2024.06.21, Péntek

Holnaptól lehet pályázni a Bursa Hungarica önkormányzati ösztöndíjra

tamasi.hu, emet.gov.hu

2016.10.03. 11:44

Pénzbeli támogatást igényelhetnek a felsőoktatásban résztvevő, nappali tagozatos, szociálisan hátrányos helyzetben lévő hallgatók. Tamási önkormányzata 2 millió Ft támogatást biztosít az ösztöndíjrendszernek.

Tamási Város Önkormányzata csatlakozott az Ösztöndíjrendszerhez, amelyhez költségvetéséből 2 millió Ft támogatást biztosít.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt. 

A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei önkormányzati, valamint – az Emberi Erőforrások Minisztériuma finanszírozásával – a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás. Évente több mint 27 000 pályázó részesül támogatásban, ez éves szinten 2 milliárd forint ösztöndíjként történő folyósítását jelenti.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázat keretében meghirdette a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2016/2017. tanév második és a 2017/2018. tanév első félévére vonatkozóan.

Az önkormányzati csatlakozás határideje: 2016. október 3.

A pályázat benyújtása  2016. október 4. – 2016. november 8. között lehetséges.
Az aktuális pályázati kiírás és a kapcsolódó dokumentumok a www.emet.gov.hu oldalról tölthetők le .


A pályázat beadásához a pályázónak saját magának kell regisztrálnia az  EPER-Bursa rendszerben.

A regisztrációt követően töltheti fel a pályázó a személyes és pályázati adatait, ezt követően a pályázati űrlapot ki kell nyomtatni és aláírás után a Tamási Közös Önkormányzati Hivatal (Tamási, Szabadság u. 46-48.) I. emelet 31. számú irodájába bevinni a szükséges mellékletekkel együtt. 
 

Helyi hírekösztöndíjhátrányos helyzetű tanulókfelsőoktatásTamási