2024.03.29, Péntek

Biztosított Bonyhád jövő évi központi háziorvosi ügyeletének működtetése

bonyhad.hu

2018.11.15. 10:00

A bonyhádi városházán három napirendi pontról tárgyaltak és valamennyi napirendi pontnak zöld utat adtak szavazatukkal.

Hirdetés

Egyéb teendőire való tekintettel nem tudott részt venni a Völgységi Önkormányzatok Társulásának (VÖT) legutóbbi, november 14-i tanácskozásán, ettől függetlenül gratuláltak és jó, eredményes munkát kívántak a tagok Schellné Simcsik Orsolyának, Kakasd október 28-án újonnan megválasztott polgármesterének. Valamennyi településvezető nevében Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, a VÖT elnöke tolmácsolta a gratulációt az ülésen.

A bonyhádi Városházán tartott tanácskozáson három napirendi pontról tárgyaltak a jelenlévők. Elsőként a központi háziorvosi ügyelet 2019. évi feladatellátásának biztosításáról hangzott el tájékoztató dr. Barcza Zsolt főorvostól. A szolgáltatást végző vállalkozás vezetője úgy fogalmazott: a 2017/2018-as hozzájárulás mértéke jelen pillanatban elegendőnek látszik a jövő évre is. Jóllehet – tette hozzá –, vannak olyan, előre nem látható tényezők, amelyek még felülírhatják ezt. Ahogyan azt korábban többször, most is arra kérte a településvezetőket, hogy segítsenek a háziorvosok motiválásában az ügyeletellátást tekintve.

Elfogadták a 2019. évi belső ellenérzési tervet is, amelynek részleteit dr. Puskásné dr. Szeghy Petra, a Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője ismertette.

Harmadik napirendi pontként az Általános Adatvédelmi Rendeletnek (GDPR) megfelelő adatszolgáltatási szabályzat elkészítésének lehetőségeiről tanácskoztak a társulási tagok.

AktuálisBonyhádTolna megyeháziorvosi ügyelet