2024.04.19, Péntek
Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.
pixabay - illusztráció

Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

telepaks.net, paks2.hu

2019.07.23. 22:00

Tanulmányi Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt. Az Atomenergia – A biztos jövő elnevezésű program célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését az energetika, az atomenergia iránt, egyúttal tehetséges, jól képzett szakemberekkel erősítse a Paks II. projekt megvalósításán dolgozó szakembergárdát. A 2019/2020-as tanévben induló programban középiskolások és egyetemisták is pályázhatnak. Forrás: www.paks2.hu

Hirdetés

Atomenergia – A biztos jövő címmel indítja útjára Tanulmányi Ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt. annak érdekében, hogy ösztönözze a fiatalokat a műszaki pályára, konkrétan az atomenergetika szakterületére. Ahogy arról Mittler István a cég kommunikációs igazgatója a TelePaks Televízió stúdiójában beszámolt, a program vonzó támogatási rendszerrel ösztönzi jelentkezésre a pályaválasztás előtt álló fiatalokat: három, egymásra épülő szakasz keretében akár a középiskolai évektől a mesterszakos diploma megszerzéséig célzott szakmai orientációt és versenyképes juttatási csomagot nyújt, valamint álláslehetőséget kínál a felsőfokú tanulmányaikat befejező hallgatók számára.

Az ösztöndíjra a paksi Energetikai Szakgimnázium és Kollégium (ESZI) diákjai, illetve a pályázati programban megjelölt felsőoktatási intézmények (a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Pannon Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, az Óbudai Egyetem) meghatározott képzéseinek hallgatói pályázhatnak 2019. szeptember 20-ig – tette hozzá Bognár Péter, a Paks II. Zrt. humán erőforrás igazgatója. A benyújtott pályamunkák előzetes elbírálását követően a legjobbnak ítélt pályázók felvételi elbeszélgetésen vesznek részt; az így elért eredmények alapján bíráló bizottság dönt arról, hogy kik kapcsolódhatnak be a programba. A Paks II. Zrt. öt középiskolás, valamint összesen 10 alapképzésben vagy mesterképzésben részt vevő egyetemi hallgató számára biztosít ösztöndíjat a 2019/2020-as tanévtől.

A nyertes pályázók, amennyiben az ESZI diákjai, félévente bruttó 75 ezer forint ösztöndíjban részesülnek, ha felsőoktatási intézményben tanulnak, félévenként bruttó 300 ezer forint ösztöndíjat kapnak.

A részletes pályázati feltételek és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok megtalálhatók a paks2.hu oldalon.

AktuálisösztöndíjPaks II. Zrt.Tolna megye