2024.04.24, Szerda
Irányítást szerezhet a Media Markt a Tesco kilenc áruházának elektronikai üzletága felett
MTI Fotó: Krizsán Csaba - illusztráció

Irányítást szerezhet a Media Markt a Tesco kilenc áruházának elektronikai üzletága felett

MTI

2019.01.25. 19:00

A közlemény szerint a Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy nem jár káros versenyhatásokkal a MediaMarkt irányításszerzése egyes Tesco áruházak elektronikai üzletága felett.

Hirdetés

A tranzakciót követően a Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft. kilenc helyszínen - Budapest, Veszprém, Sopron, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya - üzemeltethet eladótéren belüli, szakosított, műszaki fogyasztási cikkeket árusító üzletet a Tesco-Global Áruházak Zrt. értékesítési helyszínein belül.

A GVH közölte, hogy országosan, illetve településeken is vizsgálta az összefonódás lehetséges versenyhatását a műszaki fogyasztási cikkek kiskereskedelmi értékesítésének piacán, megkerestek számos, a magyar piacon jelen lévő versenytársat is.

Az elemzés során arra a következtetésre jutottak, hogy az összefonódás miatt a piaci koncentráció csekély, a versenyt nem veszélyeztető mértékben változik országosan és lokálisan egyaránt.

Döntésében a GVH mérlegelte a tranzakció várható előnyeit is, különös tekintettel a fogyasztókat érintő kedvező hatásokra.

GazdaságTescoműszaki cikkMediaMarktelektronikai üzletág