2024.04.20, Szombat
A szekszárdi borvidék 35 borászata fogott össze egy nemes ügy érdekében

A szekszárdi borvidék 35 borászata fogott össze egy nemes ügy érdekében

mti

2022.05.15. 07:52

A 2500 hektár összterületű borvidék a legsokszínűbb kínálatot nyújtja, hiszen a könnyű fehérektől a rozékon át a testes vörösborokig minden megtalálható a pincéiben.

Hirdetés

A Szekszárdi borvidéken már hagyománynak számít a borászok együttműködése a térség szakmai presztízsének további növelése, a borkultúra fejlesztése és népszerűsítése érdekében. Most 35 helyi borászat összefogásával – a Szekszárd Borvidék Nonprofit Kft. égisze alatt – elkészült egy telefonos applikáció is, amelyen keresztül elérhető a tájegység borturizmusához kapcsolódó összes információ - írta az origo.hu. A mobiltelefonos alkalmazást, valamint a vállalkozás megújult web-, Facebook- és Instagram-oldalát élménydús bortúrával egybekötött sajtótájékoztatón mutatták be.

A tájékoztatón Vesztergombi Csaba, a Vesztergombi Pincészet tulajdonosa, a Szekszárd Borvidék Kft. felügyelőbizottságának elnöke a 2500 hektár összterületű borvidék értékeire, lehetőségeire és kiváló eredményeire hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy a legsokszínűbb kínálatot nyújtják, hiszen a könnyű fehérektől a rozékon át a testes vörösborokig minden megtalálható ezen a borvidéken.

Helyi hírekSzekszárdborborvidék