2024.03.29, Péntek
Megkezdődött a digitális kompetencia-fejlesztés Tolnában
pixabay.com

Megkezdődött a digitális kompetencia-fejlesztés Tolnában

HírTv

2019.02.07. 13:44

Két éve zajlik Tolna megyében a „Digitális szakadék csökkentése” elnevezésű kiemelt projekt. A tanfolyam elősegíti a gazdaság versenyképességének növelését. A résztvevők olyan informatikai képzettségre tesznek szert, amelytől csökken az úgynevezett digitális írástudatlanság.

Hirdetés

A Digitális szakadék csökkentése elnevezésű projektről közölt cikket a HírTv, amelyet Szekszárdi Szakképzési Centrum két éve szervezi. Eddig csaknem 30 millió forintot költöttek a képzésekre. Céljuk, hogy tanfolyamaikkal Tolna megye mind a 109 településére eljussanak. Ez idáig egyéni tanfolyamokat tartottak, ez a mostani az első alkalom, hogy egy cég veszi igénybe az oktatást.

A bonyhádi Schafer-Oesterle kft beltéri autóalkatrészeket gyártó cég 9 középvezetője vesz részt képzésen.

A kurzusok célja, a digitális tudás fejlesztése, mely hozzájárul a gazdaság versenyképességének növeléséhez.

„Csoportvezetői tevékenységben egyre inkább fontossá válik, hogy informatikai képzettsége is legyen a kollégáknak, mivel a műszaki fejlesztések egyre inkább afelé terelnek bennünket, hogy a nyilvántartás, illetve a precíz munkavégzésnek az adatrögzítése is digitális úton történjen” – mondta Frei István, Schafer-Oesterle Kft. ügyvezető igazgatója.


Már több mint hétszázan kaptak képzést

„Mindenféle kutatás bebizonyította azt, hogy Magyarországon van tennivaló a digitális kompetencia-fejlesztésben, és örömmel mondhatom, hogy eddig a próbálkozásaink jól működtek a megyében. 768-an kaptak tanúsítványt hasonló képzésben, nem céges formában végzett ugyanilyen tanfolyam keretében, hanem például köznevelési intézményekben, óvodákban, általános iskolákban szerveztünk ilyeneket” – nyilatkozta Ábrahám Norbert, a Szekszárdi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Potápi Árpád János, a Nemzetpolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy az ilyen projekteknek köszönhetően 2010 óta Magyarország a hetedik legnépszerűbb beruházási célpont a világon. Ezzel párhuzamosan a munkanélküliség a harmadára csökkent, a munkabérek pedig 6 éve folyamatosan nőnek.

Potápi Árpád arról is beszámolt, hogy ez a projekt is hozzá fog járulni a gazdaság további fejlődéséhez. Nemcsak az itt dolgozó cégek, a gyerekek és a szülők, illetve az oktatási központ, hanem a helyi önkormányzat és a közvetlen környékünkön lévő önkormányzat is profitál ebből.

GazdaságSzekszárdszakképzésinformatikadigitalizáció