2024.04.25, Csütörtök
Ellenőrzések az ünnepek biztonsága érdekében
pixabay - illusztráció

Ellenőrzések az ünnepek biztonsága érdekében

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.08.15. 14:58

Országszerte több száz rendezvényt és tűzijátékot terveznek augusztus 20-a alkalmából. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a tűzijátékok telepítését, a biztonsági távolság betartását, az oltóvízforrások helyét, és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik.

Hirdetés

A 20-i központi ünnepségen a társszervek mellett tűzoltók is biztosítják az uszályok, a Lánchíd és környéke, valamint a pesti és a budai rakpart környékének biztonságát. A több ezer tűzijáték biztonságos felhasználását a helyszínen összesen 55 tűzoltó biztosítja 16 járművel. A Duna érintett szakaszán három rohamcsónak, a Szent Flórián tűzoltóhajó és tűzoltóbúvárok állnak majd készenlétben. A katasztrófavédelem részt vesz a légi és vízi parádé, valamint a Szent Jobb körmenet biztosításában is. Lesznek tűzoltók az Erzsébet hídnál, a Lánchíd mindkét hídfője alatt, a Batthyány téren, a Clark Ádám téren és az Országháznál is. A cél, hogy baj esetén a tűzoltók késlekedés nélkül be tudjanak avatkozni.
 
A katasztrófavédelem azt kéri, ha valaki tüzet, nem megfelelően működő tűzijátékot, vagy visszahulló pirotechnikai terméket lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot, vagy értesítse a helyszínen lévő tűzoltókat.
 
A központi rendezvény lebonyolítását operatív törzs irányítja, amelynek munkájában a katasztrófavédelem is részt vesz. Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén az operatív törzs leállíthatja a rendezvényt. Veszély esetén kövessék a hangszórón keresztül érkező utasításokat. A nagy tömegben figyeljenek egymásra!

AktuálisKatasztrófavédelemellenőrzésaugusztus 20.tűzijáték