2024.06.23, Vasárnap
Több mint harminc százalékkal növelte árbevételét a szakályi Hőgyészi Agrokémiai Kft.
Hőgyészi Agrokémiai Kft.

Több mint harminc százalékkal növelte árbevételét a szakályi Hőgyészi Agrokémiai Kft.

MTI

2019.03.04. 17:54

Harminchat százalékkal növelte árbevételét tavaly a főként agrokemikáliákat, vetőmagokat forgalmazó Hőgyészi Agrokémiai Kft., amelynek forgalma a legnagyobb mértékben a terménykereskedelem terén bővült.

A Tolna megyei cég nettó árbevétele a 2017-es 23,5 milliárd forint után 2018-ban 32 milliárd forintra nőtt, az adózott eredmény pedig mintegy 30 százalékkal haladja meg a 2017-es 304 millió forintot - közölte Kőszegi László tulajdonos az MTI-vel.

A cég tevékenységében korábban 20 százalékos arányt képviselő terménykereskedelem árbevétele 2018-ban 84 százalékkal, 4,7 milliárd forintról 8,7 milliárd forintra, mennyisége pedig 60 ezerről 120 ezer tonnára nőtt - tette hozzá. Emellett 7 százalékkal több műtrágyát, 21 százalékkal több vetőmagot és 12 százalékkal több növényvédőszert értékesítettek - tette hozzá.

A növekedésben szerepe volt annak is, hogy a cég a betakarításra, növényvédelemre irányuló, új szolgáltató ágazatot alakított ki, amelynek tevékenysége kiegészül a tápanyag-utánpótlással és teljes körű agronómiai szolgáltatással. A kft. célja ezzel az volt, hogy erősítsék a cégcsoport tulajdonában lévő szárítók kihasználtságát, az integrációt és a terménykereskedelmet.

A 63 alkalmazottat foglalkoztató társaság több mint ezer gazdálkodóval kötött termeltetési szerződést főként Tolna megyében. A cég idén mérsékelt növekedést és az eredményesség megtartását tervezi - mondta a cégtulajdonos.

GazdaságTolna megyevetőmagagrokemikáliaSzakályHőgyészi Agrokémiai Kft.