2023.09.22, Péntek

Helyi hírek

Modern eszközökkel és gépparkkal gazdagodott a szekszárdi agrárszakképzés

2023.05.21

Egy szakmát igazán a gyakorlatban lehet elsajátítani - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Nobilis Márton, az AM élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban rendezett átadó ünnepségen, Szekszárdon.

A Duna felett avattak bokrétát hazánk egyik legjelentősebb építési projektjén - videó

2023.05.19

Ennél magasabbra már nem nyúlik a Tolna és Bács-Kiskun között épülő híd, megmutatjuk a beruházás egyik legfontosabb eseményét.

Több mint 10 kilométeres kétsávos közút épült a Dunántúlon a paksi Duna-híd projektjében

2023.05.17

Az 5124-es út a Duna nyugati partján új nyomvonalon jött létre, a Paks és Kalocsa között épülő főútra merőleges irányban fut.

Tolnában is szirénapróbára kerül sor hétfőn

2023.05.15

A lakossági riasztó rendszer (Monitoring és Lakossági Riasztó - MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett morgatópróbájára kerül sor hétfő délelőtt 11 órától; ebben az időpontban az ország több száz pontján megszólalnak majd a szirénák - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap közleményben a közösségi oldalán.

Május 31-ig lehet tűzifát igényelni Szekszárdon

2023.05.13

A következő téli szezonnal kapcsolatos tűzifa igénylésről tartott sajtótájékoztatót a városházán Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér, a Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottság elnöke.

Bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon

2023.05.11

Több mint egy kilométerrel bővül a kerékpárút-hálózat Szekszárdon, az építkezés szeptember 30-án fejeződik be.

Hét régióban, köztük Szekszárdon is folytatódik a szúnyogirtás

2023.05.09

Hét régióban folytatódik a szúnyogirtás a héten: többek között földi biológiai lárvagyérítést terveznek a szakemberek a Dunakanyarban, valamint a folyó szekszárdi, bajai és mohácsi térségében, ahogyan a Velencei-tó környéki lápos élőhelyeken is - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Több helyszínen is fűnyírást végeznek Szekszárdon

2023.05.06

2023. 18. hetében több utcában is fűnyírásra, illetve kaszálásra kerül sor - tájékoztatott róla Szekszárd városi honlapja.

Hencze Tamás Kossuth-díjas festőművész hagyatékából nyílik kiállítás

2023.05.04

A bemutatón helyet kapnak főbb művei, köztük az orientalista kalligráfiát idéző Iniciálé (1982), az orosz konstruktivizmus színeit használó Vörös diptichon (2004) és néhány korai műve.

Új autóbuszokat állított forgalomba a Volánbusz Tolnában

2023.05.02

Négy új, Volvo B6SC-8900 típusú autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz április végén Tolna vármegyében, az új járművek nettó beszerzési értéke mintegy 255 millió forint volt; az új buszokkal a vármegyei flotta átlagéletkora 11,46 évre csökkent - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Haza után végre házuk is van a székelyeknek Tolna megyében

2023.04.30

A bukovinai székely származású politikus köszöntötte Hőgyész új közösségi házát.

Tolnában akár 100 százalékban fedezhető egy ingatlan vételára a falusi csokkal

2023.04.28

Azokon településeken, ahol alacsonyabbak a lakásárak, az ingatlanvétel nagyobb részben fedezhető a lakásvásárláshoz kapcsolódó támogatások és kedvezményes hitelek - csok, falusi csok, Babaváró hitel - együttes igénybevételével - derül ki a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank MTI-nek küldött csütörtöki elemzéséből.

Megüresedett önkormányzati bérlakásokra lehet pályázni Szekszárdon

2023.04.26

A Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. pályázatot hirdet az önkormányzat tulajdonában lévő, megüresedett bérlakások határozott időre szóló bérleti jogának megszerzésére.

Túrákkal, kiállításokkal, gyermekprogramokkal kezdődik az idény a Gemencen

2023.04.24

Kirándulásokkal, kiállításokkal, lovas bemutatóval és gyermekprogramokkal kezdődik a hét végén az idegenforgalmi idény a Gemenc Zrt. ökoturisztikai központjában, Pörbölyön.

A vendég DVTK-t legyőzve egyenlített a Szekszárd a bronzcsatában

2023.04.22

A Szekszárd két ponttal legyőzte a vendég DVTK-t a női kosárlabda NB I szerdai játéknapján, így egyenlített a bronzéremért zajló párharcban.

