

Adótraffipax: célkeresztben a vendéglátóhelyek

2017.05.12

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által közzétett új lista szerint Tolna megyében az adóhatóság munkatársai májusban kiemelt figyelmet fordítanak a vendéglátóhelyek ellenőrzésére.

Mit gondol, trafikokban vagy vendéglátóhelyeken jutnak könnyebben alkoholhoz a kiskorúak?

2016.08.08

A fogyasztóvédelmi hatóság próbavásárlással megbízott fiatalkorúak alkalmazásával végzett ellenőrzést dohányboltokban és vendéglátóhelyeken. További ellenőrzések várhatóak.

Sikeres rendőri ellenőrzés Bátonyterenyén

2016.02.01