2024.05.29, Szerda

Paksi bővítés

Útfelújítás Tolnában

2021.05.12

Helyi hírek

A Paksi Atomerőmű bővítéséhez kapcsolódóan felújítják a Paks és Cece közötti 6231-es utat.

A paksi beruházás ütemterv szerint halad

2020.12.03

Helyi hírek

Az új paksi atomerőmű-blokkok megfelelnek a magyar és az európai uniós szabályoknak és a biztonsági követelményeknek.

Az új paksi blokkok évi 17 millió tonna szén-dioxid kibocsátását teszik majd elkerülhetővé

2020.10.14

Helyi hírek

Június 30-án, ütemterv szerint benyújtották az Országos Atomenergia Hivatalnak (OAH) a két új paksi blokkra vonatkozó létesítésiengedély-kérelmet.

Paksi bővítés - Süli: az érintett települések éljenek a beruházás adta lehetőségekkel!

2020.01.16

Aktuális

A paksi bővítésben érintett települések számára adódó fejlesztési lehetőségekről beszélt az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön a Paksi Társadalmi Tanács ülésén.

Paksi bővítés - Együttműködési megállapodást írtak alá Baranya, Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megye elnökei

2018.12.19

Aktuális

A paksi bővítés megvalósítását szolgáló, ötoldalú együttműködési megállapodást írt alá az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Baranya, Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megye közgyűlési elnökeivel szerdán a Baranya megyei Siklóson.

Paksi bővítés - Süli János: Jövőre indul a főépület építése

2018.05.17

Gazdaság

A Paks II. beruházás főépületének érdemi munkái 2019 végén, 2020 elején kezdődhetnek - mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Paksi bővítés - Luxemburg támogatja Ausztriát a beruházás elleni perben

2018.03.05

Luxemburg támogatja Ausztriát a paksi bővítés ellen indított perben az Európai Bíróságon - jelentette be Carole Dieschbourg luxemburgi környezetvédelmi miniszter hétfőn. Az Európai Bizottság később jelezte, kész bíróságon is megvédeni azon álláspontját, amely alapján jóváhagyta a paksi erőmű bővítését.

Hatalmas lehetőség a paksi erőmű bővítése

2017.09.11

Az egész ország számára hatalmas lehetőségnek nevezte a paksi erőmű bővítését Süli János, a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter a Debreceni Egyetem tanévnyitó szenátusi ülésén.

Bátaszékre érkezik a paksi bővítést bemutató kamion

2017.08.31

Az atomenergiát és a Paks II. projektet bemutató interaktív kiállítás 2017. szeptember 25-én, hétfőn érkezik Bátaszékre a Piactér parkolójába.

A magyarok többsége támogatja a paksi bővítést

2017.08.25

A magyar lakosság 54 százaléka támogatja az új paksi blokkok építését - áll az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. közleményében.

Kinevezték Süli János két új államtitkárát

2017.06.18

A Miniszterelnökség államtitkárává nevezte ki az államfő Aszódi Attilát és Becskeházi Attila Csabát - jelentették be az Országgyűlés csütörtöki plenáris ülésén.

Süli János felügyeli a paksi bővítést

2017.04.26

2017. április 26-án a köztársasági elnök kinevezte a paksi atomerőmű-beruházásért felelős tárca nélküli minisztert, Süli Jánost, aki miniszterként a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért is felel.

Szabad utat kapott a Paks II. projekt

2017.03.31

2017. március 30-án az Országos Atomenergia Hivatal kiadta a Paks II. projekt telephelyengedélyét.

Létrejött az orosz-magyar tagozat Paks szekciója

2017.02.02

2017. február 2-án, Budapesten mintegy ötven magyar vállalat megalapította a Paks szekciót a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar-orosz tagozatán belül. A munkacsoport információval és kapcsolatrendszerével kívánja azt a célt szolgálni, hogy a helyi vállalkozók minél nagyobb arányban részt vegyenek a Paksi Atomerőmű bővítési munkájában.