Felújított óvodát adtak át Őcsényben

2023.05.20

Több mint 600 óvodaépületet újítottak fel 2019 és 2022 között a Magyar Falu Program támogatásával - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Tolna vármegyei Őcsényben.

Elkészült a 6-os út támfala Paksnál

2023.05.18

Átadták szerdán a 6-os út paksi szakaszán, egy korábban omlásnak indult löszfal mentén épült támfalat - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Óvodásoknak szóló közlekedésbiztonsági program indul tíz városban, köztük Szekszárdon is

2023.05.16

A Biztonságosan az iskolába elnevezésű rendezvénysorozat a június 15-ig tartó roadshow a főváros után Sárváron, Debrecenben, Békéscsabán, Pécsett, Szolnokon, Makón, Kaposváron, Kecskeméten és Szekszárdon folytatódik.

Ismét támogatja a vállalkozóvá válást a Tolna Vármegyei Kormányhivatal

2023.05.14

A Tolna Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztálya újabb munkaerőpiaci program keretében egy hónapos szolgáltatást nyújt, valamint képzést szervez álláskeresőknek, a vállalkozásuk indításához szükséges jogi, pénzügyi, informatikai és vállalkozásfejlesztési készségek, ismeretek megszerzésére.

Egy forintért kínál építési telkeket tolnanémedi önkormányzata

2023.05.12

Jelképes áron, egy forintért kínál építési telkeket a tolnanémedi önkormányzat, ösztönözve a fiatalok letelepedését - mondta a település polgármestere az MTI-nek.

Tolna megyében is új volánbuszok állnak üzembe

2023.05.10

Az alacsony belépésű, akadálymentes kialakítású buszok légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal, valamint fedélzeti kamerarendszerrel is rendelkeznek - közölték.

Tolna vármegyei rendőr- és tűzoltónap volt Szekszárdon

2023.05.08

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében került sor a program lebonyolítására 2023. május 5-én - számolt be róla police.hu honlapján.

Kurucz Antalnét köszöntötte a szekszárdi alpolgármester

2023.05.05

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Gyurkovics János alpolgármester köszöntötte Kurucz Antalnét. Az aktív korában kifejezetten innovatívnak számító pedagógus Tolna vármegye több településén is tanított és munkásságával hozzájárult a szekszárdi pedagógusképzés alapjainak megteremtéséhez.

A munkabalesetek áldozataira emlékeztek Szekszárdon

2023.05.03

A munkabalesetben elhunyt és megrokkant munkavállalókra emlékeztek a Tolna Vármegyei Kormányhivatal munkatársai és meghívott vendégei április 26-án Szekszárdon, a Garay téren 2013-ban felavatott emléktáblánál.

Szekszárdi borász lett idén a Borászok Borásza

2023.05.01

Hamarosan véglegesítik a bormarketing stratégiát, amely az összefogásról szól, és fókuszba állítja a kultúrát, a gazdaságot, a hagyományt, az innovációt, a tapasztalatot és az edukációt.

Nagy változás előtt a Dombóváron is gyárat üzemeltető multi

2023.04.29

A Carrier 12 milliárd eurót fizet az épületklimatizálással foglalkozó üzletágért.

Kezdetét vette a Kerékpárosbarát Szekszárd elnevezésű projekt kivitelezése

2023.04.27

A munkaterület átadás-átvételi eljárással elkezdődött a fenntartható városi közlekedésfejlesztést szolgáló TOP-6.4.1-15-SE1-2016-00001 azonosítószámú „Kerékpárosbarát Szekszárd” elnevezésű projekt kivitelezése. A 314 125 008 forint európai uniós támogatásnak köszönhetően az eredetileg tervezett négy ütemből a II. és a III. valósulhat most meg.

Kezdődnek a szabadtéri kulturális rendezvények Szekszárdon

2023.04.25

A Tánc világnapjához, a Városi retro majálishoz és a Közösségek hetéhez kapcsolódó április végi, május eleji programsorozat vezeti fel az idei szabadtéri kulturális rendezvényeket Szekszárdon - mondta a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója kedden.

Százharminc madárodút telepítenek Szekszárd és Baja környékén

2023.04.23

Százharminc, fából készült madárodút telepítenek Szekszárd és Baja környékén áprilisban a Gemenc Zrt. munkatársai - közölte az erdőgazdaság csütörtökön az MTI-vel.

Jelentős fejlesztés kezdődik a PTE Szekszárdon működő gyakorlóiskolájában

2023.04.21

A Semmelweis Egyetem (SE) a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) közösen nyert el egymilliárd forintot gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből.