2020.03.30, Hétfő

támogatás

Közel harminc millió forintnyi támogatás jutott Tolna megyébe

2019.11.23

Aktuális

Tizenhét önkéntes tűzoltó egyesület, három önkormányzati tűzoltóság és hat önkéntes mentőszervezet részesült összesen közel harminc millió forint támogatásban az idei pályázatokon, melyeken elnyert eszközöket ma vehették át az egyesületek, tűzoltóságok és mentőszervezetek képviselői.

Több mint 2300 település nyert a tüzelőanyag-pályázaton

2019.09.04

Aktuális

A Belügyminisztérium (BM) által meghirdetett szociálistüzelőanyag-pályázaton 2358 önkormányzat nyert, nekik legkésőbb február 17-ig kell kiszállítaniuk a tüzelőanyagot az emberekhez - mondta a tárca önkormányzati államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Aki jól teljesít, nem kell visszafizetnie ezt a támogatást

2019.08.23

Országos hírek

Európai szinten is ritkaságnak számító pályázati lehetőséget kapnak a kisebb magyar vállalatok.

Mikro- és kisvállalkozásokat támogat Tolna

2019.06.28

Aktuális

Pályázatot hirdet a Tolna Megyei Kormányhivatal a mikro- és kisvállalkozások fejlődésének, a gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozícióik megerősítésének, versenyképességük növelésének, valamint az új munkahelyek létrehozását eredményező beruházásoknak támogatására.

Átszervezi a falugazdász hálózatot az agrárkamara

2019.02.14

Aktuális

Átszervezi a falugazdász hálózatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - közölte Darabos Tamás a kamara főigazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Támogatásból hozzák rendbe a tolnai „sportszékházat”

2018.12.23

Aktuális

Több mint tízmillió forint támogatást kap létesítményfejlesztésre a tolnai Fastron Asztalitenisz Club, az országos szövetségen keresztül, az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Mintegy háromezer település kaphat támogatást jövőre a Magyar falu program keretében

2018.12.09

Gazdaság

Mintegy háromezer település részesülhet támogatásban jövőre a Magyar falu program keretében, amelyre 2019-ben a kormány 150 milliárd forintot fordít - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán az M1 aktuális csatornán.

Roma származású fiatalok tanulmányainak támogatására indított pályázatot a BM OKF

2018.10.10

Aktuális

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot hirdet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének alap - vagy mesterképzésén, valamint a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ egységes rendvédelmi moduláris szakképzésén tanulmányokat folytató roma származású fiatalok számára. A támogatás célja a tanulmányok eredményes befejezésének elősegítése és a katasztrófavédelmi pálya választásának ösztönzése.

Segíti az iskolakezdést Paks önkormányzata

2018.08.28

Aktuális

Ahogy a korábbi években, úgy idén is több módon nyújt segítséget az önkormányzat a családoknak a beiskolázáshoz.

Csaknem 300 millió forintnyi támogatással kapcsolatban döntött a médiatanács

2018.06.15

Aktuális

Meghirdette 110 millió forintos keretösszegű, közösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztéseit támogató pályázatát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, emellett 102 millió forint támogatást nyújtott helyi és körzeti televízióknak közéleti, kulturális magazinműsorok és hírműsorok gyártásához, valamint kilenc új kortárs magyar animációs film, illetve sorozatrész gyártásához összesen 60,6 millió forintot ítélt meg.

Közel 30 millió forinttal támogatja a Bonyhád a sport és a civil szervezetek működését

2018.03.22

Aktuális

Összesen 17 napirendi pontról tárgyalt a bonyhádi képviselő-testület legutóbbi, március 22-i tanácskozásán.

A jó gazdasági teljesítmény teszi lehetővé a nyugdíjasok és a háztartások támogatását

2018.03.08

Gazdaság

A magyar gazdaság tartósan jó teljesítménye teszi lehetővé, hogy a költségvetés 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt juttasson a nyugdíjasoknak, illetve 12 ezer forint rezsikompenzációt nyújtson a háztartásoknak - jelentette ki Novák Katalin az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Tolna 49,6 millió forintos központi plusz támogatást igényel

2018.02.24

Aktuális

A költségvetés működési mérlege úgy kerül egyensúlyba, hogy a város plussz támogatást igényel az államtól.

Ötmillió forintig adómentesen támogatható a dolgozó lakásvásárlásra

2018.01.21

Aktuális

A vállalkozások 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, lakás vásárlását, építését, bővítését, korszerűsítését vagy akadálymentesítését. Az akár havi 83 ezer forintos juttatás cafeteria elemként is választható.

Napelemek telepítése a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézménynél

2018.01.10

Aktuális

Megyénk 4 Szociális Intézményi telephelyén – Pálfán, Tengelicen, Bölcskén és Regölyben – összesen közel 137 millió forint Európai Uniós támogatás felhasználásával létesített fotovoltaikus rendszert a KEHOP-5.2.11 pályázati konstrukció keretében.

