2024.04.25, Csütörtök
Az időseket segítve, kibővítik a Támogatói Szolgálatot Bonyhádon
pixabay - illusztráció

Az időseket segítve, kibővítik a Támogatói Szolgálatot Bonyhádon

bonyhad.hu

2018.11.26. 15:00

Valamennyi előterjesztésnek zöld utat adtak szavazatukkal a városvezetők a legutóbbi, november 22-én tartott tanácskozásukon.

Hirdetés

A nyílt ülésen 12 napirendi pontot tárgyaltak, köztük a Solymár Imre Városi Könyvtár, a Völgységi Múzeum és a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ 2017. évi tevékenységéről szóló tájékoztatót. – Köszönöm az intézmények dolgozóinak felelősségteljes, példaértékű munkáját, a könyvtár a múzeum és a művelődési központ is hozzájárul ahhoz a programjaival, hogy a várost színes és változatos rendezvénykínálat jellemezze – fogalmazott Filóné Ferencz Ibolya polgármester.

Szintén jóváhagyták szavazatukkal az I. sz. háziorvosi körzet feladat-ellátási szerződésének módosítását, továbbá a 2019. évi belső ellenőrzési tervet. A szociális ellátás és igazgatás helyi szabályozásáról szóló rendeletet is módosította a testület. Erre azért került sor – Polgármester Asszony javaslatára – hogy a szociálisan nem rászoruló idősek is igénybe vehessék a Gondozási Központ Támogatói Szolgálatát. 2019. január 1-jétől így már ők is igényelhetik azt a szolgáltatást, amely lehetőséget biztosít számukra heti, vagy kétheti rendszerességgel a bevásárlás, vagy éppen a gyógyszerbeszerzés intézésére. Ehhez első alkalommal személyesen kell jelentkezniük a Gondozási Központ Perczel u. 29-i épületében, a továbbiakban pedig már csak telefonon szükséges jelezniük az igényüket a 451-820-as számon – amelyen az esetlegesen felmerülő kérdésekre is készségesen válaszolnak az érdeklődőknek.

AktuálisBonyhádTolna megyeTámogatói Szolgálat