2024.07.23, Kedd

Helyi hírek

Huszadik alkalommal rendezik meg a bonyhádi népzenei találkozót

2023.10.03

Huszadik alkalommal rendezik meg október 14-én és 15-én Bonyhádon a Halmos Béla Országos Népzenei Találkozót, amelyen az eddigi legtöbb résztvevő lép fel.

A Roszatom vezérigazgatójával találkozott Paks polgármestere

2023.10.01

Az atomerőmű bővítésen dolgozó munkavállalók és családtagjaik úgy érzik magukat Pakson, mintha otthon lennének – mondta a város polgármesterének Alekszej Lihacsov. A Roszatom vezérigazgatója az építkezésen tett bejárást követően folytatott megbeszélést Szabó Péterrel.

Október 1-jén újra a szépkorúakat köszöntik Szekszárdon az idősek napja alkalmából

2023.09.29

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata az idősek napja alkalmábóli dén is megszervezi a „Szépkorúak Köszöntése” elnevezésű rendezvényét - derült ki a szekszard.hu tájékoztatásából.

Zöld Város: A lakótelepi járdaépítések kezdődnek a jövő héten Szekszárdon

2023.09.26

A 65%-ot közelíti a Zöld Város Program készültsége. A Liszt tér és a Luther tér közti sétányt a kivitelező már átadta zöldítésre, elkészült a múzeum környéke és a Luther téren is napokon belül végeznek az építési munkákkal.

A szekszárdi Wosinsky Mór Múzeumban folytatódik a Magyar Géniusz Vándorkiállítás

2023.09.23

Hatalmas érdeklődés övezi a Petőfi 200 emlékév keretében megvalósuló Magyar Géniusz Vándorkiállítást. Eddig összesen 150 ezren tekintették meg a vidék géniuszait felvonultató nagyszabású tárlatot, amely szerdától a szekszárdi Wosinsky Mór Múzeumban látható - közölte az MTI-vel szerdán a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

Óriási kapacitás szűk helyen – bravúros munkaszervezéssel halad a paksi bővítés

2023.09.22

Rendkívül összehangolt kivitelezésre és logisztikára van szükség a Paks II. beruházás most zajló építési projektjében, ahol a Duna Aszfalt mellett több társaság is jelentős gépparkkal dolgozik.

Múzeumi családi napot szerveznek szeptemberben a Paksi Városi Múzeumban

2023.09.20

Változatos múzeumpedagógiai programokkal várják az érdeklődőket szeptemberben a Paksi Városi Múzeumban. Az elmúlt hétvégén családi napot tartottak - tájékoztatott róla a paks.hu honlapján.

Segítség a kiemelkedő képességű diákoknak Szekszárdon

2023.09.18

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottsága 2023-ban is meghirdeti a kiemelkedő képességű, a városi székhelyű intézményekben tanulmányaikat folytató fiatalok és felkészítőik teljesítményeinek elismerésére a Mecénás Tehetséggondozó Támogatást.

Alternatív helyszínen várja az érdeklődőket a szekszárdi piac szeptember 16-án

2023.09.16

A szombati piac nem a megszokott helyen, hanem alternatív helyszínen várja az érdeklődőket szeptember 16-án.

Számos útlezárásra kell számítani a Szekszárdi Szüreti Napok ideje alatt

2023.09.14

Szeptember 14-én, csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a Szekszárdi Szüreti Napok. A fesztiválhelyszínek építésének időigénye miatt lezárásokra kell számítani a városban - tájékoztatott róla Szekszárd városi honlapja.

Felújította irodaházát a szekszárdi Szakács Kft.

2023.09.12

Felújította és bővítette irodaházát, technológiai fejlesztéseket valósított meg az épületgépészettel foglalkozó, szekszárdi Szakács Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 239 millió forintos támogatásával - közölte a cég az MTI-vel.

Szekszárd külterületi részein hirdettek meg nyilvános árverésre ingatlanokat

2023.09.10

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala nyilvános árverés keretében értékesítésre hirdetett meg több ingatlant is Szekszárd külterületi részein.

Videón mutatjuk meg, hogy pörögtek fel a paksi bővítés munkálatai

2023.09.08

A hatos blokk földmunkáinál 30-40 teherautó dolgozik folyamatosan.

Új csapattal kezdik a bajnokságot a szekszárdi kosarasok

2023.09.06

A legutóbbi bajnokságban negyedik helyen végzett Atomerőmű KSC Szekszárd csapatából többen is távoztak, így megújult kerettel, hat új játékossal kezdi a 2023/24-es bajnokságot az együttes.

Felállt a kiütés utáni sokkból a Paks

2023.09.04

A győzelme után a paksi együttes öt mérkőzésből nyolc ponttal nyolcadik a tabellán.

Női kosárlabda NB I - Két ponttal nyert a Szekszárd

2023.10.02

A Szekszárd hazai pályán 79-77-re nyert a Szigetszentmiklós ellen a női kosárlabda NB I alapszakaszának szombati játéknapján.

