2024.04.20, Szombat

Borvidékek Szekszárdtól délre: Bemutatkoznak a horvát Dunamente borai

borkultura.pte.hu

2017.01.16. 12:53

A BorEgyetem következő borkóstolós előadásának vendégei a horvát Dunamente boraival ismerkedhetnek meg a PTE KPVK-n január 18-án. Az előadó Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője lesz.

Hirdetés

A Szekszárdi borvidéktől alig egy órára már a horvát Dunamente borrégió pincészeteit találjuk, ahol a legelterjedtebb szőlőfajta az olaszrizling, de az utóbbi években egyre többen foglalkoznak kékszőlőkkel is.

Az előadás alatt három trió vagy kvartett lép fel: olaszrizlingek, egyéb fehér fajtaborok és vörösborok. A horvát Dunamente három borvidékből áll: Baranja/Drávaszög, Erdut/Erdőd és Srijem/Szerémség, amelyek mindegyikénél a Duna közelsége meghatározó tényező. Ugyanakkor a talajszerkezet és a fekvés különbözősége a borok esetében is megmutatkozik.

Izgalmas kaland lesz legalább virtuálisan, borok által felfedezni a közeli, ám a legtöbb szekszárdi borkedvelő számára még ismeretlen borvidékeket.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a BORkultúra  SzabadEGYETEM rendhagyó januári rendezvényére, amelynek előadója Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője.

Házigazda: Heimann Zoltán, a Borkultúra Szabadegyetem rektora

Időpont: 2017. január 18. szerda 18.00

Helyszín: PTE KPVK Étterem (Szekszárd, Rákóczi utca 1.) Bejárat a Mátyás király utca felől) Beléptetés 17:30-tól

A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrációs határidő: 2017. január 15. (vasárnap) 24 óráig a [email protected] címen. Csoportos jelentkezés esetén kérik a társaság tagjainak nevét is feltüntetni. A nem regisztrált BSZE-tagok programra való jelenkezését csak a szabad kapacitások erejéig tudják fogadni.

Részvételi díj: 3.800,- Ft. PTE hallgatóknak, oktatóknak, dolgozóknak 2.200,- Ft.

Aktuálisborvidékprogramokborkultúrapécsi tudományegyetemDunamente