2024.07.21, Vasárnap

Aktuális

Bordács József veszi át Kozmann György helyét

2015.11.20

Jónak lenni jó! - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot támogatja idén a közmédia adománygyűjtő kampánya

2015.11.17

Megemlékezés Salgótarjánban

2015.11.10

Egészségügyért felelős államtitkár: a valós betegigényekhez kell igazítani az ellátást

2015.10.19

Változtatni kell az egészségügyi rendszeren, a valós betegigényekhez kell igazítani az ellátást - hangsúlyozta a kijelölt egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek adott interjújában.

Az állami földek eladása ellen demonstráltak ellenzéki pártok a Kossuth téren

2015.10.05

Az állami termőföldek eladása ellen demonstráltak az LMP kezdeményezésére az ellenzéki pártok a Kossuth téren, hétfőn kora este.      A néhányszáz tiltakozó részvételével zajló eseményen felszólalt a kezdeményező párt mellett az MSZP, a Jobbik, a PM politikusa, az Élőlánc elnökségi tagja, valamint Ángyán József korábbi fideszes agrárállamtitkár.      Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője, a fenntartható fejlődés bizottságának elnöke szerint a Fidesz-kormány a szakadék felé viszi az országot, és - mint fogalmazott - a politikai hatalmat gazdasági hatalommá átjátszva bűnt követnek el azok, akik eladják a termőföldet, meglopva ezzel az egész társadalmat.      A politikus az ellenzéki szerep újragondolását sürgette, a részvételi demokrácia eszközével az emberek bevonását az országban zajló folyamatok megállításába.      Magyar Zoltán, a mezőgazdasági bizottság jobbikos alelnöke hazugságnak nevezett minden olyan érvet, amelyet a kormányzat a földeladás indokaként sorakoztat fel. Mint mondta, föl kell lépni a Fidesz arroganciája, földéhsége ellen, és szerinte akár fizikai erővel is meg kell akadályozni, hogy a földárverések sikeresek legyenek.      Beke Károly, az MSZP elnökségi tagja csillapíthatatlannak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök éhségét. Kijelentette: bűnszervezetszerűen nyúl le a kormányzat több száz hektárnyi földet, hogy odaadja a sajátjainak.      Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja úgy fogalmazott: Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ma már egy bábszerepre is alkalmatlan, így nincs a gazdáknak képviselete a kormányban. A Fidesz agrárpolitikája pedig azt üzeni nekik: "haljatok meg!" - fogalmazott.      "Nem erről volt szó" - jelentette ki Ángyán József, aki szerint felhatalmazás nélkül adják el a stratégiai nemzeti vagyont, ezért erkölcstelennek és alkotmányellenesnek minősítette a folyamatot. Bírálta, hogy a tőkeerő fogja eldönteni, kié lesz ez a vagyon.      A Kossuth térre néhányan nemzeti színű zászlóval érkeztek, mások transzparensekkel. Ezeken a többi közt az szerepelt: "Nem hagyjuk kilopni a földet a gyerekeink alól!", "Földprivatizáció = földrablás", vagy "A termőföld Magyarország utolsó közös vagyona".     Hétfőn délután országszerte tizenkét helyszínen - Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten - szervezett forgalomlassító demonstrációkat az LMP.

Modellértékű közösségi felsőoktatás indul Salgótarjánban

2015.10.04

Magyarországon mindeddig egyedülálló közösségi felsőoktatás indul útjára a nógrádi megyeszékhelyen, amelynek előkészítésére 280 millió forintot fordítottak eddig - hangzott el a képzés céljára alapított konzorcium tagjainak csütörtöki salgótarjáni sajtótájékoztatóján.

Elsősorban munkahelyteremtést kér a kormánytól Salgótarján

2015.09.24

Salgótarján azt kéri a kormánytól, hogy segítse ezer munkahely megteremtését a reálgazdaságban a következő két évben - közölte a város szocialista polgármestere szerdán sajtótájékoztatón. Dóra Ottó elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök látogatására készülve fogalmazták meg, hogy milyen ügyekben szeretnének segítséget kapni.

Júliusban nőtt a német ipari termelés

2015.09.07

Új módszereket és minőséget vezetnek be az iskolai testnevelésben

2015.11.17

Befejeződött a csatornahálózat építése Simontornyán

2015.11.10

Mindszenty Józsefre emlékeztek Nógrád megyében

2015.10.26

Mindszenty József hercegprímás kiszabadulásának 59. évfordulója alkalmából tartottak emléknapot vasárnap a Nógrád megyei Felsőpetényben és Rétságon. Az egyre erősödő sztálinista befolyással szembeszálló, majd kirakatperben elítélt bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek 1956. október 30-án szabadult a felsőpetényi Almássy-kastélyból, raboskodásának utolsó állomásáról.  

A KDNP üdvözli a kormány szándékát Pest megye önálló régióvá minősítéséről

2015.10.15

Orbán után Simicskáról is szívesen írna könyvet Debreczeni József

2015.10.05

Debreczeni József közíró, a Demokratikus Koalíció országos elnökségének tagja volt a vendége a paksi Pákolitz István Városi Könyvtár helytörténeti klubjának az elmúlt héten. Vendégnek hívták, azonban Debreczeni valójában hazajött a Duna parti városba, hiszen mint dunaszentgyörgyi születésű fiatal a paksi Vak Bottyán Gimnáziumban érettségizett 1973-ban.  

Modellértékű közösségi felsőoktatás indul Salgótarjánban

2015.10.04

Magyarországon mindeddig egyedülálló közösségi felsőoktatás indul útjára a nógrádi megyeszékhelyen, amelynek előkészítésére 280 millió forintot fordítottak eddig - hangzott el a képzés céljára alapított konzorcium tagjainak csütörtöki salgótarjáni sajtótájékoztatóján.

Szeptemberig több magyar turista járt Horvátországban, mint tavaly egész évben

2015.09.07

Augusztus végéig több magyar turista járt Horvátországban, mint tavaly egész évben, és a növekedés üteme alapján év végéig a látogatók száma megközelítheti az elmúlt 20 év rekordját.

Augusztus 20-án tartották Lajosmizsén a szennyvízprojekt zárórendezvényét

2015.08.24

Lajosmizsén az eddig csatornázatlan területek a korszerű szennyvízelvezetés részévé váltak és az egész város zöldebb, élhetőbb lett.