Októbertől Tolna vármegyében is változik az ügyeleti ellátás

2023.09.30

Az ügyeleti alapellátást 2023. október 1-től Tolna vármegyében is az Országos Mentőszolgálat látja el, majd az egységes, két elemből álló, betegközpontú rendszert (háziorvosi ügyeleti ellátás, sürgősségi ügyelet) a jövő év elejéig fokozatosan bevezetve - egyelőre a főváros kivételével - az ország egész területén biztosítani fogja minden rászoruló számára.

Új névadó szponzora van a KSC Szekszárdnak

2023.09.28

Új névadó szponzora van az eddig Atomerőmű KSC Szekszárd néven szerepelt női kosárlabdaklubnak, amely a bajnoki rajt előtt hároméves támogatói szerződést kötött a szekszárdi Tarr Kft.-vel.

Bérlakásra írt ki pályázatot a szekszárdi önkormányzat

2023.09.24

Pályázatot hirdet Paks Város Önkormányzata egy Fenyves utca 12. szám alatti két szobás (48 négyzetméter, fsz./2.) költségalapon meghatározott lakbérű lakás bérleti jogviszonyára.

Paks II: gyorsítják a beruházást, jelenleg 140 magyar beszállító cég dolgozik az építkezésen - galéria

2023.09.23

Már szerkezetkész a betonvas-szerkezeteket összeszerelő üzem; jövőre 2000-en dolgoznak majd a paksi beruházáson.

Felcsútra látogat a Paks háromhetes bajnoki szünet után

2023.09.21

Bognár István csapata nyolc ponttal a nyolcadik helyen várj a folytatást.

Jubileumi fotókiállítást rendeztek a paksi Atom téren

2023.09.19

Fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett fotókiállítást a Paks II. Atomerőmű projekt fővállalkozója, az Atomstroyexport vállalat az Atom téren.

A Deák iskoláért mozogtak a legtöbbet Pakson

2023.09.17

Véget ér a Millió lépés az iskoládért! elnevezésű országos program, melynek lényege az volt, hogy minél több résztvevő bevonásával, rendszeres mozgással lépéseket gyűjtsenek az iskolák, és minél többször végig járják virtuálisan az Országos Kékkört. Pakson a Deák Ferenc általános iskola teljesített a legjobban a programban. Teljesítményükkel megfeleltek az önkormányzat támogatói felhívásának, az ezért kapott jutalomból vásárolt eszközöket pedig szeptember 15-én megmutatták Szabó Péter polgármesternek.

Zöld Város: A II. világháborús emlékmű környékén is elkészült a burkolat

2023.09.15

Továbbra is az ütemezésnek megfelelően halad a Zöld Város Program építési része. Hámori Szabolcs, a kivitelező HGT Invest Kft. vezetője arról számolt be, hogy gőzerővel dolgoznak, a határidőt tartani tudják - derült ki Szekszárd városi honlapjának tájékoztatásából.

Második évadát nyitja a Fitos Dezső Társulat a Szekszárdi Bornapokon

2023.09.13

Taven Baxtale! - Legyetek szerencsések! című összművészeti, artista- és bábelemekben gazdag, a cigány mesterségeket bemutató produkciójával nyitja második évadát a Fitos Dezső Társulat szeptember 13-án a Szekszárdi Bornapokon.

Az erdei vasutat ünneplik a hétvégén a Gemencen

2023.09.11

Gyerekprogramokkal, nosztalgia-gőzmozdonyos kirándulással, kiállításokkal várja a természetkedvelőket szombaton a Gemenc Zrt., a gemenci erdei vasút napján.

Csaknem negyven program a Szekszárdi Szüreti Napokon

2023.09.09

Csaknem negyven program, koncertek, kiállítások, színházi előadások, borudvar várja a közönséget szeptember 14. és 17. között az idei Szekszárdi Szüreti Napokon, a tolnai megyeszékhely legnagyobb kulturális, bor- és gasztronómiai fesztiválján.

Zöld Város: Elkezdődött a bíróság körüli terület felújítása

2023.09.07

Továbbra is az ütemezésnek megfelelően halad a Zöld Város Program kivitelezése. A burkolatok kétharmada már a helyére került, a Szent István téri sétányon a Babits Mihály Kulturális Központ előtt már a végső tereprendezés zajlik és hamarosan a múzeum melletti területen is az utolsó fázisához ér az építkezés.

Nagyszabású munka kezdődött el a Paks2-es beruházás második új blokkjánál is

2023.09.05

Miután a leendő ötös blokk alatt már kivitelezték ezt a feladatot, most a hatos blokk alatt zajlik a talajkitermelés.

Paksi tájfutók is a legjobbak között a Szlovák Szenior Tájfutó VB-n

2023.09.03

Aradi Tamás, Schreiner Ferenc, Böröcz Ildikó és Kiss Gábor (a képen b-j.) képviselték a Paksi SE tájfutóit a Szlovák Szenior Tájfutó Világbajnokságon - számolt be róla Paks városi honlapja.