2020.04.04, Szombat

ösztöndíj

Emelkednek az egyetemi és főiskolai ösztöndíjak

2020.02.07

Aktuális

Februártól emelkednek az egyetemi és főiskolai ösztöndíjak, mivel az egy főre jutó hallgatói támogatás összege is nőtt - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az MTI-hez pénteken eljuttatott videójában.

Teljesen átalakul jövőre a szakképzés

2019.11.19

Országos hírek

Változik az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a diákok a cégeknél munkaviszony keretében vesznek részt a gyakorlaton, az általános iskolát be nem fejezőket pedig "dobbantóprogram" segítségével próbálják meg szakmához juttatni. A szülő kötelessége lesz gyermekét 18 éves koráig vagy egy részszakma megszerzésig taníttatni.

Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

2019.07.23

Aktuális

Tanulmányi Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt. Az Atomenergia – A biztos jövő elnevezésű program célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését az energetika, az atomenergia iránt, egyúttal tehetséges, jól képzett szakemberekkel erősítse a Paks II. projekt megvalósításán dolgozó szakembergárdát. A 2019/2020-as tanévben induló programban középiskolások és egyetemisták is pályázhatnak. Forrás: www.paks2.hu

Legyél Pakson e-buszsofőr!

2018.09.23

Aktuális

Buszsofőrképzés indul elektromos buszokra.

A tengerentúlon folytatja pályafutását a dombóvári tehetség

2017.07.13

Kitekintő

A Dombóvárról származó Halmai Petra az Amerikai Egyesült Államokban folytatja tanulmányait és sportpályafutását.

A hátrányos helyzetű fiatalok tanulmányait támogatják

2016.12.29

Helyi hírek

Immár 10. alkalommal kerültek kiosztásra a bátaszéki Bursa Hungarica ösztöndíjak.

„Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!” - ösztöndíj-program Salgótarjánban

2016.03.09

Helyi hírek

A tehetséges salgótarjáni fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása érdekében „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!” elnevezésű ösztöndíj formájában pénzbeli támogatást nyújt.

Nyolcvannyolc hallgató kap Bursa ösztöndíjat

2019.12.03

Aktuális

A szekszárdi közgyűlés csütörtökön döntött arról, hogy a jövő évi költségvetésében hatmillió forint önkormányzati önrészt különít el az ösztöndíjpályázatra, illetve elbírálta a beérkezett kérelmeket.

Már lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra

2019.09.20

Aktuális

Paks Város Önkormányzata idén is csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz.

Amerikai ösztöndíjra pályázhatnak magyar középiskolás diákok

2018.10.03

Aktuális

Egyéves amerikai ösztöndíjra pályázhatnak magyar középiskolás diákok, a programot az Egyesült Államok kormánya finanszírozza - tájékoztatta a budapesti amerikai nagykövetség kedden az MTI-t.

ÁEEK: megjelent az ösztöndíj az egészségügyi szakmát tanulóknak

2018.09.06

Aktuális

Újra pályázhatnak havi 40 ezer forintos ösztöndíjra azok, akik egészségügyi szakképzést adó középfokú intézmények nappali tagozatán tanulnak és tanulmányi átlaguk legalább 3,01 - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Sci-fi-be illő kiállítás nyílik Szekszárdon

2017.02.20

Kultúra

2017. február 24-én a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban három fiatal Szabó Dezső-ösztöndíjas művész kiállításának bemutatására kerül sor, ahol immár hatodik alkalommal adják át a Tolna megyei vagy a megyéhez kötődő fiatal alkotóknak szánt ösztöndíjakat.

Holnaptól lehet pályázni a Bursa Hungarica önkormányzati ösztöndíjra

2016.10.03

Helyi hírek

Pénzbeli támogatást igényelhetnek a felsőoktatásban résztvevő, nappali tagozatos, szociálisan hátrányos helyzetben lévő hallgatók. Tamási önkormányzata 2 millió Ft támogatást biztosít az ösztöndíjrendszernek.

ÖSZTÖNDÍJASOKAT KÖSZÖNTÖTTEK A VÁROSHÁZÁN

2015.12.14

Helyi hírek