2024.02.23, Péntek

Helyi hírek

Labdarúgó NB I - Kikapott Debrecenben, így nem ugrott élre a Paks

2023.11.13

Nem tudott a tabella élére ugrani a Paks, mivel 1-0-ra kikapott Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának záró találkozóján.

Zöld Város: Rövidesen kezdődik a műszaki átadás Szekszárdon

2023.11.11

A járdák aszfaltozása elkészült, a Kölcsey lakótelepen a térköves burkolások jó ütemben haladnak és az Auchan áruház melletti területen is az utolsó simításokat végzik. Napokon belül befejeződik a munka a Prométheusz parkban is, a jövő hét második felére már csak a levonulás marad.  Ennek megfelelően a négyből két munkaterületre november 10-re már kitűzték a műszaki átadás kezdő időpontját, a másik kettőnél ugyanez várhatóan november 14-e lesz. A vállalkozó HGT Invest Kft. tehát az ígéreteknek megfelelően határidőre teljesít.

Új orvosi eszközöket kapott a szekszárdi rendelőintézet

2023.11.09

Az Emberi Erőforrás-fejlesztési Operatív Program 285 millió forintos támogatásával bővült és korszerűsödött a szekszárdi kórház járóbeteg-ellátást végző szakrendelőinek orvosi eszközparkja - közölte az intézmény az MTI-vel.

A legdurvább külső behatásoknak is ellenállnak a paksi bővítésben készülő blokkok

2023.11.07

Akár egy robbanás vagy egy repülőgép lezuhanása esetén is ellenállnak a készülő létesítmények.

November végéig lehet benyújtani a kárenyhítési kérelmeket

2023.11.05

A korábbi évekhez hasonlóan idén is november 30-ig lehet benyújtani a 2023. kárenyhítési évben bekövetkezett mezőgazdasági károk után a kárenyhítő juttatás iránti kérelmeket - közölte az Agrárminisztérium.

Büntetőkkel harcolta ki a továbbjutást a Paks Kispesten

2023.11.03

Úgy tűnt, Hahn János 88. percben szerzett gólja eldönti a találkozót, ám a hazaiak egy távoli lövéssel hosszabbításra mentették a meccset.

A Magyar Kupában is folytathatja a menetelést a Paks

2023.11.01

A fővárosiak nem szerepelnek jól a másodosztályban, meglepetés lenne, ha a paksiak éppen a Honvéd ellen esnének ki a kupából.

A Paks II műszaki főmérnöke úgy ismeri a hazai elektromos hálózatot, mint a tenyerét

2023.10.30

Tari Gábor a Mátravidéki Erőmű lakótelepén nőtt fel, amely valamikor Európa egyik legkorszerűbb erőműve volt. Egyenes vonalban felívelő pályáján azóta a magyar villamosenergetikai rendszer egyik legelismertebb szakemberévé vált. Műszaki egyetemi tanulmányai után egyszerű hálózattervező mérnökként kezdte a munkáját, majd eljutott a MAVIR vezérigazgatói székéig is. Jelenlegi munkahelye, a Paks II. beruházás Magyarország gazdasági fejlődésének egyik alappillére, ahol az 1969 és 1987 között felépült magyar atomerőmű négy 500 MW-os blokkja közvetlen szomszédságában további két 1200 MW-os blokk épül meg a közeli jövőben.

Edzőváltás lett a sorozatos vereségek vége Pakson

2023.10.28

A vezetőség menesztette Csirke Ferenc vezetőedzőt.

Jogerősen pert nyert a szekszárdi közgyűlés

2023.10.26

A Fővárosi Ítélőtábla tegnapi döntése alapján a Közgyűlés összeférhetetlenséget megállapító határozata jogszerű volt, Ács Rezső polgármesteri jogviszonya 2023. október 18-ával megszűnt.

Férfi kosárlabda NB I - Sima kaposvári siker Pakson

2023.10.24

A Kaposvár 82-73-ra diadalmaskodott az Atomerőmű SE otthonában a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának szombati záró összecsapásán.

Nagy gondossággal tervezték meg az új blokkok hűtését

2023.10.20

A meglévő hidegvíz-csatornát mélyítik, szélesítik és egy új csúcshűtőkkel is ellátott melegvíz-csatornát építenek, ezek segítségével biztosítják az új atomerőmű működéséhez szükséges hűtővizet Pakson. A rendszer tervezésénél nagy körültekintéssel jártak el, figyelembe vették a Duna vizének az évszázad végéig várható hőmérséklet-emelkedését és vízhozamváltozását is.

Az Alisca Terra végzi Szekszárd zöldfelületeinek karbantartását

2023.10.18

A Közgyűlés döntése értelmében októbertől az önkormányzati tulajdonú Alisca Terra Nonprofit Kft. látja el Szekszárd közterületein a parkfenntartási és zöldterületgondozási feladatokat - derült ki a szekszard.hu tájékoztatásából.

