2024.07.14, Vasárnap

Helyi hírek

Női kosárlabda EK - A Pécs brit, a Szekszárd spanyol csapattal kezd a rájátszásban

2023.12.03

Az NKA Universitas Pécs brit, a TARR KSC Szekszárd pedig spanyol csapattal találkozik a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásának első fordulójában.

A Pécs és a Szekszárd is továbbjutott a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásába

2023.11.30

Szerdán mindkét magyar klub győzelemmel zárta a csoportkört, s az együttesek közösségi oldala szerint a többi csoport eredményei kedvezően alakultak, így mind a pécsiek, mind a szekszárdiak folytathatják szereplésüket a rájátszásban.

Nagy csatában kapott ki a KSC Szekszárd a spanyol Estudiantestől

2023.11.26

A Szekszárd hazai pályán nagy csatában kikapott a spanyol Estudiantestől szerdán a női kosárlabda Európa Kupa ötödik fordulójában.

Több mint harminc prózai és zenei előadó jelentkezett erre a szekszárdi irodalmi találkozóra

2023.11.24

A Kárpát-medencei Baka István vers-, énekeltvers- és prózamondó találkozót a hétvégén rendezik.

Befejezéséhez közelít a résfal építése Pakson

2023.11.22

Jól haladnak a terület-előkészítési munkák a Paks II. Atomerőmű területén annak érdekében, hogy megkezdődhessen a két új blokk alapozása. A körültekintően végzett, a hatóság által felügyelt munkálatoknak három szakasza van: a talaj kiemelése, a résfal megépítése és a talajszilárdítás. Mindhárom tevékenység folyamatosan zajlik, a résfalazás a befejezéséhez közelít.

Felújították a tolnai Szentháromság-szobrot

2023.11.20

Építésének 200. évfordulóján közadakozásból felújították a Tolna városi Szentháromság-szobrot.

Mezőgazdasági összeírást végez a KSH Pakson

2023.11.18

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatja a lakosságot, hogy Pakson mezőgazdasági összeírást végez „Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2023” elnevezéssel. Az adatfelvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma 2219.

Új helyszínen nyitja meg kapuit a paksi műjégpálya

2023.11.16

A Paksi Képtár épületében várja december 15-től a korcsolyázás kedvelőit a műjég – ezt Paks polgármestere jelentette be a közösségi oldalán.

Labdarúgó NB I - Kikapott Debrecenben, így nem ugrott élre a Paks

2023.11.13

Nem tudott a tabella élére ugrani a Paks, mivel 1-0-ra kikapott Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának záró találkozóján.

Zöld Város: Rövidesen kezdődik a műszaki átadás Szekszárdon

2023.11.11

A járdák aszfaltozása elkészült, a Kölcsey lakótelepen a térköves burkolások jó ütemben haladnak és az Auchan áruház melletti területen is az utolsó simításokat végzik. Napokon belül befejeződik a munka a Prométheusz parkban is, a jövő hét második felére már csak a levonulás marad.  Ennek megfelelően a négyből két munkaterületre november 10-re már kitűzték a műszaki átadás kezdő időpontját, a másik kettőnél ugyanez várhatóan november 14-e lesz. A vállalkozó HGT Invest Kft. tehát az ígéreteknek megfelelően határidőre teljesít.

Új orvosi eszközöket kapott a szekszárdi rendelőintézet

2023.11.09

Az Emberi Erőforrás-fejlesztési Operatív Program 285 millió forintos támogatásával bővült és korszerűsödött a szekszárdi kórház járóbeteg-ellátást végző szakrendelőinek orvosi eszközparkja - közölte az intézmény az MTI-vel.

A legdurvább külső behatásoknak is ellenállnak a paksi bővítésben készülő blokkok

2023.11.07

Akár egy robbanás vagy egy repülőgép lezuhanása esetén is ellenállnak a készülő létesítmények.

November végéig lehet benyújtani a kárenyhítési kérelmeket

2023.11.05

A korábbi évekhez hasonlóan idén is november 30-ig lehet benyújtani a 2023. kárenyhítési évben bekövetkezett mezőgazdasági károk után a kárenyhítő juttatás iránti kérelmeket - közölte az Agrárminisztérium.

Büntetőkkel harcolta ki a továbbjutást a Paks Kispesten

2023.11.03

Úgy tűnt, Hahn János 88. percben szerzett gólja eldönti a találkozót, ám a hazaiak egy távoli lövéssel hosszabbításra mentették a meccset.

A Magyar Kupában is folytathatja a menetelést a Paks

2023.11.01

A fővárosiak nem szerepelnek jól a másodosztályban, meglepetés lenne, ha a paksiak éppen a Honvéd ellen esnének ki a kupából.

