2024.03.28, Csütörtök
Bátorságpróbára várják a fiatalabb korosztályt Szekszárdon
szekszard.hu

Bátorságpróbára várják a fiatalabb korosztályt Szekszárdon

szekszard.hu

2019.10.03. 08:00

Rendhagyó módon új eseménnyel zárja a fesztiválszezont Szekszárd.

Hirdetés

Október 5-én, szombaton a Prométheusz-parkban első alkalommal bonyolítják le a Szent Mihály Bátorság Napot. Dr. Haag Éva alpolgármester a Babitsban tartott sajtótájékoztatón kifejtette, a Szekszárdi Helyi Közösség Helyi Akciócsoport (HACS) nyertes pályázatának köszönhetően jöhet létre a rendezvény. A TOP-os kiírásban 17 szekszárdi civil szervezet, intézmény és vállalkozás jutott támogatáshoz. A kedvezményezettek a finanszírozás révén elsősorban szabadidős, kulturális aktivitást elősegítő rendezvények, programsorozatok lebonyolítását valósíthatják meg a következő egy, másfél évben.

Kiváló kezdeményezésről van szó, amely mögé társszervezőként örömmel állt oda a Babits Mihály Kulturális Központ – jelentette ki Zsikó Zoltán ügyvezető igazgató. Kitért arra is, hogy keretbe foglalják fesztiválszezont, hiszen májusban a Háry János Mesefesztivállal kezdtek, most a Szent Mihály-napi bátorságpróbával zárják programsorozatukat.   

A rendezvény szervezője a Magyarországi Családi Bölcsődék Közhasznú Egyesülete (MACSKE). Az egyesület képviseletében Csőke József projektvezető ismertette a programokat. Elmondta, sok-sok kihívással várják a bátor szekszárdi gyermekeket. Óvodások, kisiskolások és felső tagozatosok számára alakítanak ki tíz-tíz állomásból álló akadálypályát, amelyek teljesítése ügyességet, bátorságot és akaraterőt igényel. A teljesítést igazoló pecséteket összegyűjtő gyermekeket 17 órától ünnepségre várják, ahol a Csurgó zenekar húzza a talpalávalót.

AktuálisSzekszárdTolna megyebátorságpróbaPrométheusz park