2024.04.25, Csütörtök
A Tesco idén két lépésben emeli a dolgozók alapbérét
MTI Fotó

A Tesco idén két lépésben emeli a dolgozók alapbérét

MTI

2019.02.15. 13:00

A Tesco Global Áruházak Zrt. idén két lépésben emeli dolgozói alapbérét, a legalacsonyabb keresetűek fizetése így januárban bruttó 197 ezer forintról 207 ezer forintra, szeptemberben pedig bruttó 215 ezer forintra nő - olvasható a társaság és a munkavállalókat képviselő két szakszervezet közös közleményében, amelyet csütörtökön jutattak el az MTI-nek.

Hirdetés

A Tesco csak a legalacsonyabb bérek emelésének mértékét közölte, ugyanakkor az áruházlánc az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a fizetésemelés a bérmátrix minden szintjén megtörténik.

A Tesco a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ) kötött megállapodása értelmében idén 3,4 milliárd forintot fordít bérfejlesztésre. Ezen felül abban is megállapodtak, hogy a vállalt idén további több mint 4 milliárd forintot biztosít a kollégák juttatási csomagjára.

A közlemény szerint mindezek hatására a legalacsonyabb elérhető csomag - amelynek részei az alapbér, a cafeteria és az átlagos pótlékok - januártól körülbelül 240 000 forintra,  a szeptembertől 2020 februárjáig tartó időszakban pedig körülbelül 248 500 forintra emelkedik.
 

GazdaságbéremelésTesco