Labdarúgó NB I - Hónapokra kidőlt a Paksból Silye Erik

2023.12.02

Vállműtét miatt hónapokig harcképtelen lesz Silye Erik, a labdarúgó OTP Bank Ligában listavezető Paks játékosa.

Női kosárlabda NB I - Nagy csatában diadalmaskodott az ELTE BEAC

2023.11.27

Az ELTE BEAC nagy csatában 82-79-re legyőzte a vendég Szekszárd csapatát a női kosárlabda NB I szombati játéknapján.

Közösségi tereket fejlesztettek Paks külső településrészein

2023.11.25

Lezárult a Településrészi közösségi terek fejlesztése című projekt, amelyben 42,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott Paks az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. A külső településrészek fejlesztésére 2021-ben nyerte el a támogatást Paks Város Önkormányzata.

Új építési projekt igazgatót neveztek ki a Paks II. Atomerőműhöz

2023.11.23

A vezető fogja koordinálni a blokkok építését, az építkezéshez szükséges anyagbeszerzéseket, valamint a dokumentációval kapcsolatos feladatokat is.

Eredményesen zárulnak munkához jutást segítő programok Tolnában

2023.11.21

Sikeresen zárul az Út a munkaerőpiacra és az Ifjúsági garancia program ez év végén Tolna vármegyében: az előbbinek köszönhetően mintegy 9 ezren, az utóbbi esetében több mint 5 ezren kaptak képzési, bérjellegű, vállalkozóvá válási vagy lakhatási támogatást az elmúlt 8 évben - tájékoztatta a Tolna Vármegyei Kormányhivatal hétfőn az MTI-t.

Tolna vármegyében is téli üzemmódra váltott a Magyar Közút NZrt.

2023.11.19

November tizedike óta tizenkét órás váltott műszakokban, a nap huszonnégy órájában rendelkezésre állnak a szakemberek, és ha az időjárás indokolja, eltakarítják a havat és járhatóvá teszik az utakat.

Ferenczi Ildikó vehette át a Segítő kéz kitüntetést Pakson

2023.11.17

Segítő Kéz kitüntetést vehetett át Ferenczi Ildikó, a Paksi Életfa Idősek Otthona intézményvezetője a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen.

Megáldották az újborokat Pakson

2023.11.14

A történelmi egyházak képviselői áldották meg Márton napján az újborokat a Sárgödör-téri Présháztulajdonosok Egyesülete és Paks Város Önkormányzata által közösen szervezett borünnepen. A Sárgödör-téri rendezvénysátorban az ünnepi beszédeket követően csapra verték a hordókat, majd a borokat a vendégek is megkóstolhatták.

Nagyvad terelővadásztot tartanak Szekszárd környékén

2023.11.12

A Szekszárdi Aranyfürt Vadásztársaság az év végéig több alkalommal is nagyvad (disznó, szarvas) terelővadászatot tart a városkörnyéki galériaerdőkben. A vadászat célja a városkörnyéki területeken megbúvó vadak ritkítása, ezáltal a vadkár csökkentése a lakott területeken.

Átadták az idei gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmeket: Tolnából Zsikó Zoltán kapta meg az elismerést

2023.11.10

Tizenkilenc vadász, köztük Bodrogi Gyula, a nemzet színésze vehette át szerdán Budapesten a gróf Széchenyi Zsigmond-emlékérmet, amellyel minden vármegyéből egy olyan vadászt tüntetnek ki, aki kimagasló erőfeszítést tett a jótékonysági vadászat népszerűsítéséért és sikeréért.

Befejeződött a szőlőhegyi óvoda bővítése Szekszárdon

2023.11.08

Befejeződött az óvoda felújítása és bővítése, valamint bölcsőde kialakítása Szekszárd szőlőhegyi városrészén - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

Labdarúgó NB I - Az MTK elsőként pontot szerzett Pakson

2023.11.06

A Paks hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el az MTK ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Csehországban aratott sikert a Szekszárd az Európa-kupában

2023.11.04

Djokics Zseljko vezetőedző együttese magabiztosan lépett pályára, az első felvonásban nyolcpontos előnybe került, és végül hatpontos sikert aratott.

Hétfőn kezdődik a ledizzók osztása Szekszárdon

2023.11.02

A nyáron lezajlott lakossági ledcsere programra több mint hatszázan regisztráltak érvényesen, ők a háztartásukban használt régi hagyományos izzóik helyett költségmentesen juthatnak most hozzá új, ledes izzókhoz, melyek segítségével érezhetően csökkenhet a villanyszámlájuk jelentős mennyiségű villamosenergiát takaríthatnak meg otthonaikban.

Tolna vármegye egészségügyének is fontos beruházás zajlott le

2023.10.31

Az új ultrahang-berendezések javítják a szív- és érrendszeri ellátást a Szívgyógyászati Klinikán és az I. számú Belgyógyászati Klinika kardiológiai tanszékén.