2023.05.28, Vasárnap

Paks II

Paks II: öt komplexumban 18 építmény létesítése halad folyamatosan

2021.11.17

Helyi hírek

Benyújtotta a két új atomerőművi blokk reaktortartályainak gyártási engedélykérelmét a Paks II. Zrt. az Országos Atomenergia Hivatalnak

Munkalehetőséget is kínál az egyetemistáknak a Mérnök leszek a Paks II.-nél program

2020.11.18

Helyi hírek

A Paks II. Zrt. fizikus, mérnök-fizikus, energetikai mérnök, atomerőműves szakmérnök vagy gépészmérnöki szakon MSc tanulmányokat folytató, diplomaszerzés előtt álló hallgatókat vár.

Paksról indult a Roszatom jubileumi fotókiállítása

2020.09.29

Helyi hírek

A felvételeken bemutatják a Paks II. referenciájául szolgáló, már működő oroszországi atomerőműveket is.

Jelentős lépéseket tesz Paks II. a szakemberképzés terén

2019.01.30

Aktuális

Több hazai egyetem részvételével tervezi elindítani 2019 szeptemberében a Paks II. Zrt. a Paks II. Akadémiát.

Új vezető a Magyar Atomfórum Egyesület élén

2018.07.24

Dr. Kiss Csabát, a Paks II. Zrt vezérigazgatói tanácsadóját választotta elnöknek a Magyar Atomfórum Egyesület tisztújító közgyűlésen.

Eddig 900 millió eurós megrendeléshez jutottak a magyar vállalatok a Paks II projektben

2018.05.15

Kirill Komarov szerint, tekintetbe véve, hogy a projekt még csak az elején tart, ez az összeg időarányosan jelentős.

Hálózatra kapcsolták Paks II. referenciablokkját Oroszországban

2018.03.12

A Leningrádi Atomerőmű II. kiépítésének új, VVER-1200 típusú, 3+ generációs, blokkját 2018. március 9-én helyi idő szerint 9 óra 19 perckor kapcsolták az orosz villamosenergia-rendszerre – közölte a Roszatom.

Paksi bővítés - Megfelel a követelményeknek az Atomenergomas a fővállalkozó vizsgálata szerint

2018.02.23

Megfelelnek a magyar nukleáris követelményeknek a Roszatom gépgyártó divíziójához tartozó Atomenergomas Rt. vállalatai a Paks II-projekt fővállalkozója, az ASE Engineering Company auditja alapján.

Több mint negyven százalék lehet a magyar beszállítói arány a Paks II.-ben

2017.11.20

Bizonyos munkákban, például az építő-szerelő bázis létesítése során a magyar beszállítói arány jelentősen meghaladhatja a 40 százalékot a Paks II. beruházás megvalósításában, de a magyar cégek jelentős tapasztalattal rendelkeznek az energetikai gépgyártás terén is - jelentette ki az MTI-nek adott hétfői interjúban Kirill Komarov, az orosz állami Roszatom atomenergetikai konszern nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első vezérigazgató-helyettese.

Letette az esküt Szabó Péter, Paks új polgármestere

2017.10.11

A képviselő-testület ünnepi ülésén a polgármester illetményét is meghatározták, illetve döntöttek arról, hogy kezdeményezik Paks megye jogú várossá nyilvánítását.

Ismét megkapta a környezetvédelmi engedélyt a Paks II

2017.04.19

Megkapta a másodfokú környezetvédelmi engedélyt a paksi atomerőmű két új blokkja. Erről Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztosa tájékoztatta szerdán az MTI-t.

Befogadóbarát régió vár az új paksi blokkokra

2017.03.30

Aszódi Attila kormánybiztos szerint a régió jó befogadó közeg az új paksi blokkok építéséhez.

Készül a paksi atomerőmű tenderére a GE

2016.11.13

A GE Steam Power Systems arra számít, hogy jó eséllyel részese lehet a Paks II. atomerőmű építésének, miután ő szállíthatja a teljes turbinaszigetet a finn Hanhikivi I. atomerőműbe, amelybe a tervezett paksival azonos típusú és teljesítményű atomreaktort telepíti a fővállalkozó Rosatom Overseas.

A Paks II projekttársaság benyújtotta telephelyengedély-kérelmét

2016.10.28

Az MVM Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. benyújtotta a telephelyengedély-kérelmét az eljáró hatósághoz, az Országos Atomenergia Hivatalhoz (OAH) - tájékoztatott Aszódi Attila pénteken.

Közel az Unió jóváhagyása Paks II-re

2016.09.12

Maros Sefcovic, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke azt mondta, Magyarország közel áll a paksi atomerőmű bővítésének tervével kapcsolatos minden kérdés "pozitív elrendezéséhez".

