2023.09.29, Péntek

Bonyhád a harmadik legeredményesebb város

bonyhad.hu

2018.06.26. 16:31

Május 31 és június 3 között, Kecskeméten gyűlt össze az ország legjobb nyolc iskolai röplabda csapata, hogy eldöntsék az országos diákolimpia bajnoki címét és helyezéseit.

Hirdetés

Széchenyi István Általános Iskola 13 éves röplabdásai az elmúlt öt év felkészülése, és az idei év remek teljesítményének megkoronázásaként kvalifikálták magukat a legjobbak közé.

A nagy röplabdás hagyományokkal rendelkező sportiskolák csapatai között először szereplő bonyhádi lányok cseppet sem játszottak megilletődve. A csoport mérkőzések során Dunakeszi és Gödöllő csapatait meggyőző játékkal utasították maguk mögé, míg a nyíregyházi Bem Ált. Iskola ellen nem találták meg az ellenszert, így a csoport második helyén végeztek. A keresztjátékban a szolnokiak csapatán emelkedtek felül, és már a legjobb négyben találták magukat, ahol a nyíregyházi Móricz iskola elleni mérkőzésnek a döntőbe jutás volt a tétje.

Sajnos a papírforma beigazolódott, a nyíregyházi lányok jutottak döntőbe, a széchenyiseknek a bronzmérkőzés maradt, nem kisebb ellenféllel, mint az országos döntők rendszeres résztvevőjével és helyezettjével, a békéscsabai petőfisekkel. A mérkőzés elején rányomta a bélyegét a széchenyisek játékára az ellenfél neve és játéktudása, de a második sor elhozott egy szettet, így 1:1-ről folytatódhatott a mérkőzés, továbbra is az ellenfél irányította a játékot, de már a bonyhádi lányok nem adták könnyedén a pontokat. A magassági fölényt is, és az ütőerőt is jól kihasználták a békéscsabaiak, így csak megnehezíteni tudták a játék menetét, de további szettet már tudtak nyerni a széchenyis lányok.

Sokat számított a csapatnak a szurkolás a jó eredmény elérésében, a szülők mindhárom nap kitartottak, szombaton az iskola vezetősége, kollégák és diákok is erősítették a szülői „keménymagot”, még a bronzmérkőzésen városunk polgármestere, Filóné Ferencz Ibolya is a helyszínen biztatta a lányokat. Mindenkinek köszönjük!

A lányok csak ostromolni tudták a magyar röplabdázás két nagy fellegvárát, Nyíregyházát és Békéscsabát, de megmutatták, hogy kitartásban, akaraterőben nincs hiány és további edzésmunkával, szorgalommal egyszer ők is lehetnek „várvédők.

AktuálisBonyhádTolna megyeDiákolimpiaröplabda