2024.04.22, Hétfő

Hirdetés

Még az idén megújul az 56-os út szekszárdi tehermentesítő szakaszának egy része, valamint őszre elkészül a Kölesd-Paks összekötő út, ami a legjelentősebb tétel a „Komplex útfelújítási program Tolna megyében” programba sorolt mellékutak közül.

- Az 56-os számú főút a tavaly ősszel átadott palánki körforgalomtól Szekszárd belterületéig újul meg még ebben az évben. Ez mintegy nyolcszáz méter hosszúságú, egyre jelentősebb forgalmú útszakasz felújítását jelenti – mondta el Horváth István, Szekszárd és térsége országgyűlési képviselője hétfő délelőtt sajtótájékoztatón, Tengelicen. 

- A Palánk és a 6-os számú főút tolnai bekötőútja közötti rossz állapotú útszakasz 2017-ben szintén megújul – közölte a képviselő.

A sajtótájékoztató helyszínének azért Tengelicet választották, mert a település határában vezető 6233-as számú mellékút az országos komplex útfelújítási program Tolna megyét érintő részének a leghosszabb szakasza.

- A Pakstól a 63-as számú főútig vezető útszakasz hossza mintegy 15 kilométer, a felújításának költsége  1,4 milliárd forint – ismertette Becze Szabolcs, a Magyar Közút Zrt. Tolna Megyei Igazgatóságának vezetője. Az út nagy része új alapot kap, az útszakasz mintegy 80 százalékát felmarják. A rekonstrukcióval érintett területen megújul három híd és két buszmegálló is – közölte.

Forrás: kadarka.net

Fotó: illusztráció, nol.hu

Galéria

Helyi hírekTolna megyeSzekszárdPaksútfelújításmagyar közúttengelic