2020.04.04, Szombat

borvidék

Idén hetekkel korábban kezdődhet a szüret az ország legtöbb borvidékén

2018.07.25

Gazdaság

A szőlő csaknem mindenhol megfelelő állapotú, így mennyiségben és minőségben is jó évet várnak a termelők, derül ki a Syngenta helyzetképéből. A vállalat előrejelzése szerint a következő hetekben a csapadékos időjárás miatt felszaporodó kórokozókra, különösen a hatalmas károkra képes szürkerothadásra kell figyelmet fordítaniuk a szőlőtermesztőknek.

Közel félszáz borászat vesz részt az év legnagyobb kékfrankos kóstolóján

2017.04.20

Országos hírek

Tizenkét magyarországi borvidék mintegy ötven borászatának több mint száz kékfrankosa és bikavére lesz megtalálható a Winelovers Kékfrankos Április Nagykóstolóján szombaton a budapesti Corinthia Hotelben.

Debrecen prémium vörösbora lett a szekszárdi Bodri Pincészet kékfrankosa

2017.01.23

Aktuális

Mintegy egy hektáros szőlőbirtokot vásárol Debrecen az érmelléki borvidéken, s ezzel jelképesen is hozzájárul az egykor a város szőlőskertjének tekintett térség fejlesztéséhez. Pénteken egy sajtótájékoztató keretében mutatták be a száz hazai bormintából kiválasztott 2017-es debreceni borokat.

Két újabb borvidéket veszélyeztet a szőlő aranyszínű sárgasága

2016.10.27

Aktuális

A Soproni borvidéken és a Villányi borvidék közelében is megjelent a betegség kórokozója, amely végzetes károkat okozhat a szőlőben.

Korán megjelent a lisztharmat a szekszárdi borvidéken

2016.04.30

Helyi hírek

Tokaj végzett az élen az Országos Syngenta Borversenyen

2016.03.10

Aktuális

A Tokaji borvidék borászatai vitték a prímet az idei Országos Syngenta Borversenyen.

Április 30-ig nyújthatnak be új borszőlő ültetvény telepítésére kérelmet a termelők

2018.03.27

Aktuális

Idén is április 1. és 30. között nyújthatnak be új borszőlő ültetvény telepítésére kérelmet a termelők a területileg illetékes hegybíróhoz, az országosan igényelt terület nagysága nem haladhatja meg a 652 hektárt - közölte a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kedden az MTI-vel.

A szekszárdi és villányi vörösborok vitték a prímet az idei Országos Syngenta Borversenyen

2017.03.11

Aktuális

Ismét Tokaj nyert a borvidékek között a XVI. Országos Syngenta Borversenyen, ahol az ország összes bortermelő térségéből benevezett 459 nedű közül a legjobbnak választott tizenháromból hetet készítettek a történelmi borvidék borászai.

Borvidékek Szekszárdtól délre: Bemutatkoznak a horvát Dunamente borai

2017.01.16

Aktuális

A BorEgyetem következő borkóstolós előadásának vendégei a horvát Dunamente boraival ismerkedhetnek meg a PTE KPVK-n január 18-án. Az előadó Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője lesz.

Jelentős fagykárok országszerte

2016.05.02

Aktuális

A Soproni borvidéken mintegy hetven-nyolcvan százalékban elfagytak a szőlőültetvények a múlt heti fagyokban, de a gazdák előrejelzései szerint az országos gyümölcstermés fele is odaveszhetett.

Szekszárd is kiemelt helyszíne lesz a Bor Maratonnak

2016.03.19

Kitekintő

Összefogás a minőségi nedűkért a szekszárdi borvidéken

2015.12.14

Helyi hírek