Felsőfokú tanulmányok támogatására lehet pályázni Pakson

2019.10.14

Aktuális

Felsőfokú tanulmányok támogatására hirdetett pályázatot a Felsőfokú Tanulmányok Szociális Támogatása Pakson Közalapítvány.

Haszongalambok vásárlására biztosít támogatást az Agrárminisztérium

2019.08.29

Gazdaság

Haszongalambok vásárlására nyújtott támogatással segítené elő az Agrárminisztérium (AM) a tenyésztés újraindítását.

Támogatást kaphatnak, akik diákokat alkalmaznak

2019.07.02

Gazdaság

Jelentős támogatást kaphatnak azok a munkaadók, akik július 1. és augusztus 30. között diákokat alkalmaznak a diákmunka program keretében, az önkormányzatok a minimálbér és járulékai mértékéig nyerhetnek támogatást, a versenyszférában csekély összeggel a cégeknek is hozzá kell járulniuk a terhekhez.

Egyszerűsödik a szőlőkártevők elleni támogatás pályázata

2019.02.18

Gazdaság

Az Agrárminisztérium (AM) 240 millió forintos keretösszeggel hirdeti meg idén a szőlőültetvények kártevői elleni pályázatot, a támogatás igénylése egyszerűsödik tavalyhoz képest.

Továbbra is támogatják a tolnai családi bölcsődéket

2018.12.27

Aktuális

A jövő évben is támogatja a város a tolnai családi bölcsődéket, az eddigi gyakorlatnak megfelelően – döntött a tolnai képviselő-testület.

Jelentős támogatáshoz jutottak idén az önkéntes egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok

2018.12.11

Aktuális

A szekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltólaktanyájában vette át tizennyolc önkéntes tűzoltó egyesület képviselője azokat az új eszközöket, amiket a 2018. évi pályázaton nyertek el.

Ebben a sorrendben pályázhatunk a háztartási nagygépek támogatására

2018.11.05

Országos hírek

Hétfőtől újraindult az Otthon melege program: hűtőgépek, fagyasztó készülékek, mosógépek, illetve mosó-szárítógépek cseréjére van lehetőség állami támogatással. Kizárólag elektronikus úton lehet pályázni, mutatjuk melyik megyében mikor kell beadni a pályázatot!

42 milliárd forinttal támogatják a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását

2018.10.01

Aktuális

Jövőre 42 milliárd forinttal támogatja a kormány a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató akkreditált cégeket - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Támogatást ajánlottak fel a Vöröskeresztnek Paks városvezetői

2018.07.08

Aktuális

Szabó Péter polgármester és Kovács Sándor alpolgármester 100-100 ezer forintot ajánlott fel tiszteletdíjából a Magyar Vöröskereszt Paks Városi-Területi Szervezetének. Az adományt gyermekek táboroztatására használja fel a szervezet, jelentették be sajtótájékoztatón.

25 millió forint támogatást ad a dombóvári képviselő-testület a sportra

2018.04.03

Aktuális

A város önkormányzata nevében Szabó Loránd polgármester sorra köti meg a helyi sportegyesületek vezetőivel az idei évre vonatkozó támogatási szerződést.

Támogatás a népi építészeti örökség megőrzésére

2018.03.16

Kultúra

Mostantól akár 20 millió forint vissza nem térítendő támogatás is igényelhető, népi építészeti emlékek helyreállítására. A támogatást a Népi Építészeti Program keretében, a Lechner Tudásközpont közreműködésével a Miniszterelnökség biztosítja.

Negyedmilliárd vissza nem térítendő támogatást nyert Dombóvár felzárkóztatásra

2018.03.05

Aktuális

Újabb 250 millió forintos forrást nyert el az Európai Unió egyik alapjából egy olyan önkormányzati konzorcium, amit a dombóvári vezet.

360 millió forintos fejlesztés kezdődik a dombóvári kórházban

2018.01.24

Aktuális

A dombóvári Szent Lukács Kórház 360 millió forintot fordíthat fejlesztésekre, képzésre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásával.

Csaknem 18 milliárd forint támogatást kapnak az önkormányzatok

2018.01.17

Aktuális

Csaknem 18 milliárd forint támogatást kap több mint 1200 önkormányzat belterületi utak, járdák, hidak felújítására

Tavaly 83,3 milliárd forint kutatás-fejlesztési és innovációs támogatást fizettek ki az NFKI Alapból

2018.01.04

Aktuális

Tavaly 83,3 milliárd forint - az előző évinél 300 millió forinttal több - támogatást fizettek ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból vállalkozásoknak, kutatóhelyeknek, továbbá nemzetközi kutatás-fejlesztési és innovációs (kfi) együttműködésekre, kutatási infrastruktúrákhoz való hozzáférésre.