Kezdődik a regisztráció: az idős szekszárdiak ajándékcsomagot igényelhetnek karácsonyra

2023.10.15

A csomagok pontos tartalma a regisztrációt követő beszerzés során véglegesedik.

Felújították Németkér orvosi rendelőjét

2023.10.13

Az orvosi rendelő felújítása mellett a többi közt utakat, óvodai játszóteret újítottak fel, kerékpárutat építettek és orvosi eszközöket szereztek be.

Nagyvad terelővadásztot tartanak Szekszárd környékén

2023.11.12

A Szekszárdi Aranyfürt Vadásztársaság az év végéig több alkalommal is nagyvad (disznó, szarvas) terelővadászatot tart a városkörnyéki galériaerdőkben. A vadászat célja a városkörnyéki területeken megbúvó vadak ritkítása, ezáltal a vadkár csökkentése a lakott területeken.

Átadták az idei gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmeket: Tolnából Zsikó Zoltán kapta meg az elismerést

2023.11.10

Tizenkilenc vadász, köztük Bodrogi Gyula, a nemzet színésze vehette át szerdán Budapesten a gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmet, amellyel minden vármegyéből egy olyan vadászt tüntetnek ki, aki kimagasló erőfeszítést tett a jótékonysági vadászat népszerűsítéséért és sikeréért.

Befejeződött a szőlőhegyi óvoda bővítése Szekszárdon

2023.11.08

Befejeződött az óvoda felújítása és bővítése, valamint bölcsőde kialakítása Szekszárd szőlőhegyi városrészén - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

Labdarúgó NB I - Az MTK elsőként pontot szerzett Pakson

2023.11.06

A Paks hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el az MTK ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Csehországban aratott sikert a Szekszárd az Európa-kupában

2023.11.04

Djokics Zseljko vezetőedző együttese magabiztosan lépett pályára, az első felvonásban nyolcpontos előnybe került, és végül hatpontos sikert aratott.

Hétfőn kezdődik a ledizzók osztása Szekszárdon

2023.11.02

A nyáron lezajlott lakossági ledcsere programra több mint hatszázan regisztráltak érvényesen, ők a háztartásukban használt régi hagyományos izzóik helyett költségmentesen juthatnak most hozzá új, ledes izzókhoz, melyek segítségével érezhetően csökkenhet a villanyszámlájuk jelentős mennyiségű villamosenergiát takaríthatnak meg otthonaikban.

Tolna vármegye egészségügyének is fontos beruházás zajlott le

2023.10.31

Az új ultrahang-berendezések javítják a szív- és érrendszeri ellátást a Szívgyógyászati Klinikán és az I. számú Belgyógyászati Klinika kardiológiai tanszékén.

Ezúttal videón mutatjuk meg, hol tart az új Duna-híd építkezése

2023.10.29

A kalocsai oldalon, a mederhídon és a jobb parton is nagyon közel járnak a végkifejlethez a munkálatok a Duna Aszfalt generálkivitelezésében zajló projektben.

Vereséget szenvedett Olaszországban a Szekszárd

2023.10.27

Az EK-ban egy győzelemmel és két vereséggel harmadik helyen álló Szekszárd jövő szerdán a cseh Chomutovnál vendégeskedik.

Bonyhádon is csillaghullás vette kezdetét október 23-án

2023.10.25

A Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár a tolnai városban tartott ünnepi beszédet.

Egy szekszárdi berkenye lett az Év Fája

2023.10.21

A 2010 óta minden évben megszervezett versenyre idén 21 fát jelöltek.

Idén is karácsonyi ajándékcsomagot kapnak a szépkorú szekszárdi polgárok: november 3-ig lehet regisztrálni rá

2023.10.19

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2023 decemberében – immáron hetedik alkalommal – karácsony közeledtével ismételten megajándékozza az idős szekszárdi polgárokat.

Szerelőcsarnokot épített a tolnai Agro-Tipp Kft.

2023.10.17

Csaknem ezer négyzetméteres szerelőcsarnokot épített a mezőgazdasági gépek kereskedelmével foglalkozó tolnai Agro-Tipp Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 209 millió forintos támogatásával.

Dombóvárra is ellátogat a lelki egészséget támogató roadshow

2023.10.14

Az egyik küldetése az, hogy a fiatalok képesek legyenek segítséget kérni krízis esetén.

Tolnában is rendben elindult az új alapellátási ügyeleti rendszer

2023.10.12

Rendben elindult az új alapellátási ügyeleti rendszer az október 1-jén csatlakozott Heves, Tolna és Csongrád-Csanád vármegyében; egy nap alatt 388 beteget láttak el - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője hétfőn az MTI-vel.