2024.03.29, Péntek
Ereszcsatornát javítottak, de az ár sokszorosát követelték

Ereszcsatornát javítottak, de az ár sokszorosát követelték

police.hu

2016.10.10. 09:59

Egy 26 éves román férfi egy tamási és egy ozorai nyugdíjastól csalt ki munkájáért irreálisan magas árat.

Hirdetés

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető még júliusban egy 77 éves ozorai férfinak felajánlotta, hogy munkatársaival az ereszcsatornáját ötezer forint fejében kicserélik. A sértett megállapodott a munkáról, de a bádogosok a munka végeztével 150.000 forintot követeltek. A sértett az összeget átadta, de amikor kiderült, hogy a szolgáltatás reális értéke 45.000 forint, feljelentést tett a rendőrségen.

Ezután egy 78 éves tamási asszonnyal is ugyanezt eljátszotta a férfi még ugyanezen a napon. Neki azt ajánlotta, hogy 13.000 forint ellenében elvégzik a csatorna javítását, ám amikor a munkával végeztek, 70.000 forintot követeltek. A nő a kért összeget kifizette, de amikor kiderült, hogy a munka nem ért többet 35.000 forintnál, ő is a rendőrséghez fordult.

 

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították az elkövetőt, egy 26 éves román férfit, majd gyanúsítottként hallgatták ki két rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított szabadlábon védekezhet.

 

A Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek vádemelési javaslattal a napokban átadták.

 

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy mielőtt igénybe veszik a szolgáltatásokat, győződjenek meg a szolgáltató megbízhatóságáról. Kérjék el az engedélyüket, vagy a tevékenységükre jogosító okmányaikat. Kérjenek referenciát, de szerencsésebb, ha a településükön már jól ismert szakembereket bízzák meg a munka elvégzésével. A szolgáltatás részleteit tisztázzák előre, térjenek ki minden részletre, rögzítsék írásos formában is, az árat is foglalják bele. Megfelelő szakértelem hiányában kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, vagy ismerőseiktől. Amennyiben a megállapodásban foglaltaktól eltérnek, hívják fel a szolgáltató figyelmét a megállapodásuk tartalmára.

Amennyiben mégis áldozattá válnak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán.

Helyi hírekrendőrségcsalás