Már az iskolapadban megszólítja a leendő szakembereket a Paks II. Zrt.

2021.08.16

Helyi hírek

Ebben az évben is sok egyetemista töltötte, tölti szakmai gyakorlatát a két új atomerőművi blokk építésén dolgozó cégnél. A Paks II. Zrt. nagyon népszerű a fiatalok körében, mert kihívást jelent számukra, hogy egy ilyen horderejű projektben gyarapíthatják tudásukat gyakorlati tapasztalatok útján.

Újabb fontos engedélykérelmet nyújtott be a Paks II. Zrt.

2020.10.12

Helyi hírek

Ez az engedély kiemelt jelentőséggel bír az új blokkok, mint villamosenergia-termelő egységek létesítésének megkezdése kapcsán.

Bízhatunk a hazai energiaforrásokban - 20 éve alapították az Energiapolitika 2000 Társulatot

2020.09.22

Helyi hírek

A paksi atomerőmű az elmúlt csaknem 40 évben fennakadás nélkül termelt villamos energiát.

Paks II. garantálja a környezet tisztaságát

2018.08.11

Káros kibocsátásra semmilyen esetben sem kerülhet sor.

Paksi bővítés - Süli János: Jövőre indul a főépület építése

2018.05.17

Gazdaság

A Paks II. beruházás főépületének érdemi munkái 2019 végén, 2020 elején kezdődhetnek - mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Paksi bővítés - Süli János: az új blokkok határidőre elkészülnek

2018.05.14

A Paks II. beruházás ütemterv szerint halad, az új blokkok határidőre elkészülnek, minden reális esély megvan arra, hogy 2026-ban, illetve 2027-ben az új termelő egységek belépjenek a rendszerbe és részt vegyenek a magyar energiatermelésben - jelentette ki Süli János ügyvezető tárca nélküli miniszter magyar újságíróknak hétfőn Szocsiban, miután tárgyalt a Roszatom vezetőivel.

Átadta a felvonulási épületekhez szükséges munkaterületet Paks II.

2018.02.27

A Paks II. Zrt. hivatalosan átadta a munkaterületet a fővállalkozó Roszatom konszernhez tartozó ASE Engineering Company számára az első felvonulási létesítmények építéséhez kedden. Ezzel megkezdődhet a mintegy 80 egységből álló kiszolgáló épületegyüttes első létesítményeinek építése.

Paksi bővítés - A háttér-infrastruktúra építésével kezdődik a projekt jövőre

2017.12.01

A háttér-infrastruktúra, a felvonulási terület kiépítésével kezdődik 2018 elején Paks II projekt megvalósítása, elsőként közel nyolc hektáron üzemcsarnokok, tároló terek, betonüzemek épülnek - mondta a paksi atomerőmű kapacitás-fenntartásáért felelős államtitkár pénteken Szekszárdon.

Ausztria beperli a Magyarországot Paks 2 miatt

2017.10.13

Ezt az osztrák kancellár, Christian Kern jelentette be.

Ismét Kalocsán járt a paksi bővítést bemutató kamion

2017.09.20

Kalocsán, az Érsekkertben állomásozott a Kalocsai Paprikafesztivál idején az atomenergiát és a Paks II. projektet bemutató interaktív kamion.

Szabad utat kapott a Paks II. projekt

2017.03.31

2017. március 30-án az Országos Atomenergia Hivatal kiadta a Paks II. projekt telephelyengedélyét.

Engedélyt adott Brüsszel a paksi bővítésre

2017.03.06

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy magyar állami támogatást kapjon a paksi atomerőmű bővítése.

Lezárulhat Paks II. telephely-engedélyezési eljárása jövő tavasszal

2016.11.09

Lezárulhat az új paksi blokkok telephely-engedélyezési eljárása jövő tavasszal, és a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos bízik abban, hogy a környezetvédelmi engedélyt hamarosan megkapják másodfokon is.

Aszódi: hamarosan várható a paksi bővítés végleges EU-jóváhagyása

2016.09.17

A kormánybiztos kijelentette, a versenyjogi és a beszerzési háttér vizsgálata nyitott, de a bizottsági alelnök legutóbbi kijelentései azt mutatják, hogy e vizsgálatok is nagyon közel állnak a lezáráshoz, az Európai Bizottság vélhetően néhány héten belül meghozza e döntéseket.

Brüsszel rábólinthat Paks II-re

2016.08.19

Heteken belül elkészülhet az Európai Bizottság állásfoglalása a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban zajló vizsgálatok ügyében. Brüsszel várhatóan engedélyezi majd a beruházást, ám annak a megvalósítását vélhetően szigorú feltételekhez köti – tudta meg a Magyar Nemzet Online a PM európai parlamenti képviselőjétől.