Paksi bővítés - a Rothschild-tanulmány alátámasztja a magyar kormány álláspontját

2015.12.23

Dunaújváros új feladatot kap: a magyarországi nukleáris technológiai gyakorlati képzés és fejlesztés hazai központjává válik

2021.02.14

Helyi hírek

A nukleáris ipar gazdasági és technológiai kitörési pontot jelent Magyarország számára. Az ágazatban rejlő lehetőségek kiaknázásához a szakemberképzési és kutatás-fejlesztési kapacitások megerősítésére, rendszerbe foglalására van szükség. E folyamat kulcsszereplője lehet a Dunaújvárosi Egyetem, amelynek jövőképéről, fejlesztéséről egyeztettek a kormány képviselői az intézmény vezetőivel 2021. február 12-én, Dunaújvárosban.

Folytatódik a paksi atomerű beruházása

2020.11.18

Helyi hírek

Az új blokkok a környezetüket sem üzemzavar, sem külső hatások esetén nem veszélyeztethetik.

A magyar fejlesztésű hidrogénüzemű kishajó Paks II-vel még sikeresebb lehet

2020.09.04

Bemutatták az első magyar fejlesztésű hidrogénüzemű üzemanyagcellás kishajót Balatonkenesén, a Balaton Boat Show rendezvényének részeként tartott konferencián.

Paksi bővítés - A Framatome SAS-Siemens AG konzorcium szállítja az atomerőmű blokkvezérlő berendezését

2019.10.22

Gazdaság

A Framatome SAS-Siemens AG francia-német konzorcium szállítja a Paks II. Atomerőmű blokkvezérlő berendezését, a két cég nyílt versenyeljárásban nyerte el a megrendelést - közölte a Roszatom, az orosz fővállalkozó kedden az MTI-vel.

Paksi bővítés - Süli: az idén benyújtják az új paksi blokkok létesítési engedélykérelmét

2018.06.13

A tervek szerint az idén benyújtják a paksi atomerőmű két új blokkjának megépítéséhez szükséges létesítési engedélykérelmet - mondta a beruházás tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter szerdán Pécsen.

Paksi bővítés - Süli János: az új blokkok határidőre elkészülnek

2018.05.14

A Paks II. beruházás ütemterv szerint halad, az új blokkok határidőre elkészülnek, minden reális esély megvan arra, hogy 2026-ban, illetve 2027-ben az új termelő egységek belépjenek a rendszerbe és részt vegyenek a magyar energiatermelésben - jelentette ki Süli János ügyvezető tárca nélküli miniszter magyar újságíróknak hétfőn Szocsiban, miután tárgyalt a Roszatom vezetőivel.

Ausztria beperli a Magyarországot Paks 2 miatt

2017.10.13

Ezt az osztrák kancellár, Christian Kern jelentette be.

Több megyében is érezteti majd hatását a paksi bővítés

2017.09.07

Lázár János szerint az atomerőmű és a napenergia közelebb viheti Magyarországot ahhoz, hogy ne kelljen áramot vásárolnia külföldről, így garantálhatja az ország áramellátásának függetlenségét.

Januárban startol a paksi bővítés

2017.08.31

A jövő év legelején, januárban megindul az építkezés Pakson. A Paks II. atomerőmű építését "nem állíthatja meg most már semmi" - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Folyamatosan járja a nyári fesztiválokat a paksi bővítést bemutató kamion

2017.07.13

Az atomenergiát és a Paks II. projektet bemutató interaktív kiállítás 2017-ben nyolc nagy nyári fesztiválon várja az érdeklődőket.

Újabb államtitkárt kap a paksi bővítés

2017.06.06

Aszódi Attila mellett Becskeházi Attila is államtitkárként vesz részt az atomerőmű tervezett ötös és hatos blokkjának építésében.

2025-re állhat üzembe az új paksi blokk

2017.04.06

A környezetvédelmi és a telephelyengedély megszerzése után a műszaki tervek elkészítésével folytatódhat a paksi beruházás.

Engedélyt adott Brüsszel a paksi bővítésre

2017.03.06

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy magyar állami támogatást kapjon a paksi atomerőmű bővítése.

A Paks II projekttársaság benyújtotta telephelyengedély-kérelmét

2016.10.28

Az MVM Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. benyújtotta a telephelyengedély-kérelmét az eljáró hatósághoz, az Országos Atomenergia Hivatalhoz (OAH) - tájékoztatott Aszódi Attila pénteken.