2024.04.26, Péntek
Ellenőrzés volt a decsi református szeretetotthonban
MTI Fotó: Sóki Tamás - Schneidler Mónika megyei vezető ápoló ellenőrzést tart a Lórántffy Zsuzsanna Szeretetotthonban Decsen 2020. május 5-én.

Ellenőrzés volt a decsi református szeretetotthonban

MTI

2020.05.05. 16:24

Ellenőrzést tartott kedden a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya a decsi református egyházközség Lórántffy Zsuzsanna Szeretetotthonában.

Hirdetés

Pappné Szakács Csilla, az intézmény vezetője az MTI-nek elmondta, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket ellenőrizték. Azt vizsgálták, hogy megfelelőek-e a fertőtlenítőszerek, védőeszközök, illetve az izolációs helyiségek. Az ellenőrzést végzők mindent rendben találtak - tette hozzá.

Ismertette: a decsi szeretetotthonban március 9-étől látogatási, a lakóknak pedig kijárási tilalom van. A 84 idős embert gondozó intézményben két helyiséget különítettek el az esetleges fertőzöttek számára, ahol négy beteget tudnak elhelyezni. Az otthonban - ahol a honvédség április 28-án végzett fertőtlenítést - nincs fertőzésgyanús lakó.

Az intézményvezető szólt arról is, hogy az idősek nehezen viselik a bezártságot, különösen azt, hogy nem tudnak személyesen találkozni hozzátartozóikkal. Hetente háromszor rendeznek reggeli áhítatot, vasárnap pedig ökumenikus jelleggel istentiszteletet tartanak - mondta.
 

AktuálisTolna Megyei KormányhivatalellenőrzésDecs Lórántffy Zsuzsanna Szeretetotthonkoronavírus