2024.04.20, Szombat
Százakat nem érdekelt épségük Tolna útjain
Fotó: police.hu

Százakat nem érdekelt épségük Tolna útjain

police.hu

2017.09.18. 13:15

Összesen 153 esetben mulasztották el használni a biztonsági övet az autósok Tolnában.

Hirdetés

A rendőrség szeptember 11. és szeptember 13. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizte Tolna megye közútjain is. A fokozott figyelem kiterjedt a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére, továbbá a sebesség és ittasság ellenőrzésére is.

A „TISPOL SEATBELT” elnevezésű kampány során a rendőrök összesen 153 esetben tapasztalták azt, hogy az autósok nem használják a biztonsági övet. Ez a mulasztás jellemzően lakott területen belül (135 eset) fordult elő, városon kívül viszont csak 7 ilyen esettel találkoztak. További 11 esetben a jármű utasa felejtette el bekapcsolni magát. A gyermekbiztonsági rendszer használatának elhagyásával 5 alkalommal, a bukósisak hiányával pedig 4 esetben szembesültek az egyenruhások.

Az ellenőrzés ezúttal sem a szankcionálásra, hanem a megelőzésre irányult. A passzív biztonsági eszközök használata nélkül ugyanis jelentősen megnő a halálos sérülések esélye.

A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

 

Forrás: police.hu

AktuálisTolna megyerendőrségellenőrzésközlekedésbiztonság2017TISPOL SEATBELT