2024.04.24, Szerda
Töretlen a nyaralókártya program sikere Tolna megyében
police.hu

Töretlen a nyaralókártya program sikere Tolna megyében

police.hu

2020.07.07. 21:00

Az országban egyedülálló módon működik a megye valamennyi rendőrkapitányságán igényelhető prevenciós lehetőség.

Hirdetés

A nyaralókártya program egy prevenciós lehetőség annak érdekében, hogy az állampolgárok az értékeiket akkor is biztonságban tudhassák, amikor nyaralni indulnak. Maga a program 2006-ban indult a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, de mára megyei programmá nőtte ki magát. A megyeszékhelyhez csatlakozott a Bonyhádi-, a Dombóvári-, a Paksi- és a Tamási Rendőrkapitányság is.

Az embereknek nincsen más dolguk, mint az, hogy egy nyomtatványt – úgynevezett „Nyaralókártyát” – kitöltsenek, amely tartalmazza az ingatlan tulajdonosának és a lakásnak a szükséges adatait. Az adatlapot a lakóhely szerint illetékes rendőrkapitányságon kell igényelni és a promócióban megadott munkatárs részére kell eljuttatni.

A rendőrök a jelzés alapján a lakók távolléte alatt többször is ellenőrzi az ingatlant, melyekről egy rövid tájékoztatót helyeznek el a postaládában. Az egyenruhások az ingatlan területére nem lépnek be, csupán kívülről szemrevételezik a nyílászárókat, amennyiben valami különöset észlelnek, azonnal intézkednek.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a megyében élők figyelmét a páratlan lehetőségre. Kérjük, keressék a lakóhelyük szerint illetékes kapitányságokat a részletekért, valamint kövessék figyelemmel a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Oldala Facebook oldalunkat, ahol a témában hasznos anyagokat és nyomtatványokat találnak!

AktuálisTolna megyenyaralókártya program